AK Parti'nin Eskişehir'deki 7 milletvekili adayı önceki gün belli oldu. 1 Kasım 2015 seçimlerindeki ilk üç sıradaki adaylar 24 Haziran 2018 seçimlerinde de aynı yere yazıldılar. Nabi Avcı yine liste başı olurken, Harun Karacan 2'nci, Emine Nur Günay 3'ncü sıraya yazıldılar. Yıllardır partinin yükünü çeken Dündar Ünlü dördüncü sırada yer aldı. BBP kontenjanından Ahmet Yapıcı 5'nci, Nurettin Kaba 6'ncı, Serhat Tunç 7'nci olarak sıralandılar. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan'ın neden 1 değil de 2'nci sıraya yazıldı? Nabi Avcı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Danışmanı olması ve yaşına hürmetten dolayı ilk sıraya yazıldığını düşünüyorum.
'Genel Başkan Yardımcılığını' konumunu sürdürdüğü sürece partinin Eskişehir'deki patronu Harun Karacan'dır. Ben mevcut üç milletvekilininin yerini koruyacağını hiç düşünmüyordum. En az ikisinin liste dışı kalabileceğini öngörüyordum. Mevcut vekiller sıralarını korudukları için 'partinin birleştirici gücü' olan Dündar Ünlü'ye dördüncü sıra kaldı. Ünlü ilk üçe yazılsaydı, 'AK Parti'nin Eskişehir'deki oylarına olumlu bir yansıması' olurdu. AK Parti Genel Merkezi Ünlü'yü dördüncü sıraya yazarak, ona haksızlık yaptı. 7 Haziran 2015 seçimlerinde hüsrana uğrayan AK Parti 1 Kasım 2015'te bir değişiklik yaptı. Salih Koca listeden çıkartıldı. Yerine Harun Karacan geldi.
Bu değişiklik sayesinde AK Parti CHP'yi geçerek, Eskişehir'de birinci parti oldu. Aynı üçlü 2,5 yıl önceki başarıyı gösterir mi? Göstereceğine hiç sanmıyorum. Karacan ile Nabi Avcı'nın arasının iyi olmadığını 'sağır sultan bile duydu.' Bu ikili aralarında gerçekten 'sulh' yaptı mı? Bugüne kadar bunu yapmış olsalardı, Eskişehir'deki bürokrasi atamalarında birbirlerin engellemeye çalışmazlardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'bir teknik direktör gibi' davranarak 2,5 yıl önce Eskişehir'de kazanan kadroyu bozmadı. Aynı kadro, yeni isimlerle yarışa çıkan CHP karşısında yine kazanacak mı? Bunu bekleyip göreceğiz...
-------------------------------------------
KADINLARDA İLKLER YAŞANACAK

Eskişehir'in ilk kadın milletvekili Ayşe Aliye Köksal'dır. Köksal 1973-1977 yılları arasında CHP Eskişehir milletvekilliği yaptı. Köksal'dan sonra Eskişehir'de uzun yıllar kadın milletvekili seçilmedi. 12 Haziran 2011'de yapılan seçimlerde Eskişehir'den iki kadın milletvekili seçilerek, TBMM'ye gitti. MHP'den Ruhsar Demirel, AK Parti'den Ülker Can 34 yıl aradan sonra Eskişehir'in kadın milletvekilleri oldu. 7 Haziran 2015 seçimlerinde Gaye Usluer CHP'den ve Ruhsar Demirel MHP'den milletvekili seçildi. Demirel böylece Eskişehir'de 'iki dönem üst üste seçilen ilk kadın milletvekili' oldu. 1 Kasım 2015'te yapılan seçimlerde Ruhsar Demirel çok az oy farkıyla milletvekili seçilemedi. Bu seçimlerde CHP'den Gaye Usluer ve AK Parti'den Emine Nur Günay milletvekili oldu. 24 Haziran 2018 seçimlerinde üç kadın aday seçilecek sıradan milletvekili adayı yapıldı. CHP'de Jale Nur Süllü 2'nci, Nuray Akçasoy 3'ncü sıradan milletvekili adayı. Emine Nur Günay'da AK Parti'nin 3'ncü sıra milletvekili adayı. Bu üç isim 24 Haziran'da seçimi kazanırsa, Eskişehir açısından bir ilk gerçekleşecek. Eskişehir'de ilk defa bir seçimde üç kadın milletvekili seçilmiş olacak. Bu gerçekleşirse, CHP'de de bir ilk yaşanmış olacak. CHP Eskişehir'deki bir seçimde ilk defa iki kadın milletvekili aynı anda seçilmiş olacak. 24 Haziran 2018 seçimleri Eskişehir'de kadınlar açısından ilklerin yaşandığı bir seçim olacak.
-----------------------------------------------------------
9 KEZ ADAY ADAYI 6 DEFA ADAY OLDU

