Emeklilerin gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Arif Duru, 2000 sonrası emekli olanlara müjde verdi.
MÜJDEYİ VERECEĞİZ
Şube Başkanı Duru, 'Türkiye Emekliler Derneği olarak 2000'den sonra emekli olanların intibakı için yoğun bir çalışmanın içerisindeyiz. Anayasa Mahkemesi bize bir yön verdi. Bu yönde TBMM'de bir kanun çıkarsa gerçekleşir dendi. Bu konuda da biz kamu denetçileri başkanlığı ile beraber 2000 sonrası emekli olanlara intibak yapılmasın için çalışıyoruz. Müjdeli haberi yakında vereceğiz inşallah' dedi.
DEVLET KATKI YAPSIN
İkramiyelerin artışıyla ilgili de konuşan Duru, '1970'den bu yana mücadele ede ede 2018 yılında 7143 sayılı kanunla gerçekleşti. Ama bizim talebimiz bir maaş tutarıydı. Bin lira karar verildi. Bu bin lira da eriyor. Emeklilerimizin almış olduğu maaşlar yetmiyor. Elektriğe, suya zam geliyor sıkıntı içerisindeyiz. Kira ve yakacak yardımı yapılırsa iyi olur. Bizler hastalık primi ödedik. Ödeyenlerle ödemeyenleri aynı kaba koydular. Bizim bu sistemden çıkarılmamız gerekir. Hastalık primi ödemeyen varsa ona da devlet katkı yapsın' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim