Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bir dizi ziyaretler için Eskişehir'e geldi. İlk olarak Vali Özdemir Çakacak'ı ziyaret eden Bakan Selçuk, burada anı defterini imzaladı. Bakan Selçuk'un ziyaretinde Vali Çakacak'ın aynı sıra AK Parti Milletvekilleri Nabi Avcı ve Emine Nur Günay, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan da bulundu. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı öncesinde konuşan Bakan Selçuk, 'Eskişehir bizim için her zaman sevginin, hoşgörünün, birlik ve beraberliğin bir timsali olan bir şehrimiz oldu. Nice alimlerin, bilim adamlarının, liderlerin yetiştiği bir şehir burası' diye konuştu.
MÜJDE VERDİ
İkramiyeler sebebiyle evde bakım yardımı alan vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini belirten Bakan Selçuk, 'Bugün sabah biliyorsunuz yeni bir düzenlememize dair bir açıklama geçmişti basındaki arkadaşlarımız. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen sene uygulamaya başladığı Ramazan ve Kurban Bayramlarındaki ikramiyeler sebebiyle evde bakım yardımı alan vatandaşlarımızda bir takım mağduriyetler oluşmuştu. Bu mağduriyetleri giderebilmek adına, gelir testi hesaplamalarında biz ramazan ve bayram ikramiyelerinin dahil edilmemesi yönünde bir düzenleme talebimiz oldu. İnşallah bu da yakın zamanda Meclis'ten geçerek bu konuda mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız veya mağduriyet yaşayacak olan vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerinin giderilmesine ön ayak olacağız. Bunun da bu şekilde müjdesini vermek isterim' şeklinde konuştu. Selçuk'un açıklamasının ardından basına kapalı gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına geçildi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
İSTİHDAM YARATTIK
Bakan Selçuk daha sonra Sarar Şirketler Grubuna ait fabrikayı ziyaret eden Bakan Selçuk, fabrika yöneticileri ve işçilerle bir araya geldi.
Türkiye'nin 2023 Vizyonu doğrultusunda, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefi olduğunu hatırlatan Selçuk, şu değerlendirmede bulundu: 'İnşallah satın alma paritesine göre ülkemizi 13'üncü sıradan 12'nci sıraya yükselteceğiz. Başta Avrupa Birliği (AB) olmak üzere dünyada birçok ülke 2007'den sonra küresel krizin yıkıcı etkileriyle istihdam kayıpları yaşarken biz yaşamadık, aksine yaklaşık 8 milyon kişiye istihdam sağladık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına kayıtsız kalmayan işverenlerimiz sayesinde 2 milyona yakın vatandaşımıza istihdam kapısını açtık. İstihdam seferberliği tüm hızıyla devam etmekte. Seferberliğimiz doğrultusunda sunduğumuz istihdam teşvikleri dahil, bakanlık olarak 17 tane farklı teşvikimiz var. Bu kapsamda 1,7 milyona yakın işverenimizle 11 milyondan fazla sigortalımıza destek veriyoruz. Prim teşviklerini hayata geçirdiğimiz 2004 yılından beri de yaklaşık 150 milyar liralık teşvikten işverenlerimizi yararlandırdık.' Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, Selçuk'a eşarp üzerine 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün resmedildiği bir tablo hediye etti.
Daha sonra Bakan Selçuk, İstanbul Çekmeköy'deki helikopter kazasında şehit olan Astsubay İlyas Kaya'nın ailesinin Işıklar Mahallesindeki evine taziye ziyaretinde bulundu.
ZAFERLE ÇIKACAĞIZ
Sarar ziyaretinin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, MHP İl Başkanı İsmail Candemir'e tedavi gördüğü hastanede geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Daha sonra AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı'nın seçim koordinasyon merkezini ziyaret eden Selçuk, 31 Mart akşamı yaşanacak zaferin nişanelerini gördüklerini belirtti. Eskişehir'de seçimi Cumhur İttifakı'nın kazanacağına inandıklarını vurgulayan Selçuk, şunları söyledi: '31 Mart akşamı Eskişehir inşallah Büyükşehir Belediyesine kavuşacak. Çünkü AK Parti milletin kendisi demektir. AK Parti belediyecilikte en önde giden partidir. AK Parti 'çalışmak ve üretmek' demek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 31 Mart akşamı bu zaferi yaşayacağımıza canı gönülden inanıyorum. 31 Mart'taki yerel seçimleri zaferle taçlandıracağımıza inanıyoruz.' AA

Editör: TE Bilisim