Hakan Cırıt'ın İl Milli Eğitim Müdürü olmasından sonra eğitim camiasında yıllardır görmezden gelinen 'adalet', 'liyakat', 'şeffaflık' gibi anlamlı kriterler tekrar hayata geçirildi.

YANLIŞA MÜSAADE ETMEDİ
Bundan dolayı eğitim camiasında uzun yıllar sonra çalışma barışı tekrar sağlandı. Cırıt 4 ve 8 yıllık görev süresini tamamlayan 'Müdür-Müdür Yardımcılarının Yeniden Görevlendirme' sonuçlarını Milli Eğitim'in resmi sitesinde açıklamalarıyla birlikte 'şeffaf bir şekilde' açıkladı. Çünkü bu atama işini yönetmeliklere uygun şekilde yapılmasını sağladı. Kapalı kapılar arkasında puanlarla oynanılmasına müsaade etmedi. Herkes aldıkları puanlara göre tercih yaptı. Puanı yüksek olanlar iyi okullarda görevlendirildi. Yöneticiler 'Meslekte ve yöneticilikte kıdem, alınan ödüller, lisans-doktora yapma' kriterlerine göre puan aldılar. Çalıştığı okulda tekrar görev almak isteyen okul müdür ve müdür yardımcılarına ekstradan 4'er puan verildi. 2019 yerleştirme sonuçlarına göre çalıştıkları okulda '4 veya 8 yılını dolduran 126 okul müdürü ve 141 Müdür Yardımcısı' yeniden görevlendirildi. Okul müdürlerinin tam listesi dün Sonhaber'de yayınlandı. Bugün de müdür yardımcılarının tam listesi yine gazetemizde olacak.


EN YÜK PUAN EMİNE TUÇ'UN
Cumartesi günkü yazımda meslek liselerindeki görevlendirmelerini değerlendirmiştim. Bugün diğer okullardaki görevlendirmelerle ilgili değerlendirme yapacağım. Görevlendirilenler içerisinde en yüksek puanlı müdür 33,73 ile Emine Tuç oldu. Kentin en gözde Anadolu Liseleri olan Fatih ve Kılıçoğlu Anadolu Liselerinde okul müdürleri değişmedi. Halil Turhan Fatih'te Cemal Özkan Kılıçoğlu Anadolu Lisesi'nde dört yıl daha görev yapacaklar. Muzaffer Çil Anadolu Lisesi'nde 8 yılını dolduran Mehmet Örs, Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi'ne atandı. O'nun yerine Mustafa Baş Muzaffer Çil Anadolu Lisesi Müdürü oldu. Mehmet Memiş Kenan Yalçın, Ebru Türkkanık Yılmaz Çetintaş, Esin Kavga Mehmetçik, Semih Yavuz Cumhuriyet, Yalçın Ertek Beyhan-Rıfat Çıkıllıoğlu, Etem Bilgin Başeğmez Gazi Mustafa Kemal, Hatice Kaleci TOKİ Şehit İkram Cirit, İskan Filiz 19 Mayıs, Halil Uçar Edebali Anadolu Liselerinde 4 yıl daha görevlendirildiler. Veysel Turkurkor Eskişehir Eğitimciler Spor Lisesi Müdürlüğüne dört yıl daha devam edecek.


DÖRT YIL DAHA
Emine Tuç Milli Zafer, Necdet Gözal Meserret İnel, Ceylan Yavuz Cumhuriyet, Musa Özgür Karatay Mustafa Kemal, Hüseyin Çevik Ülkü, Seyit Yıldırım Dumlupınar, Süha Girmen Reşat Benli, Mustafa Özcan Av. Şahap Demirer, Nihat Bağ Şehit Onur İlkhan, Orhan Duran Osmangazi, Ömer Aydın Battalgazi, Haydar Arslan Suzan Gürcanlı, Ramazan Koçer Cahit Kural, Seyfeddin Çambel Cevat Ünügür, Veli Büyüktaş Ertuğrulgazi, Süleyman Cin Hacı Feride Koruyucu, Ömer Yıldırım Vali Sami Sönmez , Selma Oğuz Metin Sönmez, Ali Gezici Tunalı, İbrahim Demirkan Yıldırım Beyazıt , İlhan Göbel Sevinç Behiç Akaydın, Birkan Türker ETİ Maden İşletmeleri , İsmail Meşe 75.Yıl İl Özel İdaresi, Kamil Uzun Meraşel Fevzi Çakmak İlkokulu, Mesut Yüce Halil Yasin İlkokulu, Mithat Şener Ali Fuat Güven, Murat Arıkan TEİ Alparslan, Nurettin Ateş 1. Hava İkmal Bakım Merkezi ilkokullarında görevlerine dört yıl daha devam edecek.



MOT MİLLİ İRADE'DE
Mehmet Ali Yasin İlkokulu Müdürü Sedat Aslan Mualla Zeyrek İlkokuluna, TOKİ Şehit Emre Bolat Ortaokulu Müdürü Seyfettin Varlık Yarbay Mehmet Yaşar Gülle İlkokuluna, Kurtuluş İlkokulu Müdürü Ramazan Şimşek Süleyman Havva Kamışlı İlkokulu'na, İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu Müdürü İsa Özden Kurtuluş İlkokulu'na, Gündüzler İlkokulu Müdürü Hüseyin Kocaman Mehmet Ali Yasin İlkokulu'na, Mithat Paşa İlkokulu Müdürü Muhittin Mot Milli İrade İlkokulu'na, Şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Yavuz İlkokulu Müdürü Muharrem Çetinkaya Cengiz Topel İlkokulu'na, Süleyman Havva Kamışlı İlkokulu Müdürü Mehmet Özdoğru, İsmet İnönü İlkokulu'na, Satılmışoğlu Şükrü Sever Ortaokulu Müdürü Mehtap Tepe Ziya Gökalp İlkokulu'na, 23 Nisan İlkokulu Müdürü Mehmet Yetişgin Gazi İlkokulu'na, Cengiz Topel İlkokulu Müdürü Osman Ünal, İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu'na, Mualla Zeyrek İlkokulu Müdürü Kudret Gülşen 23 Nisan İlkokulu'na, Ziya Gökalp ilkokulu Müdürü Fatma Akın, Mithatpaşa İlkokulu'na görevlendirildiler.

