Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüksel, sempozyum ve sergi öncesi bir basın açıklaması yaparak, etkinliğin amaçlarını anlattı.

Madencilik sektörü için üretim sırasında gelişmiş teknolojik ekipmanların kullanımının çok önemli olduğuna dikkat çeken Yüksel, 'Ülkemiz madenciliğini, gelişmiş ülke madencilik sektörleri ile karşılaştırdığımızda, verimlilik ve iş kazaları en önemli iki sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu iki sorunun çözülebilmesi için özellikle yeraltı madenciliğinde gelişmiş teknolojik ekipmanların kullanımı bir zorunluluktur. Ancak ülkemizde madencilik teknolojileri ile ekipmanların üretimi, gelişmişlik düzeyi ülkemize benzer ülkelere göre dahi geri durumda olup, kullanılan teknolojik ekipmanların çok büyük bir kısmı ise ne yazık ki ithal edilmektedir' şeklinde konuştu.

Başkan Yüksel, '5'incisini düzenlediğimiz sempozyumu, uluslararası düzeye taşımanın da mutluluğunu yaşamaktayız. Odamızca 5'incisi düzenlenen sempozyumun mevcut sorunların çözümüne, ülkemize ve sektörümüze katkı koyacağına inanıyoruz' dedi.(İHA)

Editör: TE Bilisim