Dünya tarihinin beklide gelmiş geçmiş en büyük zaferi hiç şüphe yok ki Çanakkale'dir.
Bu alem kurulduğundan beri İslam tarihinin en büyük zaferlerinden birisi Bedir Harbidir. Eğer Bedir'de müşrikler, Müslümanları yenmiş olsalardı şu anda milyarlarca Müslüman da olmayacaktı. Ve yine 1071'de, Malazgirt Zaferi olmamış olsa idi. Anadolu'da belki de Türk toplumu diye bir toplum olmayacaktı.
Zira bu sözleri o zamanın komutanı, Alparslan ellerini semaya kaldırıp 'Ya Rab şu gördüğün ordu İslam'ın son ordusu, eğer bu orduda bugün burada mağlup olursa seni zikreden bir topluluk kalmayacak' diyerek atının kuyruğunu kendi elleriyle bağlayıp kelime-i şahadet getirerek atına binmiş, zırhını giyerek savaşa girmiş ve bugünkü Türk milletinin temelini o yüce kahraman atmıştır. Bu sıfatı ne olursa olsun bir faninin ulaşacağı en üst mertebedir. Allah ona cennette bizleri de komşu eylesin.
Gelelim Çanakkale'ye. Büyün bu yukarıdaki yazdıklarımızdan sonra Türklerin var olmasının en büyük nedeni Çanakkale'dir. Bu zaferi yazmaya yeryüzünde hiçbir kalem yetmez, yazamaz. Bir misal vermek gerekirse, orayı ziyaret edenler bilir. Kendi namazını kılan bölük diye bilinen bir yer var ki kendinden evvelki manga harbe girip, hiçbiri dönmeyince toplanıp, kendi cenaze namazlarını diri diri kılarak, helalleşerek, sanki düğüne gider gibi cepheye koşan gerçek aslanların sayesinde bu vatan kurtulmuş ve bir Müslüman için, peygamberlikten sonra en yüce makam olan şahadet mertebesine erişmişlerdir. Kalemler yazmaz, kitaplar yetmez, akıl bu sırrı çözemez. Geçtiğimiz günlerde yazdığım bir yazıda imkanı olan her Müslüman hacca gitmeli, oraları görmeli, her Türküm diyen de iyi bir rehber eşliğinde Çanakkale'yi görmeli demiştim. Şimdi şu iddiada bulunabilirim. Çanakkale'yi Şehitliği ziyaret etmeyen bir Türk de Türkiye'nin ne kadar zor şartlar altında kurtarıldığını mutlaka öğrenmelidir. Ben her zaman ziyaretimde gözyaşlarına boğulurum.
Ben nice büyük zatlarla (Diyanet İşleri Başkanı, Belediye Başkanı, Milletvekili, Bürokrat) kimselerle oraları ziyaret ettim. Oraya vardıktan sonra ağlamayan bir şahıs görmedim. Elinde imkan olan kurumlar, firmalar ve şahıslar mutlaka burayı görmeli ki, bu cennet vatan nasıl kurtarılmış anlasınlar. Onların ruhu şad olsun, onlar şu anda cennetteler, Allah bizleri de onlara komşu eylesin.
Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber
Sana avucunu açmış duruyor Peygamber
O kadar büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi
Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi.