Antalyaspor, teknik direktör Leonardo Araujo ile 2 yıllığına anlaştığını açıkladı.

Kariyeri boyunca; 1 sezon Milan (2009-10) ve yarım sezon da Inter'i (2010-11) çalıştıran 48 yaşındaki Leonardo Antalyaspor'un başına geçti.

Antalyaspor'un yeni teknik direktörü Leonardo kimdir?

5 Eylül 1969'da Brezilya'da dünyaya gelen Leonardo, Flamengo'da başladığı profesyonel futbol kariyerinde birçok başarıya imza attı.

Flamengo'dan sonra Sao Paulo'ya transfer olan ve ardından da Valencia ile Avrupa'ya açılan Leonardo, 1994'te Sao Paulo'ya geri dönerken o sezon Brezilya Milli Takımı ile 94 Dünya Kupası'nı kazanan kadroda yer aldı.

1996'da PSG'ye transfer olan başarılı orta saha, 1997'de ise İtalyan devi Milan'ın yolunu tuttu. Milan'da uzun yıllar geçiren Leonardo, 2003'te 34 yaşındayken futbola veda etti.

Milan ve Inter'i çalıştırdı

Futbolu bıraktıktan sonra bir süre ortalarda görünmeyen Leonardo, 2009-10 sezonunun başında eski takımı Milan'a teknik direktör olarak geri döndü. O sezon Serie A'yı Inter ve Roma'nın ardında üçüncü bitiren Milan'dan bir yıllık maceradan sonra ayrılan Leonardo, bir sonraki sezon ise Inter'in başına geçti. Leonardo, aynı sezon Inter'le İtalya Kupası'nı kazandı ve sezon sonunda takımdan ayrıldı.

Inter ve Milan kariyerinin ardından teknik adamlık yapmayan Leonardo, 2012'de PSG'de sportif direktörlük görevini üstlendi ve görevde kaldığı 6 ayda Ibrahimovic, Pastore, Lavezzi, Sirigu gibi transferlerin tamamlanmasında büyük rol oynayarak şu anki PSG'nin temellerini atan isimlerden biri olmuştu.

Leonardo'nun forma giydiği takımlar: Flamengo, Sao Paulo, Valencia, Kashima Antlers, PSG, Milan.

Leonardo'nun çalıştırdığı takımlar: Milan, Inter, PSG
Editör: TE Bilisim