AK Parti ilimizdeki tüm belediye başkan adaylarını belirleyerek, seçim yarışına daha güçlü bir şekilde başladı. AK Parti merkezde Burhan Sakallı-Volkan Doğan-Hasan Tuç isimleriyle seçmen karşısına çıkacak.

KAZANAN EKİPLE ÇIKACAK
Daha önce Tepebaşı Belediye Başkan adayı olarak İbrahim Yılmaz Kaynarca'nın ismi açıklanmıştı. Son dakikada bir değişiklik oldu. Kaynarca'nın yerine partinin Kurucu Merkez İlçe Başkanı Hasan Tuç aday yapıldı. Tuç'un 'potansiyeli daha güçlü olduğu için' Burhan Sakallı'nın isteği üzerine aday yapıldığı öğrenildi. AK Parti kırsal ilçelerde de 'iddialı adaylarla seçmenin karşısına' çıkacak. Beylikova'da Özkan Alp, Sivrihisar'da Hamid Yüzügüllü, Seyitgazi'de Hasan Kalın, Alpu'da Rafet Demirtaş, Mihalgazi'de Zeynep Akgün, İnönü'de Kadir Bozkurt, Sarıcakaya'da Hüseyin Çam, Mahmudiye'de Mustafa Arslan, Çifteler'de Vedat Çeliker, Günyüzü'nde Menderes Durgut ile yarışacak. Cumhur ittifakı kapsamında Çifteler ve Mihalıççık MHP'ye verildi. Çifteler'de 'MHP Adayı Kadir Bıyık, Mihalıççık'ta MHP adayı Ali Yörük' AK Parti tarafından desteklenecek. Eskişehir yerelinde iktidar olan CHP AK Parti karşısına kazanan ekiple çıkacak.

SIKINTI ÇÖZÜLÜR
CHP 1 Nisan sabahı Büyükşehir'de Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı'nda Kazım Kurt, Tepebaşı'nda Ahmet Ataç ile seçim zaferlerine bir yenisini eklemek için yarışacak. Ancak İYİ Parti ile yapılan ittifaktaki bazı belirsizlikler kırsaldaki birkaç ilçede aday belirlenmesinde sıkıntı yarattı. CHP 'kulislerinden aldığım bilgiye göre' yaşanan sıkıntı bugün veya yarın çözülecek. Sarıcakaya ve Günyüzü'nde İYİ Parti adayı desteklenecek. Büyük ihtimalle 'Beylikova ve Mihalgazi'de her iki parti CHP adaylarıyla yarışa başlayacak. 14 belediye de 'CHP ile ittifak yapan' İYİ Parti'nin Odunpazarı'nda 'başkan adayı çıkarma inatından' vazgeçirileceği iddia ediliyor. CHP Han'da Erdal Şanlı, Alpu'da Gürbüz Güller, Mahmudiye'de İshak Gündoğan, Seyitgazi'de Uğur Tepe, İnönü'de İsmail Karaköse, Çifteler'de Zehra Konakçı, Sivrihisar'da Habil Dökmeci ile seçmenin karşısını çıkacak. İYİ Parti ile pürüzlerin çözülmesi halinde Beylikova'da Yalçın Komşu, Mihalgazi'de Bülent Durna CHP'nin adayı olacaklar.Sarıcakaya'da İYİ Parti adayı Ali Kahya desteklenecek. Günyüzü'nde İYİ Parti bir aday belirleyecek.

