Altı yıl önce Ağustos 2014'te Eskişehir eğitiminde 'okul müdürü kıyımı' yapılmıştı. Yapılan değerlendirmede Eskişehir'de görev yapan okul müdürlerinin yüzde 70'inden fazlası '75 puanın altında' kaldı. Ya da bırakıldı.

EĞİTİMDE DEPREM
Bunların büyük çoğunluğu Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyesiydi. Yani yandaş sendikaya üye olmadıkları için 75 puanın altında kalan okul müdürlerinin yöneticilik görevleri sonlandırılmıştı. 75 puanı aşan okul müdürlerinin yaklaşık yüzde 85'inin iktidar yanlısı Eğitim Bir-Sen'in üyesi olması dikkat çemişti. Yaşanan bu olay 'Eğitimde Deprem' olarak nitelendirilmiş ve büyük tepkilere yol açmıştı. Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş açıklanan puanlara tepki göstererek, olayı yargıya taşımıştı. Bu davalarda defalarca yürütmeyi durdurma ve iptal kararları alınmıştı. Ne yazık ki bu yargı kararları hiçbir zaman uygulanmadı. Bazı okul yöneticileri yıllardır bu hukuk mücadelesinden vazgeçmedi. Ancak büyük çoğunluğu eski İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'in yargı kararlarını uygulamaması nedeniyle emekli olmak zorunda kaldı. Yandaş sendika Eğitim Bir-Sen'in güdümünde hareket eden Özen bu yargı kararlarını uygulamadığı için soruşturma da geçirmişti.

CIRIT'I KUTLUYORUM
Özen'den sonra Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Hakan Cırıt'ın bu yargı kararlarına uyacağı öğrenildi. Hatta 6 yıldır büyük mağduriyet yaşayan Türk Eğitim-Sen Üyesi Ercan Karakaya ile Harun Sever'in tekrar okul müdürlüğüne dönmelerini işleme koyacağı belirtildi. Yargı kararlarını uygulayacağı için Cırıt'ı kutluyorum. Cırıt aldığı bi kararla 'Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu' yıllardır Eskişehir eğitiminde 'at koşturan birilerine' gösterecektir. Birilerinin ötekileştirmesi nedeniyle yıllardır olmayan eğitimdeki çalışma barışını tekrar sağlayacaktır. Yalnız bu olay iki kişiyle sınırlanmamalı. Onlarla aynı durumda olan İlhan Şan, Kenan Yüksel, Recep Şen, Yalçın Eker, Abdülkadir Önder gibi başarılı eğitim yöneticilerinin de mağduriyeti giderilmeli.

ADALETE SİZİN DE
İHTİYACINIZ OLACAK
Bu isimler eski okullarına tekrar müdür olarak görevlendirilerek, yaşanan bu haksızlık sona erdirilmeli. Yargı kararlarını hiçe sayarak 'kul hakkı yiyenlere' bir ders verilmeli.
Allah bana ömür verirse, o günler geldiğinde birilerinin o kul hakkı yiyenlere; 'Ayarını bozduğun kantar gün gelir seni de tartar' dediğine şahitlik edeceğim. Akkaya ve Sever'in tekrar okul müdürlüğüne dönüşlerine Eğitim Bir-Sen Yönetimi karşı çıkmış. Onlara soruyorum; Siz Türk Yargısından büyük müsünüz? Bir gün adalete sizin de ihtiyacınız olacak.
---------------------------------------------------------
KIRKA ZEYBEĞİ OYNAYIP UĞUR
HOCA'YI ONLARA EMANET ETTİ

Seyitgazi ve Kırka'da CHP Belediye Başkan Adayı Uğur Tepe'nin Seçim İletişim Merkezleri görkemli törenlerle açıldı. Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen gün boyu ziyaretlerde bulundu. Seyitgazili ve Kırkalılar Yılmaz Hoca'ya büyük sevgi selinde bulundu. Kırka'da meşhur Zeybek ekibiyle birlikte zeybek oynayan Büyükerşen'in neşeli hali dikkat çekti. Büyükerşen halka; 'Coşkunuzdan anlaşıldığı üzere güzel ilçemiz Seyitgazi'ye bahar erken gelmiş. Belediye Başkanı Adayımız Sayın Uğur Tepe sizlere emanet. 1 Nisan sabahıyla birlikte Uğur Tepe ile uyum içinde çalışarak, birlikte üretecek, birlikte bölüşecek, tüm Seyitgazi ile birlikte kazanacağız!' dedi. Uğur Tepe eğitimci. Yılmaz Büyükerşen'de öyle. Bundan dolayı Seyitgazi ve Kırka'da Hocaların rüzgarı esti. İlçede gerçekleştirdiği yatırımlar için Başkan Büyükerşen'e teşekkür eden Uğur Tepe, 'Her şeyin en iyisine layık Seyitgazi'ye baharı getirmek için genç ve çalışkan bir ekip ile yola çıktık. Kullanamadığımız turistlik alanları, Sayın Hocamız ile birlikte değerlendirerek, ilçemizi turizmden ekonomik gelir elde eden bir merkez haline getirtmek istiyoruz. Hocamızın destekleme projeleri ile ilçemizin göç veren değil, güç alan bir ilçe olmasını istiyoruz. Doğançayır ve Kırka Belediyeleri kapandıktan sonra atıl durumda duran hizmet binalarını aktif bir hale getirecek ve o mahallelerimizde yaşayan vatandaşların bizlere ulaşımını çok daha kolay hale getireceğiz' dedi. Kent merkezini Ahmet Ataç ve Kazım Kurt'a emanet eden Büyükerşen kırsalda çok iyi çalışıyor. O'nun sayesinde CHP kırsalda bugüne kadar alamadığı oyu alacak gibi görünüyor..

