Eskişehir'de 16-18 yaş arasındaki öğrencilerin katılımıyla GençBizzLiseler Arası Girişimcilik Programı düzenlendi. Program kapsamında lise öğrencilerine girişimcilik eğitimi verildi. Eğitimleri tamamlayan öğrenciler sıfır sermaye ile küçük ölçekli simulasyon şirket kurdu. Simülasyon şirketlerin tanıtım toplantısı ve Eskişehir yarı finali, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Hüsniye Tali, Sarar Şirketler Grubu CEO'su Emre Sarar'ın katılımıyla Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleşti.
ÜLKE ZENGİNLEŞİR
Program açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, gençlerin Türkiye'nin geleceği olduğunu belirterek, gençlerin iş dünyasını yakından tanımaları açısından projenin önemli olduğuna değindi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak girişimcilikle ilgili projelere destek olduklarını belirten Cırıt, projenin düzenlenmesinde emeği olanlara teşekkür etti. Programda konuşan ETO Başkanı Metin Güler ise Türkiye'nin zenginleşmesi için daha çok girişimci ortaya çıkarması gerektiğine dikkat çekerek, istihdamın ve ihracatın artması, gayri safi milli hasılanın yükseltilmesinin formülünün girişimcilikten geçtiğine dikkat çekti.
TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTILAR
Konuşmaların ardından ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Koç'un moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Hüsniye Tali ve Sarar Şirketler Grubu CEO'su Emre Sarar girişimcilikteki tecrübelerini paylaştı. 38 simülasyon şirketin katıldığı programda yarı finale yükselme başarısı gösteren Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gelişim Koleji, ETİ Sosyal Bilimler Lisesi, Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin açtıkları şirketler İstanbul'da gerçekleşecek olan Türkiye GençBizzLiseler Arası Girişimcilik Programı Finali'nde Eskişehir'i temsil edecek. HM
Editör: TE Bilisim