KUTLAY AHMET SEZER'E
Orgeneral Halil Sözer Ortaokulu Müdürü Kutlay Yılmaz Ahmet Sezer Ortaokulu'na Ağapınar İlkokulu Müdürü İsmail Ayar Şehit Yunus Baykal Ortaokulu'na, Şehit Yunus Baykal Ortaokulu Müdürü Mevlüt Öztekin Orgeneral Halil Sözer Ortaokulu'na, Çukurhisar Ortaokulu Müdürü Mustafa Altınok Kardeşler Ortaokulu'na atandı. Zekai Özbay Şehit Ali Gaffar Okkan, Mustafa Yavuz Şehit Piyade Astsubay Soner Özübek, Ali Rıza Çelik Hızırbey, Alpaslan Demirdağ Şehit Onur Yeşil, Ayhan Kıvrak İlhan Ünügür, Ayhan Yerli Şehit Barış Öztürk, Cengiz Kılıç Sinan Alağaç, Cihangir Yıldırım Dr. Halil Akkurt, Feridun Çıkar Plevne Özel İdare, Halil Naci Armağan Atatürk, Mehmet Bilik Mimar Sinan, Mevlüt Başaran Ata, Yusuf Arslanoğlu Mehmet Gedik ortaokullarındaki görevlerine derder yıl daha devam edecek.

VEKİLLER SAHİP ÇIKMALI
Çalıştıkları okullarda dört yılını dolduran müdür yardımcılarının büyük çoğunluğu yerinde kaldı. Bunda 'okul müdürlerinin yaptığı kulislerin' etkisi büyük oldu. Yaşanan bu durum müdür yardımcılarının okul müdürleri tarafından belirlenmesinin daha iyi olacağı görüşünü doğurdu. 8 yılını dolduran okul müdürü ekibiyle birlikte başka bir eğitim kurumuna gitmesi nasıl olur? Nasıl bir teknik adam çalıştırdığı futbol takımına ekibiyle birlikte gidiyorsa, okul müdürü de bunu yapabilir. Yapılan görevlendirmelere 'olumsuz hiç bir tepki' yok. Bu işi 'şeffaf ve adil yaparsan' sorun çıkmaz. Yönetici atamalarının adil ve şeffaf olmasını sağlayan Hakan Cırıt'ı, değerlendirme çalışmalarında verdikleri emeklerden dolayı Atamadan Sorumlu Şube Müdürü Osman Cebeci ve Atama Bürosu çalışanlarını kutluyorum. Hakan Cırıt'ın Eskişehir'de 'işinin zor olduğunu' düşünüyorum. Milli Eğitim'de yıllardır 'kul hakkı yemeyi alışkanlık haline getirmiş' bir grup bu yapılanlardan hiç memnun değil. İstekleri yerine getirilmeyen bu grup Cırıt'a yönelik baskılarını arttıracak. AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Cırıt'a sahip çıkarak, Milli Eğitim'de 'tekrar oluşturulan huzur ve barış ortamının bozulmasına' müsaade etmemeli...
-----------------------------------------
BİRAZ MOLA
Uzunca bir süredir haftanın bazen altı bazen de yedi günü Görünüm'de siz okurlarımızla buluşuyorum. Özel haberler ve köşe yazılarımla başta eğitim, sağlık konularında olmak üzere tüm haksızlık ve yanlışlara karşı elimden geldiğince mücadele ederken, Eskişehir ve Türkiye'nin siyasetini yorumlamaya çalıştım. Galiba biraz tatili hak ettik. Bir süre yıllık iznimi kullanacağım. Ancak bu süre içinde bana önemli haberler gelirse, tatildeyim diye düşünmem. O haberi gazeteme hemen ulaştırırım. Telefonlarım tatilde de 24 saat açık olacak. Tatil dönüşü görüşmek üzere hoşça kalın. Sevgiyle kalın…
-----------------------------------------------
Fıkra
KOŞ ANANI GETİR

Köylü oğlan ve babası büyük şehre ilk defa gelmişler. Alışveriş merkezinde zemin kattaki iki gümüş renkli parlak duvarın ağır ağır açılıp kapanması ilgilerini çekmiş. Bu ne baba diye sormuş oğlan. Hayatında hiç asansör görmemiş baba. Bilemiyorum oğlum demiş. Onlar bu ilginç şeyi nefeslerini tutup izlerken tekerlekli sandalyeli yaşlı bir kadın sağa sola kayan gümüş renkli duvarlara doğru gitmiş ve bir düğmeye basmış. Duvarlar açılmış, yaşlı kadın yoğun ışıklı küçük bir odaya girmiş, duvarlar kapanmış. Oğlan ve babası kapının üzerindeki küçükten büyüğe doğru yanıp sönen ışıklı rakamları izlemişler. Son rakamdan sonra aynı sırayla bu sefer geriye doğru ışıklar teker teker yanmış. Sonunda duvar iki yana kayarak açılmış, dışarı 24 yaşlarında incecik muhteşem bir kadın çıkmış. Oğlum demiş adam kızdan gözlerini ayıramayarak, Koş koş anneni getir!.