Mevcut yönetime teşekkür
Dün bir otelde öğlen saatlerinde yapılan toplantıda İş Adamı Hüseyin Dinç önce oluşum adına hazırladıkları yazılı metni okudu. Metinde şu ifadelere yer verildi; 'Eskişehirspor Yönetim Kurulu'nun almış olduğu 6 Ekim 2019'da Olağanüstü Seçimli Genel Kurula Gitme Kararı kulübün içine düştüğü sıkıntılı durumdan kurtarılabilmesini amaçlayan yeni girişimler için bir fırsat yaratmıştır. Bu kararı alan Eskişehirspor Yönetimine teşekkür ederiz.

İç tüzük engeli
Ancak ortaya çıkan fırsatın kulübümüze gerçekten fayda sağlamasının önünde hala engeller vardır ve bunların süratle ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu engellerin başında iç tüzüğün bazı kısıtlama maddeleri gelmektedir. Bu maddeler gereğince geriye doğru son bir yıl süresi içinde kulübe üye olmadıkları gerekçesiyle pek çok seçkin insanın Kulüp yönetiminde görev alması mümkün olmamaktadır.

Karar süratle alınmalı
Böylece Kulübe yeni bir hava, canlılık, motivasyon ve maddi imkan getirme imkanına veya potansiyeline sahip bu insanlar kulübe yardımcı olamayıp kulüpten uzak durmak zorunda kalmaktadır. Eskişehirspor'umuzun yönetiminden ve değerli kongre delegelerinden bu engeli ortadan kaldıracak kararları süratle almalarını bekliyoruz. Çünkü yönetime talip olan ekibimizin geneli bu tür değerli kişilerden oluşmaktadır.

İsimleri açıkladılar
Ekteki listeden de görülebileceği gibi iş dünyasından, spor dünyasından ve çeşitli meslek gruplarından seçkin kişiler, yönetime geldiğimiz taktirde yönetim kurulunda veya diğer icra kurullarında görev alacaklardır. Ayrıca, bugün isimlerini belirtmediğimiz üst düzey kamu görevlileri, iş insanı, sanatçı dostlarımız ile bazı sürpriz isimler yönetim kadrolarında yer alacaklarını belirtmişlerdir. Bu arkadaşlarımızın isimlerini daha sonra açıklayacağız.

Siyasilerden destek istediler
Bu basın açıklamasından sonra daha önce randevu talebinde bulunduğumuz Valimize nezaket ziyaretinde bulunmayı istiyoruz. İç tüzük sorunu çözülüp, kongreye katılma imkanımız olduğu takdirde; Eskişehirspor'umuzun başarısı için AK Parti'nin Milletvekilleri ile İl ve İlçe Başkanlarının, CHP'nin Milletvekilleri ile İl ve İlçe Başkanlarının, MHP'nin Milletvekili ile İl ve ilçe Başkanlarının, İYİ Partinin Milletvekili ile İl ve İlçe Başkanlarının desteklerini bekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Hocamız ile Merkez İlçe Belediye Başkanlarımızın desteklerini özellikle talep ediyor, Oda Başkanlarımızın, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Üniversitelerimizin desteklerini bekliyoruz.

Eski başkanlardan destek çağrısı
Daha önce de belirttiğimiz gibi kulübümüzün eski başkan ve yöneticilerinin görüşleri ve tecrübeleri bizim için çok kıymetlidir. Onlardan kulübümüzün geleceği için bize destek vermelerini talep ediyoruz. Tribün liderlerimiz ve cefakar taraftarlarımız Kulübümüzün temel direkleri olduğu için onların yürekten gelen destekleri bize büyük güç verecektir.
Delegelerden oy istediler
Son olarak çok kıymetli Kongre delegelerimizin oylarını yönetime talip grubumuz lehine kullanmalarını kendilerinden özellikle ve can-ı gönülden talep ediyoruz. Bir kez daha belirtmek isteriz ki yönetime talip olmamızın temel nedeni, doğru dürüst hiçbir geliri olmadığı artık herkesin malumu olan Kulübümüze zor zamanında maddi- manevi destek vermektir. Kısaca amacımız almak değil vermektir. Eskişehirspor'umuzun çıkarlarını korumak ve kollamak her zaman birinci önceliğimiz olacaktır.

Çetinkaya ile iş birliği
Ayrıca, Eskişehir Dernekler Federasyonu (ESDER) Başkanı Mehmet Çetinkaya ile Eskişehirspor yönetimine talip olan oluşum temsilcileri olarak bizler, bir araya gelerek, Eskişehirspor'umuzun içinde bulunduğu sıkıntılı dönemin aşılması için işbirliği yapma kararı aldığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız' ifadelerine yer verildi.

