Görünüm'de bugün AK Parti'nin kent merkezi dışındaki 12 ilçenin belediye başkan aday adayları ile ilgili bir değerlendirme yapacağım.

DEMİRTAŞ'IN İŞİ ZOR
Alpu'da belediye başkan aday adayı bolluğu var. Kemal Kaya, Cengiz Filiz, Erkan Var, Fehmi Yalçın, Hasan Ay, Mustafa Bandırma, Müjgan Tepe başkan aday adaylığı için başvuruda bulundu. Mevcut Başkan Rafet Demirtaş, kardeşinin levye ile belediyeyi basma olaylarından dolayı yıprandı. YİKOB'ta Makine Mühendisi Hasan Ay, Osmaniyeli sendikacı Kemal Kaya, eski İlçe Başkanı Cengiz Filiz adaylık için öne çıkan isimler. Hasan Ay'ın eşi İl Kadın Kollarında yönetici. Ben başkanlık yarışının Hasan Ay ile Kemal Kaya arasında geçeceğini düşünüyorum. Çifteler ilçesinde 30 Mart 2014 seçimleri bıçak sırtı geçti. Metin Özen kıl payı başkan olurken, Meclis Üyeliğinde CHP daha fazla oy aldı. Mevcut Belediye Başkanı Metin Özen ile yola devam edilir mi? Bazı partililer Özen'in tekrar aday yapılmayacağını iddia ediyor. Hüseyin Dinç, Cemalettin Doyuk, İlker Dogan, Ümit Yaşar Kara, Hatice Doyuk, Ahmet Sarı, Dr. Bekir Dölcü aday adaylğı için başvuruda bulundular. Dr Bekir Dölcü ile Devlet Hastanesi eski Müdür Yardımcısı Cemalettin Doyuk diğer adaylara göre bir adım öne çıkıyorlar.

MAHMUDİYE'DE 'KÖKSAL' İDDİASI
Han İlçesi için çıkan aday adaylara bakıldığında bu ilçe yine CHP'de kalacak gibi. Çifteliler Dernek Başkanı Vedat Çeliker onu zorlayabilir. Daha önce CHP Milletvekili Utku Çakırözer tarafından Şanlı'nın yerine aday yapılmak istenilen Veteriner Selçuk Değer AK Parti'den aday adayı oldu. Mahmudiye'de eski ilçe başkanı ve belediye meclis üyesi Mustafa Arslan aday adayı oldu. Eski Meclis Üyesi Mustafa Darcan da adaylığını açıkladı. Ağrı kökenli İsmetpaşa Köyünden Fazıl Yıldırım'da aday adayı. Yıldırım'ı Ağrılılar Derneği de destekliyor. Belediye Başkan adaylığı için daha önce Milletvekili Aday adayı olan Hatice Çelik İlközen, ve Akın Karabayır'ın isimleri de geçiyor. Ancak Mahmudiye'deki AK Parti seçmenlerin önemli bir bölümü bu isimlerle CHP'li Başkan İshak Gündoğan'a karşı seçimin kazanılamayacağını düşünüyor. Mahmudiye'de Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal'ın adı da belediye başkan adaylığı için geçiyor. Bu konuda aday olması için başarılı sendika başkanına büyük baskı var. Daha önce 'aday olacak mısınız' soruma 'projemiz çok nasip' diyen Köksal bakalım ne yapacak?

