2018 yılının son ayında ve son günlerindeyiz.
Bir yılı daha geride bırakıyoruz.
2018 yılında iyi kötü birçok değişiklikler oldu.
Bir taraftan yeni arkadaşlık ve dostluklar başlattık, bir taraftan da kaybettiklerimiz oldu. Bazıları aramızdan ayrılıp ebedi yolculuğa çıktığı için kaybettik, bazılarını da biz hayatımızdan çıkardık.
Kimi zaman hayatımızı yavaşlattık; sevgiyi, dostluğu, arkadaşlığı, paylaşımı ve içinde bulunduğumuz anı sindire sindire yaşamak için. Çayımızı içtik keyifle, kahvemizi içtik huzurla, birlikte güzel dedik mutlulukla. Bazen de hayatımızı hızlandırdık; acıyı, üzüntüyü, yapılan haksızlıkları ve adaletsizlikleri unutmak; için.
2018 yılında umudu hep içimizde taşıdık. Her şey güzel olacak dedik, demeye de devam ediyoruz. Ama umutsuzluklar da peşimizi bırakmıyor. Örneğin;
DÜNYA Ekonomik Forumu'nun 2018 Cinsiyet Uçurumu Raporu'nda 149 ülke arasında 130.sıradayız. Siyaset, ekonomi ve yönetimde hala kadının adı yok.
Kadının ekonomik hayata katılımında Türkiye 149 ülke arasında 131. sırada.
Siyasete katılımda 113. eğitime erişimde 106. sırada.
Siyasi parti, sendika, oda ve borsa yönetimlerinin medyadaki fotoğraflarına bakın içinde kadın bulmak zor. Kimisinde hiç yok, kimisinde bir tane var. Sanal ortamlarda paylaşılan benzer fotoğraflar da aynı ama hepimiz beğeniyoruz.
Kadının olmadığı siyaset, ekonomi ve yönetimde hoşgörü, vicdan adalet yoktur. Tabi ki yaratıcılık, yenilikçilik estetik de yoktur.
Şimdi önümüzde yerel seçimler var. 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde kadının adı yine olmayacak. Erkekler liste başı olacak, yine içinde kadının olmadığı fotoğraflar paylaşılacak Gelin elbirliği ile bir kampanya başlatalım. Kadının olmadığı siyaset, ekonomi ve yönetimle ilgili sanal ortamda paylaşılan fotoğraf ve yazıları beğendik diye tıklamayalım.
2019 yılında kadının adının olmadığı siyaset, ekonomi ve yönetimle ilgili fotoğraf ve yazılara tık yok. Neden mi? Çünkü Türkiye'nin değişimi bu fotoğrafların değişmesine bağlı.
Her şeye rağmen;
2019 yılında kadının adı olacak.
2019 yılı birlikte güzel olacak.
2019 yılında her şey güzel olacak.