TÜKODER Şube Başkanı Sülahi Özalp, 1 Ocak 2018 itibariyle yürürlüğe girecek olan marketlerde poşetlerin ücretli satılması kararının doğru olduğunu söyledi. Özalp, alışverişlerde file ya da kese gibi doğaya zarar vermeyecek materyallerin kullanılması gerektiğini savunarak belediye ve kurumları desteğe davet etti.

1 Ocak 2018 itibariyle tüm marketlerde poşetler para ile satılacak. Ocak'ta yürürlüğe girecek olan kanunla ilgili değerlendirmelerde bulunan TÜKODER Şube Başkanı Sülahi Özalp, doğayı korumak için alınan kararın doğru olduğunu vurguladı. Poşetin doğada çok uzun yıllar sonra yok olduğunu anımsatan Özalp, 'Alışverişlerde eskiye dönülmeli, file veya kese gibi kolay çözümlenebilen materyaller kullanılmalı. Marketler poşet yerine file ya da kese kağıdı satmaları daha doğru olur' dedi.
Geçmiş yıllarda TÜKODER olarak yeşil file kampanyası başlattıklarını ancak çok desteklenmediğini belirten Özalp, 'Şu anda Büyükşehir Belediyesi ekmek büfelerinde poşetler para ile satılıyor. Böyle bir çalışma başlatıldı. Biz de geçtiğimiz yıllarda yeşil file kampanyası başlatmıştık ama çok desteklenmeli. Bu tür çalışmalar belediyeler, kamu kurumları ve STK'lar tarafından desteklenmelidir' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim