Yarışların açılış töreninde, saygı duruşunda bulunuldu ve Muharip Hava Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.
İki hafta sürecek olan etkinlikte, Anadolu Tarım İşletmesi Kupa Koşusu, Mahmudiye Kaymakamlık Kupa Koşusu, Garnizon Komutanlığı Kupa Koşusu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kupa Koşusu olmak üzere 4 yarış yapıldı.
Anadolu Tarım İşletmesi Kupa Koşusu'nda, 3 tayın katıldığı yarışlarda birinciliği Esiz Arslan ve Ramazan Kaya'ya ait 'İsmailkaya' adlı tay kazandı. Birincilik kupasını Mahmudiye Anadolu Tarım İşletmesi Müdürü Zafer Öz takdim etti. Mahmudiye Kaymakamlık Kupa Koşusu'nda ise 4 ve yukarı yaşlı arap atlarının katıldığı yarışta birinciliği Selin Dikici'ye ait 'Zeybekhan' adlı at kazandı. Kupayı birinciye Mahmudiye Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz verdi.
Garnizon Komutanlığı Kupa Koşusu'nda da 5 ve yukarı yaşlı arap atlarının katıldığı yarışta birinciliği Salih Badışoğlu ile Ruhi Özyiğit'e ait 'Akbaran' adlı at kazandı. Kupayı Garnizon Komutanı Tümgeneral Ateş İrez verdi.
Son yarış olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kupa Koşusu'nda ise 3 ve yukarı yaşlı safkan İngiliz atları yarıştı. Koşuda birinciliği Jokeyi Yunusemre Yüksel ile Enis Badışoğlu'na ait 'Contorium' adlı at kazandı. Kupa, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt tarafından verildi.
Açılış töreni, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu ve Mehmet Özer konserleriyle sona erdi.(AA)

Editör: TE Bilisim