AK PARTİ KIRSALDA ÖNDE
31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin kent merkezi ve kırsaldaki ilçe belediye başkan adayları bir ay önce belli olmuştu.
SAKALLI'DAN ÖĞRENCİ HAMLESİ
2004-2014 yılları arasında Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapan Burhan Sakallı AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı. Son günlerde çalışma temposunu arttıran Sakallı, özellikle gençlere yönelik vaatleriyle dikkat çekiyor. 'Projem yok hayallerim var' diyen Sakallı seçim çalışmasını 'profesyonel bir ekiple birlikte' yapıyor. Üniversite gençliği için hazırladığı 'Öğrenci Kart' projesi dikkat çekiyor. Öğrenciler bu kartı tramvayda da otobüste de su yükletirken de yemek yerken de kullanacak. Gönüllü gençlerle birlikte yaptığı 'Yürüyen Bilboard' projesi sadece Eskişehir değil, ülke gündemine de konu oldu. Sakallı; 'Eskişehir'de hayatı herkes için ucuzlatalım istiyoruz. Toplu ulaşımı, çeşme suyunu, Kalabak suyu, otopark ücretlerini ucuzlatacağız. Belediyeler tarafından düzenlenen tiyatro, opera, sokak konseri gibi tüm kültür ve sanat faaliyetleri ve sportif faaliyetler öğrencilerimiz için ücretsiz olacak. Kısacası, öğrencilerimiz için hayatını ucuzlatacağız' diyor. Sakallı AK Parti için iyi bir isim. Ancak karşısında 'dört dönem üst üste seçim kazanmış Yılmaz Büyükerşen' var. Sakallı 'beş yıl önce Harun Karacan'ın performansının aynısını gösterirse', Büyükerşen'i zorlar.
VOLKAN DOĞAN SOKAKLARI BİLİYOR
AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan adayı Volkan Doğan bu konuda en hazırlıklı isim. Odunpazarı bölgesinde bulunan 3198 sokağı karış karış biliyor. 4,5 yıllık ilçe başkanlığı döneminde hangi sokakta ne sorun var? Kimin ne ihtiyacı var? Hepsini biliyor. Şu anda 'eylemleri ve söylemleriyle' AK Parti'de 'adından en çok söz ettiren başkan adayı' Volkan Doğan. Doğan bu performansını arttırması halinde Kazım Kurt'u zorlayabilir. AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç'un Ahmet Ataç karşısında seçimi alması 'çok uzak bir ihtimal olarak' görüyorum. AK Parti'nin Kurucu Merkez İlçe Başkanı olmasına rağmen, 'teşkilattan kendisine yeterli desteğin' yapılmadığını da gözlemliyorum.
ALP VE YÜZÜGÜLLÜ
Beylikova'da Özkan Alp'in, Sivrihisar'da Hamid Yüzügüllü'nün, Sarıcakaya'da Hüseyin Çam'ın, Günyüzü'nde Menderes Durgut'un seçimi rahat kazanacaklarını düşünüyorum. Alp ve Yüzügüllü yaptıkları başarılı çalışmalarla AK Parti'nin kırsaldaki en başarılı belediye başkanları. AK Parti'nin adaylık için Çam ve Durgut tercihlerinde başarılı buluyorum. YİKOB'ta yıllardır yönetici olarak çalışan Çam'ın adaylığını Sarıcakayalılar istedi. Zeynep Akgül Mihalgazi'de seçimin en büyük favorisi konumunda. Seyitgazi'de Hasan Kalın, CHP adayı Uğur Tepe ile kıyasıya rekabet edecek. Seçimi kazanan rakibine en fazla 50-60 oy fark atar. İnönü'de Kadir Bozkurt ile ilçede üç dönem belediye başkanlığı yapan İsmail Karaköse arasındaki yarışta heyecanlı geçer. Han'da Vedat Çeliker iyi isim. Kendisi 'merkez sağ ve sosyal demokrat kesimlerden' oy alabilir. Ancak rakibi Erdal Şanlı yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle 'çok güçlü' konumda. Çeliker seçimi alırsa, 'büyük başarı elde etmiş' olur. Yıllarca Mahmudiye İlçe Başkanlığı yapan Mustafa Arslan, mevcut Başkan İshak Gündoğan'ı zorlayabilir. Kendi partililerinden bile 'büyük tepki alan' Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş'ın seçimi kazanacağına ihtimal vermiyorum. 1 Nisan sabahı Alpu'da Gürbüz Güller dönemi başlayabilir. Şu bir gerçek ki kırsal ilçelerde en çok belediye başkanlığını AK Parti kazanır. Ancak bu sayı 30 Mart 2014'teki gibi '10' olmaz. AK Parti 'altı belediye başkanlığı' kazanabilir...



