HABER: MELTEM KARAKAŞ KAYA

Fevzi Çakmak Mahallesinde yaşayan vatandaşlar 26 bin metrekarelik arsaya açılan izale-i şüyu davasından kaynaklı mağdur edildiklerini söyledi. Vatandaşlar, yıllar önce aldıkları arsaların ellerinde tapusunun olmasına rağmen evsiz kalma korkusu yaşıyor. İzale-i şüyu davası açıldığına dair ellerine herhangi bir tebligat gelmediğini, konuyu tesadüfen öğrendiklerini anlatan mahalle sakini Sevcan Tekin, 'Biz Fevzi Çakmak mahallesinin en son bölgesinde oturuyoruz. Arsamızı aldığımız dönem 50 yıl öncesi neredeyse. 8 Mart 2017'de 26 bin metrekaresine izale-i şüyu davası açılmış. Burada mahalle olduğuna dair hiçbir beyanda bulunulmamış mahkemeye. Komşumuz ev satmaya gittiğinde tabuda öğrendik olayı. Şimdi mahalle sakini olarak ne yapacağız? Nereye gideceğiz? Elimizde tapu belgelerimiz var. İzale-i şüyu kararı koyuyorlar ama bize gelen herhangi bir tebligat yok' diye konuştu.
MAĞDUR EDİLDİK
İmar barışından yararlanmak için belediyeye başvuru yaptıklarını da anlatan Tekin, 'Belediyeye bildirdik evlerimizi imar planına soktuk. 26 bin metrekareyi kapsıyor bu izale-i şüyu davası. 68 tane ev var bu alanda. Bu insanlar aile. Kimisi emekli, kimisi asgari ücretli. Bu insanlar buradan çıktıktan sonra ev sahibi olamaz. Asgari ücretle kiraya girse geçinemez. Hepsinin 3-4 çocuğu var. Okuyanı var. Mağdur duruma düştük' şeklinde konuştu.
HAKKIMI ARAYACAĞIM
Başka bir mahalle sakini olan Ayşe Taşdelen 48 yıldır oturduğu evin vergisini ödediğini anlattı. Gerekirse ömrünün sonuna kadar uğraşacağını söyleyen Taşdelen, hakkını arayacağını belirtti. Asgari ücretle geçimini sağladığını söyleyen İdris Erdoğan ise, mahallesindeki evinden çıktığı takdirde geçim sıkıntısı yaşayacağından dert yandı.
Editör: TE Bilisim