Listedeki her isim başkan adayıdır
Yazılı metnin okunmasının ardından soru cevap bölümüne geçildi. Bir gazetecinin, 'Başkanın kim olacağı belli mi? Sorusunu Dinç, 'Yönetimde yer alan her isim başkan adayıdır. Zamanı geldiğinde açıklayacağız. Çünkü farklı şeylere maruz kalıyoruz. Yıpratılma politikaları oluyor. İsimler eskiyor. Tüzükteki problemler çözülmezse yönetime talip de olamayacağız belki de' şeklinde cevapladı.

Başvuru yapacağız
Üyelik başvurusu yaptınız mı? Şeklindeki soruyu ise Dinç, 'Üyelik başvurusu yapacağız. Gerekli kolaylıkların sağlanmasını bekliyoruz. Toplu halde üyelik başvurusu yapacağız. Aramızda üye olan arkadaşlar da var' diye cevapladı.

Bütçemiz hazır
Bir gazetecinin, 'Kulübün ciddi anlamda borcu var. Siyasilere destek çağrınız var. Bu borcun altından nasıl kalkacaksınız, bütçe hazırladınız mı?' Bütçe hazırladık. Herkesten maddi destek beklemiyoruz. Manevi destek de bekliyoruz.

Transfer tahtasını açacağız
20 milyonumuz hazır ifadeleri doğru mu? Sorusunu ise Dinç, 'Rakam telaffuz etmeyeyim ama 15 milyon TL'de olabilir 45 milyon TL'de olabilir. Ayrıca göreve gelirsek transfer tahtasını açacağız inşallah' dedi. Dinç sözlerini, 'İlk kongrede göreve gelmek için elimizden geleni yapacağız' şeklinde sonlandırdı.

Ciddi paralar getirebilirim
Uluslararası Bankacılık Uzmanı, Yeminli Mali Müşavir Bahri Bakaç ise, 'Köklü bir spor kulübünden bahsediyoruz. Mevcut ihtiyaçların ne olduğunu bilmiyoruz açıkçası. Göreve geldiğimizde borçların gerçek manada ne kadar doğru olduğunu ne kadar yanlış olduğunu kimlere borçların bulunduğu bunları tespit edeceğiz. Borçların Mevcut borçlar dışında ne kadar sermayeye gerek olduğunu tespit etmemiz gerekiyor. Öngörü olarak bütün ihtiyaçların karşılayabileceğimizi düşünüyoruz. Yurt dışında bankacı çevremiz var. Uluslararası bir çevrem var. Ciddi paralar getirebilirim' dedi.

Umarız önümüz açılır
ESDER Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çetinkaya, 'Ne bu şehir ne de Eskişehirspor sahipsiz değil. Biz Eskişehir'in tarafıyız. Duyarsız kalmamız mümkün değil. Her şartta Eskişehirspor'a sahip çıkmaya hazırız. Bu grupla birlikte çalışıyoruz. Umarız göreve gelme adına önümüz açılır. Ortak hareket ediyoruz. Bir yönetim olmak istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Göreve gelindiği takdirde yönetim veya icra kurullarında yer alacak isimler
Orhan Aktepe Es Turizm-Tatar Turizm Sahibi
İshak Alkaç Futbolcu
Yusuf Aydemir Aydemirler Uluslararası Nakliye
Mesut Çalışkan Sportif Direktör
Mehmet Çelebi Eski futbolcu, masör
Mehmet Çetinkaya ESDER Federasyonu Genel Başkanı
Bülent Çevik Mali Müşavir, ESDER Fed. Gnl. Bşk. Yrd.
Hüseyin Dinç İş Adamı
Selahattin Hoşgören İş Adamı
Ersin Işıldır Yunusemre Hastanesi Başhekim Yrd.
Arif Ergun İş Adamı
Cem Karataş Psikolog, ESDER Fed. Gnl. Bşk. Yrd.
Necmi Koçak Eski futbolcu ve kulüp yöneticisi
Adnan Sevim Akademisyen
Mehmet Okutucu Muhasebeci
İskender Sarı İş Adamı
Ahmet Şahin İş Adamı
Yusuf Şenparlak İş Adamı
Koray Uslu Avukat
Fırat Oğuz İş Adamı
Özcan Yılmazer Kamu Görevlisi
Bahri Bakaç Yurtdışı Banka Genel Müdürlüğü, Uluslararası
Bankacılık Uzmanı, Yeminli Mali Müşavir
NOT: Ayrıca Fenerbahçeli eski Milli futbolcu Cemil Turan da İstanbul Sorumlusu olacak.

Editör: TE Bilisim