Bu öğretim yılından itibaren uygulanan ve sözde 'değerler eğitimi' üzerinden bilim dışı kaynaklarla doldurulan yeni müfredatın yansımaları ortaya çıkmaya başladı.
İlkokullarda okutulmakta olan 1. Sınıf Türkçe Kitabı ve 1. Sınıf İlk Okuma Yazma Kitabı; Eğitim-İş ve Cumhuriyet Kadınları Derneği eğitim uzmanları tarafından incelendi.
Uzmanlar kitapların öğrenciler için 'tehlikeli' olduğunu ve derhal toplatılması gerektiğini açıkladı.
Yaklaşık altmış sayfalık raporu okuyup ders kitaplarını da inceleyince
minik yavrularımızın eğitimleri ve gelecekleri adına hem üzüldüm hem de
kaygılandım.

TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANI'NIN ŞİRKETİ
Yapılan incelemede, kitaplardaki görsellerin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş'un sahibi olduğu şirket tarafından hazırlandığı anlaşıldı.
Kitabın iç kapağında ölçme değerlendirme, rehberlik ve program geliştirme uzmanı olarak adı geçen kişilerin bazılarının, bu alanın uzmanı olmadığı, bazılarının da kitapta adlarının bulunduğundan haberlerinin bile olmadığı bilgisine ulaşıldı.

YANLIŞLAR DOĞRULARDAN FAZLA
İki kitapta da yer alan yanlışların ayrıntılı örneklerine yer verilen raporda, bazı başlıklar şöyle sıralandı:
  • Bu kitaplarda; öğrencinin altı yaşına kadar sahip olduğu dil becerilerini kaybettirecek özellikte dil ve anlatım yanlışları, mantıksal çelişkiler, yersiz kullanılmış deyimler vardır.
  • Çocukta algı bozukluğu yaratacak berbat çizimler, özensiz görseller ve örtük iletiler veren şekiller, çizimler ve renkler kullanılmıştır.
  • Kitaplar başından sonuna kadar yazım ve noktalama yanlışlarıyla doludur .
  • 'Odam Lokanta' adlı okuma metninde cinsiyetçi ifadeler bulunmaktadır. Metinde 'Anne, gece gündüz evi temizleyen bir kişi' olarak tanımlanmaktadır.

'YARALI VE KOLTUK DEĞNEKLİ ÇOCUKLAR'
  • Okuma metinlerindeki resimlerde, çocuğun odasındaki afişlerin bir derginin Filistin özel sayısından alındığı belirlendi. Derginin bu sayısında çocuklara cihat çağrısı yapılmaktadır. Afişlerde, yaralanmış koltuk değneğine yaslanan çocukların varlığının vurgulanması 1. sınıf düzeyindeki öğrencilerinin psikolojileri açısından uygun değildir.
  • Mehmet Akif Ersoy'un Balkanlarla ilgili yazdığı bir şiirin, Balkanlardan bahseden kıtası atlanarak şiirin Filistin için yazılmış olduğu izlenimi verildiği saptandı.
  • Kitabın 'Doğa ve Evren' bölümünde; FETÖ bağlantılı Zaman Gazetesi'nin yazarı Hekimoğlu İsmail'den alındığı belirtilen metinler bilimsel yanlışlarla dolu.

'SİYASET, TARİKAT, TİCARET'
MEB'in yayınladığı bu kitaplar çocuklarda 'öğrenme bozukluğuna' yol
açıyor. Çocuklarımız ana dillerini yanlış öğrenip yanlış kullanıyorlar.
Geçtiğimiz günlerde Eskişehir'de ilkokul öğrencilerine dağıtılan hikaye kitabında 'Allah korkusunun iki kuzen arasında para karşılığı cinsel ilişki ile anlatılması' tepki ve üzüntü ile karşılanmıştı.
Verilen örnekler eğitim sistemimizin her geçen gün daha fazla piyasa ilişkileri içine çekildiğini, dini inanç sömürüleri ile çıkar ilişkilerinin birlikte yürütüldüğünü gösteriyor. Bu durum artık, çocuklarımızın geleceği için yaşamsal tehdit haline dönüşmeye başlamıştır.
Velilerimiz tehlikeli ders kitaplarının örtük iletilerinden haberdar
olmalı ve kendi önlemlerini, çözümlerini üretmelidirler.
'Baştan aşağıya' yanlışlarla dolu kitap görsellerinin 'kitapları
incelemekle görevli' Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı'nın şirketi
tarafından hazırlanması ise ünlü fıkranın son cümlesine çok uygun;
'Ananı öpen kadı ise; kimi kime şikayet edeceksin?'