7 Haziran Genel Seçimlerine sadece 10 gün kaldı. Bu kadar kısa süre kalmasına rağmen Eskişehir'de fazla bir seçim heyecanının yaşandığını görmüyoruz.

5 VEKİL BELLİ
Milletvekili adayları seçim, vatandaş geçim derdinde olduğu için ortaya böyle bir manzara çıkıyor. Yoksullar, çöp tenekelerinde yiyecek ararken, küçük esnaf siftah yapamadan kepengini kapatıyor. Halk bu ortamda seçimi değil, geçimi düşünüyor. Eskişehir'de heyecanın az olmasının bir nedeni de 7 Haziran öncesinde 5 milletvekili adayının seçilmesine garanti gözüyle bakılmasıdır. AKP'nin ilk iki sıra adayı Nabi Avcı, Salih Koca, CHP'nin ilk iki sıra adayı Gaye Usluer ve Utku Çakırözer ile MHP'nin birinci sıra adayı Ruhsar Demirel'in seçilmeleri garanti olarak görülüyor.

YÜKSEL Mİ GÜNAY MI?
CHP 3. Sıra adayı Cemal Okan Yüksel ile AKP'nin 3. Sıra adayı Emine Nur Günay Eskişehir'in altıncı milletvekili olabilmek için yarışıyor. MHP'nin 2. Sıra adayı Kayıhan Çağlar'da bir sürprize imza atarak, MHP'nin ikinci milletvekili olabilmek için var gücüyle çalışıyor. Herkes Eskişehir'in altıncı milletvekili kimin olacağını merak ediyor. 'Cemal Okan Yüksel mi, yoksa Emine Nur Günay mı olacak?' Veya Kayıhan Çağlar büyük bir sürprize imza mı atacak? Bunu 7 Haziran gecesi öğreneceğiz.

*

MOSKOVA'DA RÜZGARA KARŞI YÜRÜYEN
ADAMIN ŞİİRLERİNİ OKUDULAR

2001 yılında Pilot Binbaşı Ali Tekin İlköğretim Okulu'nda bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni, derste öğrencilere bazı gerici uygulamaları empoze ettiği gerekçesiyle başka bir okula sürgün edilmişti.

ESKİŞEHİR SAHİP ÇIKTI
3 Kasım 2002'de AKP iktidar oldu. O öğretmen kendisini sürgün edilmesinden sorumlu tuttuğu Okul Müdürü Ahmet Börcek'ten şikayetçi olmuştu. AKP iktidarıyla o günlerde kanka olan cemaat gazeteleri Börcek'i hedef gösteren yayınlar yaptı. Börcek, Atatürk İlke ve İnkılaplarına uyduğu, eğitim kurumunda gerici uygulamalara izin vermediği için soruşturma geçirdi. Gerçekten çok sıkıntı yaşadı. Ben de 11 yıl önce 'Atatürkçü Müdüre Garip Soruşturma' başlıklı haber yaparak, bu olayı kamuoyuna duyurdum. CHP, DYP, ANAP ve Genç Parti'nin İl ve ilçe başkanları basın açıklaması yaparak Börcek'e sahip çıktı. Konuyla ilgili ard arda haberler yaptım. Belki de AKP'nin iktidarla yeni buluştuğu için, Börcek'in görevden alınması konusunda geri adım atıldı. Soruşturma kapatıldı.

75 PUAN MAĞDURU
Dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Mithat Özdemir o günlerde bana, 'Senin haberlerin olmasaydı, Börcek'in okul müdürlüğü bitmişti. Börcek Atatürkçü de biz Atatürkçü değil miyiz?' diye sitemde bulunmuştu. Börcek bu olaydan sonra da yıllarca okul müdürlüğü yaptı. Bir yıl önce yapılan değerlendirmeyle Börcek'e 75 puan altında puan verildi. Böylece Müdürlüğü düşen Börcek geçtiğimiz yıl Eylül ayında emekli oldu. Ahmet Börcek eşi Nursel Özen Börcek ile birlikte 18-27 Mayıs tarihleri arasında Rusya Moskova'ya gitmişler. 'Rüzgara Karşı Yürüyen Adam' olan Nazım Hikmet'in mezarını ziyaret etmişler. Börcekler, mezarı başında büyük şairin şiirlerini okumuş. Eskişehir eğitiminde yıllar önce rüzgara karşı yürüyen Börcek ve eşine bu yakışırdı…

*

KIRKA BOR'DA
PROMOSYON PARASINI
ALAMAYAN İŞÇİLER

ETİ Maden Kırka Bor İşletmesi'nde çalışan personellerden elektronik posta geldi. İşçiler, gönderdikleri postada şu şikayetlerini dile getirdi; 'Ocak 2015 de ETİ Maden Kırka Bor İşletmesi'nde işe başlayan 80 işçiden 51'i banka promosyonlarını Ocak maaşında (15 Ocak) aldılar. Geri kalan işçilerin işe başlama tarihleri 15 Ocak ve sonrası olduğu ve ilgili banka ile yapılan sözleşmede ödemenin dört ay içinde yapılması şartı geçtiği bahanesiyle dört aylık süre dolmasına rağmen henüz ödeme yapılmadı. Bu uygulama ile 15 Ocak ve sonrasında iş başı yapan işçilere üvey evlat muamelesi yapıldı. Bizler promosyon paralarımızın ödenmesini istiyoruz.' Kırka Bor'da 15 Ocak ve sonrasında işbaşı yapan 39 işçi promosyon paralarını alamamış. ETİ Maden Kırka Bor İşletmesi Yönetimi, yaşanan bu sorunu çözerek, işçilerin mağduriyetini gidermelidir.

*

NOSTALJİ

24 YIL ÖNCE SHP
BÜYÜK KONGRESİ

24 yıl önce. 1991 Haziran ayı. Sosyal Demokrat Halkçı Parti' de (SHP) Erdal İnönü-Deniz Baykal arasında yaşanan üçüncü kongre. CHP Eskişehir Kurultay delegeleri Deniz Baykal ile birlikte. Heyette, Eskişehir Milletvekili Zeki Ünal, Eskişehir İl Başkanı merhum Kemal Metin, Beylikova Belediye Başkanı Hasan Tezel, Merkez İlçe Başkanı Nihat Çuhadar, Mihalıççık İlçe Başkanı Veli Özen. Kongreyi yine Erdal İnönü kazandı. Üçüncü tur oylamada İnönü 534, Baykal 451 oy aldı. SHP'nin 44 kişilik parti meclisine Baykal listesinden 15, İnönü listesinden ise 28 kişi seçildi.

foto şaka

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Engin Bey, AK Parti'ye oy vermeyen sendika başkanının 'freeshoptan viski aldı' diye Eskişehir'e gelmesini engellediği okul müdürü sen misin?
İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Engin Çalışkan: Paralelcilerin tövbesini kabul eden sendika başkanı bizim tövbemizi kabul etmediği için Eskişehir'e gelemedik.