ALP VE YÜZÜGÜLLÜ
Seyitgazi'de sular durulmuyor. Başarılı belediye başkanı Hasan Kalın'a parti içerisinde bir grup sert muhalefet yapıyor. 'Kırka için kırkalı olması lazım' diyen lobiciler var. Eski Kırka Belediye Başkanı Selahattin Çörez ve Yaşar Çorapsız aday adayı oldular. Kalın'ın tekrar aday olacağını düşünüyorum. O olmadığı takdirde Selahattin Çörez AK Parti'nin adayı olur. İnönü'de Kadir Bozkurt aday yapılmayabilir. Eski İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Erdemir, Ahmet Turan, Ali Erol ve Tahsin Çelik'in adları bşkan aday adaylığı için geçiyor. Bozkurt aday yapılmadığı takdirde Ahmet Erdemir'in ismi öne çıkar.. Mihalıççık Belediye Başkanı İsmail Uysal'ın aday yapılmayacağı kesin gibi. Mihalıççıklılar Dernek Başkanı Nurettin Kaba ile eski Odunpazarı İlçe Başkanı Coşkun Şengün'den birisi aday yapılır. Şengün'ün bu konuda bir adım önde olduğu kulislerde dillendiriliyor. AK Parti Beylikova da Özkan Alp, Sivrihisar'da Hamid Yüzügüllü, Günyüzü'nde Remzi Arayıt, Sarıcakaya'da Faruk Güler, Mihalgazi'de Zeynep Akgün ile tekrar yola devam eder.
-----------------------------------------------------
EN CESUR BASIN YEREL BASIN

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı dün basınla tanışma toplantısı yaptı. Çomaklı toplantı'da kendisi hakkında bilgi verirken, yerel basın ile ilgili hazırladıkları proje hakkında bilgi verdi.

DENGE GÖZETMEZ KIRIP GEÇİRİR
Şehrin üniversiteyle buluşturulması noktasında yerel basının çok önemli olduğunu söyledi. Kendisinin Erzurum'da yerel basında yazı yazdığını ve Erzurum Kardelen TV'de programlar yaptığını kaydeden Çomaklı; 'Annem çok iyi bir şairdir. Yıllardır yerel basında yer alıyor. Ondan dolayı ben de yerel basınla iç içe büyüdüm. Ben de sizler gibiyim. En cesur basın yerel basındır. Denge falan gütmez. Dostluk, hatır gözetmez, kırıp geçirir. Ben eleştiriye açığım. Basın olarak beni eleştirebilirsiniz. Benim ikinci bir gizli ajandam yok. Kin tutmam. Sizler de bende yanlış yapabiliriz. Sizin üniversite ile ilgili görüşleriniz benim için çok önemli' dedi.

DERS VERMEDİLER
Kendisi için karşıt görüşlü insanların önemli olduğunu ifade eden Çomaklı; 'Çünkü o kişilerden bir şeyler öğrenebilirim. Devletine ve bayrağına sahip çıkan herkesle görüşürüm, onlarda ortak çalışma yaparım. 'Sağcı mı, solcu mu, içiyor mu içmiyor mu' diye ayırmam. Benim için önemli olan vatanına ve milletine hainlik yapılmamasıdır. Bunu yapanlarla asla bir araya gelmem' dedi. Erzurum Üniversitesi'nde Doçent Doktor iken devlete sızmayı farkedip bunu rapor halinde Savcılığa verdiğini kaydeden Çomaklı; 'Ancak benim şikayet ettiğim Savcı'da onlardanmış. (FETÖ'cü) Bir anda Üniversitedeki derslerim alındı. Hatta Rektör Yardımcısı bana üniversiteye 'gelme' dedi. 'Bana gelme' diyen o kişi şimdi firar. Ben de üniversiteye gidemediğim için, önce kayak hakemliği yaptığım için bu işlerle uğraştım. Sonra Kardelen TV'de programlar yaptım' dedi.

AÖF'NÜN GİTMESİ MÜMKÜN DEĞİL
Çomaklı'ya Açıköğretim Fakültesi'nin 'Eskişehir'den götürüleceği yönündeki iddiaları' sordum. Çomaklı bunun mümkün olmadığını söyledi. Açıköğretim Sistemini Eskişehir'den Ankara'ya götürmenin akıl işi olmadığını ifade eden Çomaklı; 'Bu sistemde sadece Açıköğretim Fakültesi yok. Dört fakülte var. AÖF'nin gitmesi Eskişehir Anadolu Üniversitesi'ni 3'te ikisinin gitmesidir. Bundan dolayı Açıköğretim sisteminin Eskişehir'den başka yere gitmesi söz konusu değil' dedi. Kariyer planlamasında Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin olmadığını belirten Çomaklı; 'Devlet bana bu görevi vermişse en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Anadolu Üniversitesi'nde her şey var. Ben üniversitemizde eğitim gören öğrencilerin hayata en iyi şekilde hazırlanmasını istiyorum. İletişim öğrencilerinin yerel basında, İşletme öğrencilerinin Organize sanayideki fabrikalarda toz yutmasını istiyorum. İş yaşamını, iş disiplininin öğrenciyken öğrenmelerini istiyorum' dedi. Bir Anadolu çocuğu olan Çomaklı'yı samimi buldum. Gazeteci geçmişi bulunan Çomaklı ile Anadolu Üniversitesi'nin şehirle daha çok bütünleşeceğine inanıyorum...
----------------------------------------------------------
BÜYÜKŞEHİR'DE 'DÖNMEZ' SESLERİ

AK Parti'nin Eskişehir Kurucularından olan eski İl Başkanı Fikret Dönmez Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu olan Dönmez'in İl Başkanlığı dönemi başarılı geçti. 'Dürüst ve naif' kişiliğiyle olaylara hep sağduyulu baktı Başka partiden olmasına rağmen, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile iletişimi her zaman iyi oldu. İl Başkanlığı yaparken; 'kavgayı değil, hep diyoloğu, istişare yapmayı' tercih etti. Eskişehir'i, Eskişehir'in sorunlarını çok iyi bilen Dönmez Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılır mı? Yapılırsa bu işin üstesinden gelebilecek bilgi ve birikime sahip bir kişi olan Dönmez'e adaylık yakışır...
------------------------------------------------------
ŞANLI'DAN GÜNAY'A SAĞLIK OCAĞI YANITI

Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı dün sabah aradı. İlçelerine giden AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay'ın belediye çalışmalarıyla ilgili sözlerine tepki gösterdi. Günay Han ziyaretinde; 'Sağlık Ocağı konusunda hala Belediye tarafından bir girişim olmamış. Bir meydan çalışması başlamış, kışa girerken. Keşke bu çalışma dört yıl önce yapılsaydı. Şimdi yapılmasının takdirini hemşerilerimize bırakıyorum, zaten herkes her şeyin farkında' demişti. Günay'ın bu açıklaması dünkü gazetemizde yer aldı. Şanlı; 'Sağlık ocağını yıkıp, yeniden yapmak istiyorlarsa, projesini hazırlasınlar hemen onay veririm. Sağlık Bakanlığı projesi olmadan bu nasıl yapılır? Ben 2000 metrekare alan verdim. 'Gelin buraya hastane yapın' diye. İlçede yaşayan insanlarımız ön muayane işleri için Çifteler'e gidip, 'mağdur olmasınlar' istiyoruz. İlçeye hastane yapmayanlar, sağlık ocağı konusunda halkımızı yanlış bilgilendiriyor. Altyapı çalışmaları olmadan meydan yapılır mı? Han'a altyapıyı biz getirdik. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra meydan çalışmasını başlattık. Günay'ın dediği gibi Han'da herkes herşeyin farkında. İlçeye kim hizmet ediyor, kim etmiyor biliyor' diye tepki gösterdi.
----------------------------------------------
FIKRA
TEŞEKKÜRLER PATRON


'Patron' dedi Temel,
'Yarın evde çok ağır bir yaz temizliği yapacağız. Karımın bana ihtiyacı var. Yıllardır el sürülmeyen tavan arası elden geçirilip temizlenecek. Hurda, işe yaramaz olanlar atılacak. Aşağıda kullanılmayanlar, paketlenip tavan arasına çıkarılacak..'
'Kusura bakma' dedi patron..
'Kadronun büyük bölümü yıllık izinde. İşler zor yürüyor zaten Sana da günlük izin veremem..' 'Teşekkürler Patron' dedi,
Temel.. 'Size güveneceğimi biliyordum.'