İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'ın mahkeme kararlarını uygulaması sayesinde 'beş yıl önce haksız bir şekilde yöneticilik görevleri üzerlerinden alınan' Süleyman Ercan Karakaya ile Harun Sever yeni okullarındaki görevlerine başladı. Karakaya Tayfur Bayar Anadolu Lisesi'nin, Sever Porsuk İlkokulu'nun Müdürü oldular. Umarım beş yıl önce haksız şekilde mağdur edilen okul müdürleri de en kısa sürede yöneticilik görevlerine döner. Harun Sever yeni görevine başlaması dolayısıyla kendi sosyal paylaşım hesabından 'Teşekkürler Eskişehir' başlıklı bir mesaj yayınladı.

'TEK SES AYDINER OLDU'
Sever mesajında şu görüşleri dile getirdi; 'Tüm Türkiye'nin bildiği gerekçelerle, 2014 yılında okul müdürlüğünde görev sürem uzatılmamıştı. Bugüne kadar 9 mahkeme kazanmış olmamıza rağmen idare mahkeme kararlarını yanlış uygulayıp, olumsuz değerlendirmelerine devam ederek görevlendirmemiz yapılmamıştı. Bu süreçte basında bizden bahseden tek ses Ayhan Aydıner oldu. Defalarca haber yaptı, ancak kimsenin umurunda bile olmadı. Ama tarihe kayıt düştüğüne inanıyor, çok teşekkür ediyorum. Türk Eğitim-Sen üyesi olmanın, örgütlü olmanın ne kadar önemli olduğunu bu süreçte daha iyi anladım. Zira görevden alındığımız günden bu güne kadar Eskişehir 1.Nolu Şube Başkanım Haydar Urfalı ve yönetim kurulu her aşamada yakından takip ederek, sürekli destek oldular. Mahkemeleri takip ettiler, Ankara'ya, Büyük Millet Meclisi'ne Milli Eğitim'e, Valiliğe gitti geldiler, bize moral verdiler. Hepsinden Allah razı olsun. Yine mensup olmaktan hep onur duyduğum TÜRKAV (Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı) ve o dönemde beraber çalıştığımız Eskişehir şube başkanı Hasan Sezer ve yönetim kurulu, her platformda, mağduriyetimizi dile getirip sitayişle bahsederek umudumuzu diri tuttu. Var olsunlar.'

ADALETTEN AYIRMASIN
Yapılan değerlendirmelerde başarısız olduğuna asla inanmayan ve bugüne kadar tam puanla kendisini destekleyenlere de teşekkür eden Sever şunları söyledi; 'Başta bütün mesai arkadaşlarım, personel ile öğretmenlerin tamamı ve isimlerini zikretmeden geçemeyeceğim, dönemin Müdür Başyardımcısı ve en kıdemli öğretmeni Doğan Aksu, Kıdemi en az öğretmen arkadaşımız; Eda Aygüner, Öğretmenler kurulumuzca seçilen Öğretmen arkadaşlarım Demet Aydın ve Göksel Yavaş, Okul-Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emel Bayar Ergüder ve Başkan Yardımcısı Pınar Çitemek ile Okul Öğrenci Meclisi Başkanı öğrencimiz Senanur Bektaş. Hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, bir ömür mutluluklar dilerim. Bu süreçte en az yer alan ama, en büyük etkiyi sağlayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hakan Cırıt beye de ilgi, alaka ve bize duyduğu güven dolayısıyla şükranlarımı arz ediyorum. Viktor Hugo 'İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır' der. Allah sizi adaletten ayırmasın. Çok uzattım biliyorum ama inanın en kısa şekilde yazmaya çalıştım. Daha mağduriyeti beraber yaşadığımız okul müdürü arkadaşlarımdan bahsedemedim. Her birinin Eskişehir eğitim tarihine geçtiğine inanıyorum. Duygularımı paylaşan herkese tekrar teşekkürlerim sunuyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.'