///////

CAN PARAYLA ALINMAZ
Alpu Yolu can almaya devam ediyor. Son yaşanan fecikazada tırla çarpışan hafif ticari aracın sürücüsü ile oğlu hayatlarını yitirdi.
NEDEN ŞAŞI BAKIYOR?
Kazada ölen baba İlhan Sır (59) eğitim camiasında sevinen bir isimdi. Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu'nda Memur olarak çalışıyordu. Oğlu Muhammet Sır (26) ile birlikte Eskişehir-Alpu Yolu'nun beşinci kilometresinde araçla seyrederken, bir tırla kafa kafaya çarpıştı. Baba-oğul feci kazada yaşamlarını kaybetti. Halkın 'Ölüm yolu'olarak adlandırdığı yolda bu ilk kaza değildi. Son kaza da olmayacak. Yıllardır bu yol neden yapılmaz. Her şeye 'ödenek bulan' Türkiye Cumhuriyeti Devleti 'bu ölüm yoluna neden şaşı' bakar? Alpu, Bozan, Osmaniye, Mihalıçcık, Beylikova ve Yunusemre'yi Eskişehir'e bağlayan ve 'oldukça yoğun araç trafiğinin yaşandığı Alpu Yolu hep kana' bulanıyor. Neredeyse her ay bu yolda 'ölümlü ve ağır hasarlı kazalar' yaşıyoruz. İnsanların yanı sıra hayvanlarda ölüyor. Özellikle Sevinç, Çavlum, Ağapınar köyleri arasında 'daha çok köylere dönüş olan kavşak noktalarında' sürekli kazalar yaşanıyor.
YAPILMALI! YAPILMALI!
Yahu Eskişehir Alpu arası topu topu 35 km ve kazalar ağırlıklı olarak bahsettiğim köyler/mahalleler civarında oluyor. 'Dağı taşı delen devletimiz bu kadarcık yolu yapamaz mı?' Yapar tabiki ama yıllardan beri bu yol nedense yapılamadı. Görünüm'de defalarca yazdım. Meslektaşlarım gazetelerinde bu olayı hep gündeme getirdi. Halk eylem yaptı. Ama hala bu sorun çözülmedi. AK Parti Eskişehir Milletvekillerine, Vali Özdemir Çakacak'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e, Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş'a sesleniyorum. Can parayla alınmaz. 'Bu ölümlere dur demek' için bir araya gelin. Karayolları bu yolu acil olarak yapsın. Büyükşehir ve Alpu Belediyeleri de ellerini taşın altına soksun. Elbirliği ile bu yolun Eskişehir'e 'yakışır bir şekilde yapılmasını' sağlasınlar. 'Başka canlar yanmasın.' Çok geçikmeden bu yol Yapılmalı! Yapılmalı! Yapılmalı!



/////// FIKRA

Ne Zaman Evlenmiştik

Karısı adama sinirli bir şekilde söyleniyordu:
-Kafanda futboldan başka bir şey yok, futbol, futbol, futbol...
- Ne zaman evlendiğimizi bile hatırladığını sanmıyorum!
Adam sakin sakin cevap verdi:
- Tabii ki hatırlıyorum hayatım, ES ES'in Fenerbahçe'yi 4-0 yendiği gün.


///// FOTO ŞAKA

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı: Nabi Hocam seçim çalışmaları için Genel Merkezden biraz para çıkarsanız iyi olur.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı: Burhancığım bana para için gelme. Benden hep para isteyen bir Halil Ünal vardı. 'Ondan kurtuldum' diye sevinirken, bir de sen çıkma!



/////
DÜNYA TARİHİ



////
ORGANİZE SOYGUN ÇETESİ BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