16 Nisan Referandumundan sonra AK Parti'de teşkilatların görevden alınacağı iddiaları vardı. Ancak Kültür ve Turizm Bakan Nabi Avcı üç hafta önce yaptığı açıklamayla bu iddiaları yalanlamıştı.

DEDİKODULAR
YÜKSELİYOR
Avcı, referandumda AK Parti Eskişehir teşkilatlarının iyi bir performans sergilediklerini ancak arzu edilen neticeyi alamadıklarını söyleyerek, 'İnşallah 2019'da Eskişehir'i nihayet layık olduğu AK Partili belediyeye kavuşturacağız' demişti. Bu açıklama sonrasında teşkilatların görevden alınmayacağı görüşü hakim oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Genel Merkez'de 81 ilin İl, Kadın ve Gençlik Kolu Başkanlarını kampa alacak. Erdoğan'ın burada tek tek İl Başkanlarını dinleyeceği öğrenildi. Bu kamp nedeniyle tekrar AK Parti içerisinde 'Teşkilatlar görevden alınacak' dedikoduları yine yükselmeye başladı. Eski İl Başkanı Fikret Dönmez, Kızılay Şube Başkanı Yüksel Girgin, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nuri Temizsoy, eski Gençlik Kolları Başkanı Hakan Çizmelioğlu, Eski HAS Parti Yöneticisi İbrahim Atıcı'nın adları İl Başkanlığı için geçmeye başladı.

DİK DURUŞ'
SERGİLEDİ
Yüksel Girgin ve Nuri Temizsoy Harun Karacan'a yakın isimler. Fikret Dönmez'de Karacan ile çalışabilecek bir isim. İbrahim Atıcı'nın İl Başkanlığını ise eski MGV'ciler ve onların yörüngesindeki memur sendikası yöneticileri destekliyor. Zaten bu grup uzunca bir süredir Atıcı'nın partide bir yerlere gelmesi için yoğun çalışma yapıyor. Ben Dündar Ünlü'nün İl Başkanlığında başarılı olduğunu düşünüyorum. Partiye eskiden emek vermiş bütün insanları toparladı. Küskünlükleri bitirdi. Ağır başlılığı ve dürüst kişiliğiyle partili partisiz herkesin takdirini kazandı. 'İlla koltukta kalacağım' diye hareket etmedi. İl Başkanlığının ağırlığını koruyarak, kimseye eğilmedi. Yeri geldiğinde Bakan ve milletvekillerine karşı 'dik duruş' sergiledi. Bence Ünlü AK Parti'de son yılların en başarılı İl Başkanı oldu. Kendisini ileriki süreçte milletvekili veya belediye başkan adayı olarak görsem, hiç şaşırmam.


**
KURT'TAN ŞENEL HAMLESİ


CHP'de kongre süreci başladı. 3 Temmuz'da üye çizelgeleri ilçe başkanlıklarında askıya çıkarılacak ve itiraz süreleri başlayacak.10 Temmuz 2017 İlçe başkanlıklarında askıya çıkan üye çizelgeleri askıdan indirilecek.

19 AĞUSTOS'TA
BAŞLIYOR
16 Temmuz 2017 tarihine kadar üye çizelgelerine yapılan itirazlar ilçe yönetim kurulları tarafından karara bağlanacak. 19 Ağustos-17 Eylül 2017 tarihleri arasında delege seçimleri yapılacak. 23 Eylül-30 Ekim 2017 tarihleri arasında ilçe kongreleri yapılacak. 6 Kasım-6 Aralık 2017 tarihleri arasında ise İl Kongreleri yapılacak. CHP Olağan Kurultayı İl kongrelerinin bitiminin ardından Parti Meclisinin belirleyeceği tarihte yapılacak. CHP'de gruplar bayram sonrasında kongre kulis çalışmalarını hızlandırdı. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç Grubu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'inde destek verdiği Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un Grubu kongreleri kazanmak için kıyasıya mücadele edecek. Parti içerisinde Ataç ve Kurt grubuyla hareket etmek istemeyenlerde 'Bağımsız Grup' olarak çalışmalarını sürdürüyor.