BEKLEYİP GÖRECEĞİZ
31 Mart yerel seçimlerinin ilimizde renkli görüntülere sahne olacağını düşünüyorum. Kent merkezinde seçimin favorileri bugünden Büyükerşen-Ataç ve Kurt üçlüsü olarak görülüyor. Özellikle Büyükerşen ve Ataç bugüne kadar hayata geçirdikleri büyük projelerle Eskişehirlilerin sevgisini kazanmış isimler. Kazım Kurt'ta beş yıllık başkanlık döneminde çok güzel projeleri hayata geçirdi. Bu üç başarılı ismin karşısında aday olmak gerçekten zor bir olay. Ancak ilerleyen günlerde AK Partili adaylar bunu değiştirebilecek çalışmaları hayata geçirebilir. İki dönem Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapan Burhan Sakallı bölgesinde yaptığı hizmetler sayesinde sevilen bir isim. 'Mihalıççıklı olması bile seçimlerde kendisi için artı' olabilecek bir neden. AK Parti'de Kurucu Merkez İlçe Başkanı olan Hasan Tuç, siyasi zekası, birleştirici olması ve MHP tabanında sevilen kişiliğiyle belki de seçimde Ahmet Ataç'ı en çok zorlayacak bir isim olabilir. Odunpazarı bölgesinde yaklaşık 'beş yıldır hep sahada olan hep tarlada iz bırakan' genç ve dinamik aday Volkan Doğan, Kurt'la başabaş mücadele edebilir. 31 Mart'ta Büyükerşen- Kurt-Ataç üçlüsü mü yoksa Sakallı-Doğan-Tuç üçlüsü mü seçimi kazanacak? Sonuç '3-0' mı yoksa 2-1' mi' olacak? Bunu bekleyip göreceğiz...
--------------------------------------------------------------------
HAN ÇİFTELER'E BAĞLI DEĞİL MİYDİ?

AK Parti Han Belediye Başkan adayı Vedat Çeliker'e yönelik 'eski Çifteliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı olması' nedeniyle bazı tepkiler var. Aslında Çeliker ve eşi de Hanlı. Han Kayılı Mahallesi nüfusuna kayıtlı. 2009-2014 yılları arasında AK Parti'den Han Belediye Başkanı olan Mustafa Pekak Hanlı değildi. O yıllarda hiçbir partili Pekak'a tepki göstermemişti. Seyitgazi'nin bir köyünden olan Pekak'ın Han merkezinde eczanesi de vardı. Aynı Pekak 30 Mart 2014'te seçimi kaybettikten sonra evini de eczanesini de Han'dan taşımıştı. Çeliker'in sırf Çifteliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı yaptı diye bazı partililer tarafından linç edilmeye çalışılmasına bir türlü anlam veremiyorum. Han 20 Mayıs 1990'da ilçe oldu. Ondan önce zaten Çifteler ilçesine bağlı bir belde değil miydi?
------------------------------------------------------------
NOSTALJİ
ES ES'İN UNUTULMAZ BAŞKANI


Yıl 1997. 22 yıl önce. Yer: Eskişehirspor Kulüp binası. Eskişehirspor Başkanı merhum Ahmet Sezer, Eskişehirspor Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Bekir Sıtkı Saraç çalışıyorlar. 1997-1999 yılları arasında Eskişehirspor Başkanlığı yapan Ahmet Sezer yedi yıl önce bir Ocak Ayı'nda (12 Ocak 2012) Antalya'da vefat etti. Üç gün önce ölümünün yedinci yılıydı. Eskişehirspor'a büyük hizmetleri olan Sezer, Atatürk Bulvarı'nda kendi imkanlarıyla Ahmet Sezer Ortaokulu'nu yaptırarak, Milli Eğitim'e bağışlamıştı. ES ES'in unutulmaz Başkanı Ahmet Sezer'i rahmetle anıyorum. Mekanı Cennet olsun…
---------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç:
Burhancığım, Tepebaşı adayını değiştirmişin.
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı: Tepebaşı'nı sizden almak için Kaynarca'nın yerine Hasan Tuç'u aday yaptık.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Hah hah hah Burhancığım. Bu sözlerinle beni çok güldürdün. Allah da seni güldürsün.
AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç: Ahmet Başkan sevinçten mi yoksa üzüntüden mi kahkaha attı, bilemedim.
-------------------------------------------
FIKRA
SÜPERMEN

Adamcağız hayli alkollü ve de bitkin üstelik gecenin saat
üçünde evine gelir. Karısı son derece zinde, duruma kesinlikle hakim, kocasını sorgulamaya başlar.
- Söyle bakalım Süpermeeen. Neler yaptın bu aksam?
- Valla karıcım, patronla beraber müşterileri yemeğe çıkarttık.
- Eeee, sonra ne yaptınız süpermen?
- Oradan gece kulubüne gittiiik... Ben sadece oturdum.
- Yani sen bir şeyler yapmadın değil mi, süpermen ??!!!
- Ben hiç bişicikler yapmadım, ama sen niye bana ikide bir süpermen diyorsun?
- Valla, ben bir seni bir de süpermeni gördüm donunu pantolonunun üstüne giyen !!!