Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. 41 ilin valisi değişti, 12 ilçenin kaymakamı vali olarak atandı ve İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk ile 19 vali merkeze çekildi. Eskişehir Valisi Azmi Çelik merkeze alındı. Eskişehir Valiliğine ise Mersin Valisi Özdemir Çakacak atandı. 1960 yılında Adapazarı'nda doğan yeni Vali Çakacak, daha önce Van, Uşak, Kırşehir ve Mersin Valiliği görevlerinde bulundu.
KURUCU GENEL SEKRETER
Bir yıl önce Vali Azmi Çelik'in Batman'dan Eskişehir'e atama kararının açıklanmasından sonra 1 Haziran 2016'da O'nunla ilgili bir yazı kaleme almıştım. 'Yemez Yedirmez' başlıklı yazımda Çelik'in Eskişehir'de göreve başlamasından önce onunla ilgili şu görüşlerimi dile getirdim; 'Valiler Kararnamesi ile Batman Valisi Azmi Çelik Eskişehir Valiliği'ne atandı. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da Şanlıurfa Valisi oldu. Eskişehir'in yeni Valisi Azmi Çelik 2012-2014 yılları arasında Eskişehir Vali Yardımcılığı görevinde bulunmuştu. Çelik, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın hemşerisi. O'nun gibi Erzurum Oltu doğumlu. Vali Kadir Koçdemir döneminde 2012 yılında Kayseri'den Eskişehir'e Vali Yardımcısı olarak atanan Çelik, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın ilk Kurucu Genel Sekreteri oldu. Koçdemir'in Türk Dünyası Kültür Başkentliği organizasyonunda 'başarısız oldu' diye Eskişehir Valiliği görevden alındığı iddia edilmişti. Azmi Çelik'in Eskişehir'e Vali olarak atanmasıyla Koçdemir'in iddia edildiği gibi bu konuda başarısız olmadığı ortaya çıktı.
HAKSIZLIKLARA
TAHAMMÜLÜ YOK
Valilikte çalışan bazı dostlarıma Azmi Çelik'i sordum. Onu; 'Çok dürüst birisi. Yemez, yedirmez. Haksızlıklara karşı tahammülü yok' diye tarif ettiler. Yeni Vali Azmi Çelik atama sonrasında yaptığı ilk açıklamada; 'Ben Batman'a Eskişehir'den geldim ve yaklaşık 2 yıl vali yardımcısı olarak orada görev yaptım. Bu süre içinde Eskişehir'de olmaktan, vatandaşlarımıza hizmet etmekten keyif duydum ve mutlu oldum. Sayın Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile de birlikte çalışma şansına sahip olmuştum. O açıdan Eskişehir'i tanıyorum. Hep birlikte çalışarak vatandaşlarımıza hizmet etmek asıl amacımız. Bütün Eskişehir'deki vatandaşlarımıza selamlarımı iletiyorum' dedi.
Yeni Vali'nin Eskişehir'de daha önce çalışması ve kenti tanımasının hem kendisi hem de bizler adına bir şans olduğunu düşünüyorum. Özellikle kendisinden 'adaletli olmasını' bekliyorum. Kentte uzun yıllardır yaşanan yandaş kayırmacılığına son vermesini istiyorum…'
BENİ YANILTMADI
Kendisiyle Eskişehir'de yüz yüze hiç görüşmedim. İcraatlarını uzaktan takip ettim. Kısa bir süre Eskişehir Valiliği yapan Çelik beni yanıltmadı. Gerçekten 'yemedi yedirmedi.' Dürüstlüğü, Valilik makamına yakışır hareket ve tavırlarıyla kentimizde sevilen bir Vali oldu. Kentin yöneticileriyle iyi diyalog içerisinde oldu. Mütevazi karakteriyle halka hep devletin gülen yüzünü gösterdi. Bir çevrenin değil, 'Devletin Valisi' oldu. Siyasetçilerin oyuncağı olmadı. Eskişehir'de iz bırakan Vali oldu. Ülkemizdeki bozuk düzende zaten bu kadar dürüst ve doğrucu insanın uzun süre Eskişehir'de Vali olarak görev yapması imkansızdı. 'Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz' deniliyordu. Öyle de oldu. Çelik'e bundan sonraki yaşamında başarı ve mutluluklar dilerim. Umarım önümüzdeki süreçte kendisini daha iyi makamlarda görürüz. Çünkü 1 yıllık Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın Kurucu Genel Sekreterliği sürecinde bunu hak ettiğini herkese gösterdi…
////////

//////
NOSTALJİ

TEMELİNİ ATTIĞI ÜNİVERSİTENEN FAHRİ DOKTORA ALDI
19 Yıl önce. Geçtiğimiz günlerde (17 Haziran'da) ikinci ölüm yıldönümünde andığımız 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'e 1998 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde düzenlenen törenle Fahri Doktora veriliyor. Merhum Süleyman Demirel Başbakanlığı döneminde ESOGÜ Üniversitesi'nin 900 yataklı Tıp Fakültesi Hastanesi'nin temelini atmıştı. Aynı Demirel 19 Ocak 1994'de Cumhurbaşkanı olarak bu hastanenin ve ikinci üniversite olarak Osmangazi Üniversitesi'nin açılışını gerçekleştirdi. ESOGÜ'nün temelini ve açılışını yapan Demirel'e Fahri Doktora verilmeyecek de, kime verilecekti?
HİZMETLERİ UNUTULMAYACAK
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel 1998 yılında siyasetteki kader arkadaşı eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile birlikte Üniversiteye gelerek, Makine ve Maden Mühendisliği bölümlerinin de temellerini attı. Aynı gün düzenlenen törenle Demirel'e Fahri Doktora verildi. Fahri Doktorayı Cumhurbaşkanına dönemin Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Fıratlı takdim etti. Fahri Doktorasını alan Demirel, öğrencilere ve akademisyenlere ders verdi. O güne ait fotoğraflarda dönemin Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Fıratlı, dönemin Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Ahmet Topçu, o yıllarda genç bir Yrd. Doç. Dr. olan Prof. Dr. Haydar Aras, Prof. Selami Kılıçkaya dikkat çekiyor. Eskişehir'e ve Türkiye'ye büyük katkıları olan Süleyman Demirel'in hizmetleri asla unutulmayacak…

Foto şaka

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: 2019'da ben Tepebaşı'na, Volkan da Odunpazarı Belediye Başkanlığına aday olsun.
AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca: Dündar Bey, ben Tepebaşı'na olayım. Siz de Büyükşehir adayı olursunuz.
AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan: İbrahimciğim anlaşılan Dündar Bey'i sevmiyorsun. Yarın birileri söylediğini duyup; 'Karşıma Büyükşehir adayı olacak' diye Dündar Bey'i görevden aldırır, falan…