Seminerlerin ilk oturumu, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, ilçe milli eğitim müdürlerinin yanı sıra il merkezindeki tüm resmi ve özel okul ve kurumların müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. İkinci oturuma ise öğretmenler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'ın açılış konuşmaları sonrasında Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Necati Cemaloğlu seminer sunumunu gerçekleştirdi.
LİDERLİK EDEN YÖNETİCİLER
İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, 'Bakanlığımızca belirlenen 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri kapsamında, Müdürlüğümüzce 'Yönetici Akademisi' projesinin ikincisi gerçekleştiriliyor. Yönetici Akademisi seminerlerinde hedefimiz; siz değerli eğitim yöneticilerimiz ve yönetici adaylarımızla bir araya gelerek, ekip verimliliğini en üst düzeye çıkaran, yenilikçi ve yeniliklere öncülük edebilen, karmaşık zorlukları yönetebilen ve ortaya çıkan fırsatları değerlendirebilen, kendini ve kurumunu tanıyan, etkili iletişimi önemseyen, öğrenmeye ve geleceğe liderlik edebilen yöneticiler yetiştirmektir' dedi.
YÖNETİCİLİKTE İLETİŞİM DİLİ
Seminer Prof. Dr. Necati Cemaloğlu'nun sunumuyla devam etti. Sayın Cemaloğlu okulda ve ailede başarılı bir ortam oluşturulması ile liderlik ve yöneticilik arasındaki farklar konusunda görüşlerini paylaştı. Yöneticilikte iletişim dilinin önemini vurguladı. Sayın Cemaloğlu, iyi yönetim ve kötü yönetim örnekleri verdi ve bu konularda katılımcıların da dahil olduğu interaktif uygulamalar yaparak semineri sonlandırdı. Program sonunda İl Milli Eğitim Müdürümüz Hakan Cırıt, Prof. Dr. Necati Cemaloğlu adına TEMA'ya doğayla buluşturulmak üzere bağışlanan 10 fidanın sertifikasını Cemaloğlu'na takdim etti. HM
Editör: TE Bilisim