KAOS BEKLİYOR

Eğitim-İş Şube Başkanı Ebru Subaşı Sungar, '12 Haziran'da okullarımızı kaos bekliyor. Sınav kazanma, liyakat, yüksek lisans gibi kriterler çöpe atılacak. İktidarın etkili ve yetkili sendikasının istediği kişiler okul müdürü, müdür yardımcısı yapılacak. Bu atamalarda yandaş olmak, iktidara yalakalık yapmak değerli olacak. Bu çağdışı uygulama eğitimde kutuplaşmalara neden olacak' dedi.

KÜPELİ ÖĞRETMENLER

Okullarda, sivil itaatsizlik Eylemi yapanlara da tepki gösteren Sungar, 'Erkek öğretmenlerin çember veya top sakallı, küpeli, kravatsız, uzun saçlı ve kot pantolonla derse girdiği okullarda öğrencilere yönelik disiplin cezaları arttı. Öğretmeni kendine örnek alan öğrencilerde uzun saçlı, sakallı ve küpeli derse giriyorlar. Bunun sonucunda ceza alıyorlar' diye konuştu.

GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Süleyman Çakır Lisesi, TOKİ Savaş Kubaş Anadolu Lisesi, ETİ Sosyal Bilimler Lisesi ve Çukurhisar Ortaokulu'nda bazı kız öğrencilerin türbanlı olarak derse girdiklerini ifade eden Sungar, 'Küpeli, sakallı erkek öğrencileri cezalandıran okul yöneticileri ve Milli Eğitim Müdürlüğü bu yaşananları görmezden geliyor. Eğitim kurumlarında kılık kıyafet kanunu hiçe sayılıyor' dedi.

Editör: TE Bilisim