Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşünde çekilmiş bir fotoğrafını eleştirerek 'Atletle yemek yiyor, vatandaşıma hakarettir. Atatürk'ü atletle görüp de resim çektirdiğine şahit oldun mu?' dedi. Cumhurbaşkanının bu sözleri sonrasında Türkiye siyasetinde 'Atlet polemiği' giderek büyüdü. CHP PM Üyesi Gaye Usluer'de katıldığı bir televizyon programında bu konuyla ilgili açıklama yaptı. CNNTÜRK'te Başak Şengül'ün sunduğu Türkiye'nin Gündemi programına konuk olan CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, atletle çekilmiş olan fotoğrafı hakkında konuştu. Usluer, 'O fotoğrafta bir baba ile kızın ev haliyle yemek yediklerini görüyoruz. Ama daha önemlisi, o atlette yürünen 434 kilometrenin teri var. O atlette, Kemal Kılıçdaroğlu'nu takip ederek terleyen on binlerin, yüz binlerin teri var. Yani o atlet son derece kıymetli bizim için ve Türkiye için. Atlet üzerinden itibarsızlaştırma yapmak, 'Bizim kılık kıyafetle derdimiz yok' diyen AK Parti Genel Başkanı'na yakışmadı' dedi. Türkiye şu anlarda 'atlet siyaseti' ile meşgul. Bu tartışmalar umarım atlet satışlarını arttırırda bari iç giyim sanayisine katkı verir. Korkarım yakında 'Atletliler CHP'li atletsizler AK Partili' diye birbirlerine komik yakıştırmalar yaşanmaz...



***



KOMÜNİST HO AMCA'NIN MEZARINA ÇELENK BIRAKTI
Başbakan Binali Yıldırım, Vietnam'ın bağımsızlık hareketinin Kominüst Önderi Ho Chi Minh'in (HO Amca'nın) mozolesine çelenk bıraktı. Yıldırım burada yaptığı konuşmada; 'Vietnam kurucusu Ho Chi Minh gelecek nesillere çok güzel bir ülke emanet etmiştir. Aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları da bizlere güzel bir ülke emanet etmiş biz de bu emaneti gelecek kuşaklara daha gelişmiş bir ülke olarak teslim etmek amacıyla gayret ediyoruz' demiş. Ho Chi Minh 30 yıl boyunca Vietnam Ulusal Hareketine liderlik etmiş, önce Japonlarla ardından sömürgeci Fransızlarla ve son olarakta Amerika'nın desteklediği Güney Vietnamla mücadele etmiştir. 1954'ten ölümü 1969'a dek Kuzey Vietnam Devlet Başkanlığını yürütmüş, Amerika'nın yenemediği ender isimlerden biri olarak tarihe geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2-3 gün önce 'Bu sol zihniyet, bu komünistler, bunlar hiçbir zaman vatansever değildir, milliyetperver değildir' demişti. Binali Yıldırım'ın, Genel Başkanının kötüleyip, aşağıladığı komünizmin önemli bir lideriyle ilgili övgü dolu konuşma yapması dikkat çekti. Şu anda Türkiye siyaset kulislerinde 'Erdoğan bu olaya kesin kızar, Yıldırım'a Ho Amca fırçası atar' yorumları yüksek sesle seslendiriliyor.



***
FOTO ŞAKA:



Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: Harun Bey, toplu sözleşmeden dolayı üyelerimiz 'Buçuk-Sen'den istifa edeceğiz' diye tepki gösteriyor. Vallahi 'AK Parti iktidarında tabela konfederasyonu olacağız' diye korkuyorum.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan: Bence çok iyi olur. AK Parti iktidar olmadan önceki halinize dönmüş olursunuz. Böylece bize oy vermeyip, sırtımızdan geçinen sendika başkanları tarih olur.