Kütahya’Da 16 Ton Sofralık Çekirdeksiz Üzüm Üretildi

Videoyu Aç Kütahya’Da 16 Ton Sofralık Çekirdeksiz Üzüm Üretildi
A
a

Tüik Bölge Müdürü Mehmet Akyol

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığınca (TÜİK) tarafından yayımlanan 2018 yılı geçici verilerine göre, Kütahya’da 16 ton sofralık çekirdeksiz üzüm üretildi
Kütahya’nın, 16 tonluk sofralık çekirdeksiz üzüm üretim miktarı ile en fazla üretim yapan 23. il konumunda olduğunu belirten TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Akyol, 16 tonluk üretimin 14 tonunun Simav ilçesinde, 2 tonunun ise Şaphane ilçesinde yapıldığını söyledi.
Akyol,” 2018 yılı geçici verilerine göre Kütahya, bin 183 tonluk sofralık çekirdekli üzüm ile en fazla üretim yapan 56.il konumunda olup Türkiye üretiminin yüzde 0,1’ini karşılamaktadır. 2018 yılında, Kütahya’da üretilen sofralık çekirdekli üzüm üretiminin en fazla olduğu ilçeler sırasıyla Simav 616 ton, Gediz 274 ton, Domaniç 128 ton, Pazarlar 63 ton ve Emet 38 ton ’dur. Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar, Dumlupınar ve Merkez ilçelerinde sofralık çekirdekli üzüm üretimi yapılmamıştır. Kütahya ili, 9 tonluk şaraplık üzüm üretim miktarı ile en fazla üretim yapan 40. il konumundadır. 9 tonluk üretimin 3 tonu Pazarlar ilçesinde, 6 tonu ise Şaphane ilçesinde yapılmıştır” dedi.
Kaynak : Kütahya Haberleri - İHA
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Eskişehir ve Eskişehirspor haberleri için gerçek kaynağınız Son Haber Gazetesi