VEFASIZLIK GÖRDÜ
Tepebaşı bölgesinde Ahmet Ataç'ın büyük ağırlığı var. Burada Ataç'a rağmen kongre kazanmak imkansız gözüküyor. CHP'de asıl çekişme Odunpazarı'nda yaşanacak. Belediyedeki ekibi yüzünden büyük sıkıntı yaşayan Kazım Kurt, kendi bölgesindeki delege seçimlerini kazanmak için atağa geçti. Kurt bu seçimlerde yıllarca karşı karşıya geldiği Dr. Muharrem Şenel ile birlikte hareket edecek. Şenel Odunpazarı bölgesinde sevilen ve ağırlığı olan bir isim. Kongrelerde birlikte hareket ettiği ve İl Başkanı seçtirdiği bazı isimlerden büyük vefasızlıklar gördü. Emekleri ve çalışmaları yok sayılmaya çalışıldı. Yıllarca partide önseçim yapılmasının bayraktarlığını yaptı. Bu konuda belki de en samimi partili kendisiydi. Ancak birileri onu 'Belediye Başkanlarına karşıymış' gibi göstermeye çalıştı.

HİÇ YILMADI
CHP'den milletvekili adayı olduğu için çalıştığı Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde büyük baskılar gördü. Bundan dolayı devlet memurluğundan istifa etmek zorunda bırakıldı. Bir bakıma 'CHP için' işinden oldu. Ama yılmadı. Haksızlıklara karşı boyun eğmeyerek; 'bağımsız milletvekili adayı' oldu. Bu kongre sürecinde Kazım Kurt ile birlikte hareket eden Şenel'in önseçim yapılmadığı takdirde bir daha milletvekili aday adayı olmayı düşünmediği öğrenildi. Şenel'den sonra bazı sürpriz isimlerin daha önümüzdeki günlerde Kazım Kurt ile 'birlikte hareket etme kararı' alacağı belirtiliyor…


***
CUMARTESİ HİKAYESİ

GELİNCİK VE BEBEK

Uzaklarda bir köyde, kocası ve çocuğu doğmadan ölmüş, tek başına yaşayan hamile bir kadın kendisine arkadaş olması açısından dağda yaralı olarak bulduğu bir gelinciği evinde beslemeye başlar.
ÇOCUĞU DOĞAR
Gelincik kadının yanından bir an bile ayrılmaz. Her ne kadar evcil bir hayvan olmasa da, oldukça uysallaşır. Bir kaç ay sonra kadının çocuğu doğar. Tek başına tüm zorluklara göğüs germek ve yavrusuna bakmak zorundadır. Günler geçer ve kadın bir gün bir kaç dakikalığına da olsa evden ayrılmak ve yavrusunu evde bırakmak zorunda kalır . Gelincikle bebek evde yalnız kalmışlardır. Aradan biraz zaman geçer ve anne eve gelir.
PARÇALANMIŞ
YILAN
Gelinciği ve kanlı ağzını görür. Anne çıldırmışçasına gelinciğe saldırır ve oracıkta öldürür hayvanı. Tam o sırada içerdeki odadan bir bebek sesi duyulur. Anne odaya yönelir . Ve odada beşiği, beşiğin içindeki bebeği ve bebeğin yanında duran parçalanmış bir yılanı görür. Einstein'a atfedilen bu sözün doğruluğu şimdi daha iyi anlaşılıyor: 'İnsanlardaki önyargıyı parçalamak benim atomu parçalamamdan çok daha zor'


***
foto şaka

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Haruncuğum ben senin için 'Eskişehir'in Muhtarı' dedim. Sen bu gidişle beni bile geçeceksin.
AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan: Nabi Bey, artık yeni kabinede sizin eksikliğinizi hiç hissettirmem. Dündar'ı da artık Eskişehir Muhtarı yaparız.
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Ağzın bal damlıyor MKYK Üyem. Ben de sizin gibi Milletvekilliğini pardon Muhtarlığı çok iyi yaparım.