Duruşmada, olaydan 38 gün firar ettikten sonra teslim olan tutuklu sanık Hasan Hüseyin B. ile olayda hayatını kaybeden Hüseyin Cenik ile Hüseyin Salihoğlu'nun yakınları hazır bulundu. Duruşmada mütalaa veren savcı, sanık hakkında 'Tahrik altında kasten adam öldürmek', 'Kasten adam yaralamak' ve 'Ruhsatsız tabanca kullanmak' suçlarından toplamda 40 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, avukatların mütalaaya karşı savunma vermeleri için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Duruşma sonrasında ölenlerin yakınları sanık Hasan Hüseyin B.'ye saldırmak istedi.

20 Eylül 2013 tarihinde Muttalip beldesinin Koyunlar mahallesi çıkışında meydana gelen olayda; Hasan Hüseyin B. (42), Hüseyin Cenik (41), Hüseyin Salihoğlu (33) ve İbrahim Karakaş (41) birlikte içki içmeye başlamış, daha sonra arkadaşlar arasında küspe ihalesi nedeniyle tartışma başladığı iddia edilmişti. Çıkan tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesiyle, Hasan Hüseyin Böyüt, tabanca ile yakın mesafeden arkadaşlarına ateş açmış, Hüseyin Cenik ve Hüseyin Salihoğlu olay yerinde hayatını kaybetmiş, İbrahim K. ise elinden yaralanmıştı. Olaydan sonra kaçan ve 38 gün firar eden Hasan Hüseyin B. daha sonra teslim olmuştu. (İHA)

Editör: TE Bilisim