Metin Tomsuk ilimizde uzun yıllar eğitimcilik yapmış bir isimdir. Kendisi Lise de benim Beden Eğitimi Öğretmenliğini yapmış, saygı duyduğum bir isimdir. Metin Tomsuk emekli olduktan sonra CHP'nin girdiği her seçimde aday adayı oldu. 1995 ve 1999 seçimlerinde 3'ncü sıradan milletvekili adayı oldu. 2002, 2007 ve 2011 seçimlerinde aday adayı oldu. Ancak aday yapılmadı. 7 Haziran 2015, 1 Kasım 2015 seçimlerinde yine aday adayı oldu. 7 Haziran seçimlerinde 5'ncı sıra, 1 Kasım seçimlerinde de 4'ncü sıra milletvekili adayı oldu. Tomsuk 24 Haziran seçimlerinde CHP 7'ncı sıra milletvekili adayı yapıldı. Böylece Tomsuk '9 kez aday adayı 6 defa aday' olmuş oldu. Metih Hoca rekor sayıda aday adayı ve aday olmasına rağmen milletvekili seçilemedi. Genel Merkez partiye yıllardır emek veren Tomsuk'u 7'nci sıraya yazmamalıydı. En azından Sibel Yeşildal'ı 7'ye yazıp, Tomsuk'u 6'ya koymalıydı. Rekor sayıda aday adayı ve aday olan Metin Hocama bir öğrencisi olarak tavsiyem şudur; 'Artık aktif siyaseti bırakın. Bir daha aday adayı olmayın. Siyasetteki bayrağı oğlun Atila Tomsuk'a devret.'
-------------------------------------------------------------
MİLLETVEKİLLİĞİ FIRSATINI TEPTİ

'Arslan Kabukçuoğlu'nun İl Başkanı olmasını istediğim doğru. Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'a yakın olduğum doğru. Herkes kendi güvendiği insanlarla yola çıkmak ister. Meral Akşener istemeseydi Arslan Kabukçuoğlu İl Başkanı olamazdı. İlk İl Başkanlığı teklifi bana geldi. Ben yeterli zaman ayıramayacağım için bu teklifi kabul etmedim. Akşener'de benden parti içerisinde tüm görüşteki insanlara tarafsız davranacak İl Başkanı bulmamı istedi. İYİ Parti için en doğru isim Kabukçuoğlu idi. Ben de onu önerdim.' Bu sözler partinin Eskişehir'deki kurucu yönetiminde yer alan Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hasan Gürbüz'e ait. Gürbüz bir yazım üzerine 31 Aralık 2017 tarihinde beni arayarak; bu sözleri söylemişti. Eski Halk Eğitimi Merkezi Müdürü olan Hasan Gürbüz şu anda daha önce kurucuları arasında yer aldığı İYİ Parti Yönetiminde yok. Şu günlerde Kabukçuoğlu ile arasının iyi olmadığı söyleniyor. Gürbüz'ün refarans olarak İl Başkanı yaptırdığı Dr. Arslan Kabukçuoğlu bugün İYİ Parti 1. Sıra Milletvekili adayı. 24 Haziran seçimlerinde büyük ihtimalle Eskişehir Milletvekili olacak. Gürbüz kendisine gelen İl Başkanlığı teklifini ret ederek belki de milletvekilliğinden olmuş oldu. Böylece 'eline gelen fırsatı tepen' Gürbüz için 'kaçan balık büyük oldu.'
-------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:
Muharremciğim bana muhalefet edenlerin hepsinin üstünü çizerek kapının önüne koydum.
CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce: Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra elbet seni de kapının önüne koyan olur.
-----------------------------------------
FIKRA
- Hocam, arkadaşlarımızla her yıl toplanıyoruz. İçimizden biri eşinden ayrı yaşamaya başladığı için yeni kız arkadaşını aramıza getirdi. Diğer bütün eşler o kızcağıza ve bu olayı gerçekleştirebilen arkadaşımıza sinir oldular, kin ve nefretle baktılar. Sebep ne olabilir sizce?
- Bak Çekirge, bir hapishane müdürü olduğunu düşün. Mahkûmlardan biri hapishanenden kaçıyor ve artık ona ulaşılamayacak bir yerden sana dil çıkartıp el salıyor. Diğer mahkûmlara da bu işin pekala başarılabileceği mesajını verip kötü örnek oluyor. Sen olsan sinirlenmez misin? Kudurmaz mısın?