CIRIT DEVLETİN İTİBARINI KORUDU
Sevgili Harun Sever'in mesajının ilk satırlarında 'Bu süreçte basında bizden bahseden tek ses Ayhan Aydıner oldu. Defalarca haber yaptı, ancak kimsenin umurunda bile olmadı. Ama tarihe kayıt düştüğüne inanıyor, çok teşekkür ediyorum' ifadeleriyle beni onurlandırdı. Gösterdiği bu ince davranışından dolayı asıl ben Sever'e teşekkür ederim. Aslında ben teşekkür edilecek bir şey yapmadım. Sadece gazetecilik görevimi yaptım. Her zaman olduğu gibi yapılan haksızlıkların karşısında oldum. Benim ve mağdur edilen eğitimcilerin bu konuda haklı olduğu Mahkemeler tarafından tam dokuz defa verilen kararla ortaya çıktı. Yandaş sendikanın güdümünde hareket eden eski İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen nasıl bu yargı kararlarını hiçe sayabildi? Cırıt gelmesiydi, yargı kararlarına rağmen Karakaya ve Sever'e yapılan zulüm bitmeyecekti. Cırıt yargı kararlarını uygulayarak, gömleğinin ilk düğmesini doğru ilikledi. Devletin ve yargının itibarını korudu.
--------------------------------------------------
MÜDÜRLER PUANLARLA YARIŞACAK

Ahmet Sezer Ortaokulu, Emine-Emir Şahbaz Bilim ve Sanat Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Milli İrade İlkokulu, Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi, Şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Yavuz Ortaokulu, Kardeşler Ortaokulu, Emir Porsuk Ortaokulu, Tunalı Anadolu İmam-Hatip Lisesi. Bu isimlerini saydıklarım 'kent merkezinde müdürlüğü boş olan' eğitim kurumları. Bunlara '4 ve 8 yıl görev süresinin tamamlayan müdürlerden boşalacak 102 eğitim kurumu' daha eklenecek. Peki bu kurumlar hangileri? Bunlardan dikkat çeken okullar şöyle sıralanıyor; 'Fatih, Kılıçoğlu, Cumhuriyet, 19 Mayıs, Hoca Ahmet Yesevi, Beyhan Rıfat Çıkıllıoğlu, Gazi Mustafa Kemal, Kenan Yalçın, Muzaffer Çil Anadolu Liseleri, Atatürk Lisesi, Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitimi Merkezi, Baksan Mesleki Eğitim Merkezi, Sabiha Gökçen, Gazi Yakup Satar, Turgut Reis, Habip Edip Törehan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Milli Zafer, Meserret İnel, 23 Nisan, Cengiz Topel, Kurtuluş, İbrahim Karaoğlanoğlu, Barbaros, Cumhuriyet, Osmangazi, Cahit Kural, Dumlupınar, Mithat Paşa, Mustafa Kemal, Mualla Zeyrek, Suzan Gürcanlı, Reşat Benli Şehit Soner Özübek, Tunalı ilkokulları, Atatürk, Mimar Sinan, Ata, Cemalettin Sarar, Şehit Barış Öztürk, Ali Fuat Cebesoy, Battalgazi, Doktar Halli Akkurt, Mehmet Gedik, Orgeneral Halil Sözer.' Bu okullarda dört yıl görev süresini tamamlamış okul müdürlerine tekrar aynı kurumu istemeleri halinde ekstradan dörder puan verilecek. Başka okulları da isteyebilecekler. Her yönetici '10 okul tercihinde' bulunabilecek. EK-2 puanına göre değerlendirme yapılacak. Her yönetici 'hizmet süresi, yüksek lisans ve doktora yapma ve aldığı üstün başarı ödüllerine göre' puan alacak. Değerlendirmelerde 2014'deki gibi sadakat değil, liyakat esas alınacak. Puanı yüksek olanlar gözde okullarda çalışacak. Okul müdürleri artık liyakat kriterlerine göre aldıkları puanlarla yarışacak. Kısmen de olsa müdür görevlendirmelerinde adalet sağlanacak. Umarım Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2014 ve daha sonraki yıllarda yapılan değerlendirmelerle müdür ve müdür yardımcısı olanları tekrar sınava sokar. Böylece bu görevleri hak etmeyenler gider. Yerlerine sınav kazanmış eğitimciler gelir...
---------------------------------------
CHP'NİN AKSAÇLILARI