-------------------------------------------------------------
7'DEN 77'YE SEVGİ SELİ

10 yıldır Beylikova Belediye Başkanlığı yapan Özkan Alp'in seçim çalışmaları renkli görüntülere sahne oluyor. Bugüne kadar hayata geçirdiği projelerle halkın sevgisini kazanan Alp, gittiği köylerde 7'den 77'ye vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşıyor. Herkesle sohbet ediyor. Halkın istek ve görüşlerini yerinde alıyor. Beylikova Eskişehir'de hayvancılın merkeziydi. Bu konumunu hala koruyor. Alp'in belediye başkanı olmasıyla birlikte Beylikova aynı zamanda eğitimde tercih edilen ilçe de oldu. Alp ilçede ard arda okullar ve yurtların açılmasını sagladı. Beylikova'da bir Fen Lisesi var. 500 kişilik öğrenci yurdu da var. Bunların yanında Anadolu Öğretmen Lisesi, Çok Programlı Lise de açıldı. Çok Programlı Lisede Türkiye de sadece 3 tane olan 'Gıda Yüksek Süt Teknolojileri Bölümü' açıldı. Arkasından Türkiye'de 7 adet bulunan 'Veteriner Yardımcılığı ve Hayvan Sağlığı Bölümü' de açıldı. 'Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz' derler. 10 yılda hep sahada olan Alp, tarlada büyük izler bıraktı. 31 Mart yerel seçimlerinde bunun karşılığını oy olarak alır. Alp şu anki konumuyla belki de AK Parti'nin kazanmaya en yakın belediye başkan adayı...
-----------------------------------------------------
NOSTALJİ
BÜYÜK KAPTAN VE
ALMAN İMPARATORU

Tarih 20 Aralık 1975. Yer İnönü Stadı. Son Dünya Şampiyonu Batı Almanya ile Türkiye özel milli maç oynuyor. Almanların 'İmparator' lakaplı Kaptanı Franz Beckenbauer ile Türkiye A Milli Futbol Takımı Kaptanı İsmail Arca maç öncesi birbirlerine başarı diliyor. Eskişehirspor Anadolu'da Futbol İhtilalini yaparak, üç büyüklere kafa tuttuğu yıllarda takımın en önemli parçalarından birisi de İsmail Arca idi. Taraftarın 'Büyük Kaptan' diye sevgiyle bağrına bastığı Arca, 1948 yılında İnegöl'de doğdu. 1965 yılında Kırmızı Şimşeklere transfer olan Arca, ES ES'in Sevilla Zaferi'nde, 1971'de Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğunda ve 1972 yılında Başbakanlık Kupası şampiyonluğunda yer alan bir büyük efsaneydi. 27'si A olmak üzere 53 defa milli olan İsmail Arca Eskişehirspor'da 17 yıl aralıksız top koşturdu. ES ES'te sevincin yanında hüznü de yaşadı. Eskişehirspor 1981-1982 Sezonu'nda İkinci Lige düşerken takımın kaptanı İsmail arca idi. 1982 yılında futbolu Eskişehirspor'da bıraktı. 400 maçta ES ES'in kaptanı olarak sahaya çıktı. A Milli Takımda da Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli ve Cemil Turan gibi önemli futbolcuların da kaptanlığını yaptı.
----------------------------------------------
FIKRA
NEREDE
İNECEKSİNİZ?

Kart zampara boğaz dolmuşuna binmiş. Yanında fıstık gibi bir hatun. Şoför parasını uzatan kart zamparaya sormuş ;
-Nerede ineceksiniz ?
Kart zampara yanındaki fıstığa uzun uzun bakarak şoföre dönerek
- Bebek demiş.
Şoför bu sefer de yanındaki fıstığa sormuş ;
- Siz nerede ineceksiniz.
Fıstık hatun, biraz evvel kendisini bakışları ile taciz eden kart zamparaya bakmış, bakmış ve şoföre parasını uzatarak cevap vermiş.
- Kuru Çeşme..