Diş Hastanesinin hem Eskişehir hem de çevre iller için büyük önem taşıdığını söyleyen Burhan Sakallı, 'Diş Hastanesinin yapımında Odunpazarı Belediye Başkanı olarak benim de çorbada tuzum olmuştu. Burası alanında Türkiye'nin en iyi hastanelerinden biri. Bu hastane şehrimizin sağlık alanında nereden nereye geldiğinin bir göstergesi' dedi.

DEVAM ETTİRİLEMEDİ
Toplantıya katılan bir vatandaşın, Vadişehir konutları nedeniyle teşekkür etmesi üzerine konuşan Sakallı, 'Vadişehir ve Ihlamurkent'i şehrimize kazandırdık. Karapınar'da da kentsel dönüşüm ve gelişim projesi adı altında bin civarında gecekondu yıktık. Bin 200 civarında vatandaşımızın mutabakatı ile yapılan bir projeydi. Karapınar, Alanönü, Huzur ve Erenköy mahallelerini kapsıyordu. Biz 1. etabını bitirdik. Ama bu devam ettirilemedi' diye konuştu.

EV SAHİBİ YAPACAĞIZ
Eskişehir'e yeni mahalleler kuracağının müjdesini veren Sakallı, 'Hem Tepebaşında hem Odunpazarı'nda birer mahalle kuracağız. Ev sahibi olmayan tüm hemşerilerimiz böylece ev sahibi olabilsinler. Ihlamurkent, Vadişehir'den sonra yeni mahallelerimizin de isimleri belli. Odunpazarında, Portakal Çiçeği Mahallesini, Tepebaşında da Zirve Mahallesini kuracağız. Vatandaşlarımızın mümkün olduğu kadar ev sahibi olmasına gayret edeceğiz. Çünkü Eskişehirliler, her şeyin en iyisine layıklar' dedi.

KAT ARTIRIMINI SÖZÜ
Kat artırımı konusunda gelen talepler üzere de konuşan Sakallı, şunları söyledi: '2009 yılında Odunpazarı Belediye Başkanı iken kat adetlerinin arttırılması ile ilgili Odunpazarı Belediye Meclisindeki tüm partilerin ittifakı ile bir karar almıştık. Büyükdere, Gültepe, Göztepe, Yıldıztepe'nin aralarında bulunduğu toplam 14 mahallemizde kat adetlerinin arttırılması ile ilgili bir kararımız vardı. Ama Odunpazarı belediye Meclisi tarafından oy birliği ile alınan karar, büyükşehir belediye başkanı tarafından iptal edildi. 1 Nisan'dan sonra 6 ay boyunca çalışacağız. Hem Odunpazarı hem de Tepebaşında kat adetlerini arttıracağız.' HM
Editör: TE Bilisim