Bu fotoğraf adeta CHP'nin Eskişehir'deki tarihini anlatıyor. Eski İl Başkanı İsmet Süder, yaklaşık 40 yıl Güllük Mahallesi Muhtarlığını yapan Celil Başaydın ve CHP'nin güçlü ismi Erol Sönmez CHP'nin Eskişehir'deki ulu çınarlarıdır.

KAZANDIĞI SEÇİMİ KAYBETTİ
Celil Başaydın 91, Erol Sönmez 87, İsmet Süder 76 yaşında. Bu fotoğraf ile ilgili sohbet ettiğim İsmet Süder; 'Celil ve Erol abilerin yanında ben CHP Gençlik Kolu gibiyim' diye espri yaptı. 2007-2011 yılları arasında CHP Eskişehir Milletvekili olan Murat Sönmez'in babası olan Erol Sönmez, 42 yıl önce 1977 yılında CHP'den Eskişehir Belediye Başkan adayı oldu. Karşısında Adalet Partili Hicri Sezen vardı. Oy kullanma işlemi bitiyor, sandıklar açılıp sayılıyor. CHP'li Erol Sönmez tüm sandıklarda açık ara önde. İlk sonuçlar Sönmez'in belediye başkanı olduğu şeklinde açıklanıyor. CHP'de sandık başında görevli olanlar dahil herkes çalınan Cumhuriyet Marşları ile sokaklara dökülüyor. İddiaya göre; yeni sandıklar çıkıyor ortaya, bazı sandıklar da kayboluyor. Seçimi; Adalet Partisi adayı Hicri Sezen'in kazandığı açıklanıyor. CHP içerisinde yıllardır Erol Sönmez'in kazandığı seçimi sandıklara sahip çıkılmadığı için kaybedildiği anlatılıyor.

HEP ÖRNEK OLDU
İsmet Süder CHP'de İl Başkanlığı döneminde babacan tavrı ve otoritesiyle öne çıktı. Dürüst ve ilkeli kişiliğiyle gençlere hep örnek olan Süder, CHP'nin unutulmaz İl Başkanları arasında yer alıyor. Celil Başaydın 40 yıl Güllük Mahallesi Muhtarlığı yaparken, CHP'li kimliği ile de hep öne çıktı. Partide ve mahallesinde çok sevilen ve saygı duyulan bir isim olan Celil Başaydın, ESKİ CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel'in dedesidir. Celil Amca muhtarlık bayrağını oğlu Mesut Başaydın'a teslim etti. Mesut Başaydın'da bu bayrağı en iyi şekilde taşıyarak, doğup büyüdüğü mahallesine üç dönemdir hizmet ediyor. CHP'nin 'Aksaçlıları' olan Süder, Başaydın ve Sönmez'e Allah'tan sağlık dolu nice yaşamlar diliyorum…
-------------------------------
FIKRA
KAHVE MAKİNESİ

Sarışın kadının biri uzun zamandır almak istediği kahve makinesine imrenerek bakarken;
- Sakın tereddüt etmeyin ve bunu hemen alın, demiş tezgahtar.
Tek yapacağınız kahvesini, filtresini koyup haznesini suyla doldurmak, düğmesini açıp yatağa girip uyumak. Kalktığınızda mis gibi sımsıcak kahveniz hazır, sizi bekliyor olacak.
Kadın makineyi satın almış, iki hafta sonra arkadaşları:
- Nasıl? Makinenden memnun musun?
-Aman, o aptal şeyle uğraşamam, geri götüreceğim. Ne zaman canım kahve çekse suyunu falan hazırlayıp yatağa girip uyumak zorunda kalmıyor muyum o deli ediyor beni!