Yol kenarlarında düzenlemeler yapan işçiler, sözleşmeye yazılan bin 100 TL maaşı kabul etmedi. İki yıldır aynı maaşı aldıklarını belirten işçiler, maaşta artırım olmadığı taktirde işe başlamayacaklarını söyledi. Sözleşmeyi imzalamak istemeyen işçiler, Gündoğdu Mahallesi'nde bulunan iş yeri önüne toplanarak iş bıraktı.

İşçi Mehmet Topçu, verilen maaşın az olduğunu ve geçinemediklerini belirterek, 'Biz yeni ihale döneminde çalışmamaya karar verdik. Gerekçe ücretler. Geçen yıl bin 100 TL'ye çalışıyorduk. Arkadaşlarımız yollarda kazma kürek çalışıyorlar. Yemek parası yok. En kötü ihtimalle ayda 300 TL yemek parası veriyor. Kalan para 700 TL. Bu para ile insan ev kirasını mı versin, çocuğunu mu okutsun. Biz bu yüzden çalışmıyoruz. Gerekli yerlerin bu konuyu çözmesini istiyoruz. Bir çok arkadaşımızın izin hakları var, ancak kullanamıyorlar. Şuanda mağdur durumdayız' diye konuştu.

'İŞÇİLERİN MESAİ VE YEMEK ÜCRETLERİ YOK'

Yol-İş Sendikası Eğitim Sekreteri Atilla Kesikbaş ise konuyla ilgili şunları söyledi.

'Bu arkadaşlar bin 100 gibi bir maaş ile çalışıyorlar. Bu arkadaşların yemek ücretleri, mesai ücretleri yok. Bu arkadaşlar hiçbir izinlerini alamadılar. Biz 2010 yılında bu arkadaşları sendikaya üye yaptık. O günden sonra arkadaşların haklarını arıyoruz. Ancak, taşeron şirket bu arkadaşların haklarını yemeye devam ediyor.'

Editör: TE Bilisim