Toplumsal bir hareketin duyurulması ve savların belirtilmesi üzerine kurulan, bir akımın, bir hareketin oluşunu bildiren yazılara 'manifesto' deniyor. AK Parti'nin Odunpazarı Belediye Başkan adayı dün seçim manifestosunu açıklarken, bir ilki de gerçekleştirdi.

'HER DAİM TERTEMİZ'
Genç başkan adayı manifestosunu Annesi Hatice Doğan'ın evinde açıkladı. Toplantıya eşi Betül çocukları Berra, Serra ve kız kardeşi Hilal Başcı'da katıldı. Odunpazarı bölgesinde bütünün hukukunu korumak için aday olduğunu ifade eden Doğan yönetim anlayışını şu ifadelerle açıkladı; 'Odunpazarı, her daim temiz olacaktır… Bu konuya yaklaşımımız sadece düzenli çöp toplamak değil, Odunpazarı'nın cadde ve sokaklarının her daim tertemiz olmasıdır… Sadece sokaklarda ve caddelerde değil, zihinlerde de temizliği sürekli hale getireceğiz… Çevreye saygısı olmayan fikirlere, rant sevdasına, yeşile değer vermeyen projelere asla müsaade etmeyeceğiz. Her yatırımımızda, projemizde ve hizmetimizde; temiz düşünce, temiz Odunpazarı, ilk ilkemiz olacaktır. Odunpazarımızda şehrimizi kirletecek, insanımızı üzecek hiçbir faaliyete ve faile izin vermeyeceğiz. Kentsel dönüşüm kadim şehrin değerleriyle olacaktır… Bizim için kentsel dönüşüm, kadim şehre dönüşmektir. Sadece mimari ve estetik açıdan değil; tarihi ve kültürel kökler dikkate alınarak tasarlanmış yepyeni bir şehir mimarisine kavuşmak amaçlanmalıdır. İthal değerlerle değil, değer üreten; esinlenen değil, özünü koruyan anlayışa sahip olmalıyız.'

'DAHA İYİSİNİ HAK EDİYOR'
Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü; 'Odunpazarı Evleri gibi yeni sabiteleri ve markalarıyla; tarihiyle, kültürüyle, gastronomisiyle, siyahı-kırmızısı, özgürlükçü mavisi, çevreci yeşiliyle; hoşgörülü, sıcakkanlı, modern ve güvenilir insanıyla bütünleşerek, kendi kimliğine kavuşmuş bir Odunpazarı vizyonundan asla vazgeçmeyeceğiz. Şehir mimarisi, gereksiz bir trafiğe müsaade etmeyecek şekilde; sokakları, otoparkları ve en önemlisi imar planları ve ticarete yönelik fonksiyonel kümeleri ile büyüyecek şekilde, kadim değerlerimiz ışığında yeniden ele alınacaktır…Odunpazarı, beton gökdelen ya da yapışık nizam bina anlayışında değil; gerek yaşayanlarımız ve gerekse misafirlerimiz için tematik çarşılarla dolu bir şehir olarak, daha da güzelleşecektir. Şehrin ekonomik olarak gelişeceği, zenginliğin her haneye yansıyacağı projeleri üretecek, bu tip projelere destek verecek ve hatta bu tip projelerin hazırlanmasını teşvik edeceğiz. Bu çerçevede, Büyükşehir ve Hükümet ile tam bir işbirliği politikası izleyeceğiz… Odunpazarlıların hayat kalitesini artırmayan hiçbir işe vakit ve kaynak ayırmayacağız... Odunpazarı'nda hiç kimse mahzun ve çaresiz kalmayacaktır. Özellikle şehit aileleri ve gazilerimiz, en ulvi emanetimiz olacaktır. Hiçbir vatandaşımızın şehrin imkanlarından istifadesinde engel kalmayacaktır… Bütün bunları söylüyoruz... Çünkü, çok iyi biliyoruz ki… Odunpazarı, daha iyisini hak ediyor… Odunpazarı, her zaman daha iyisine kavuşacak… İçiniz rahat olsun…' Doğan'ın seçim manifestosunu beğendim. Genç başkan adayı, açıkladığı manifestoyla Odunpazarı'nı, sokaklarını, insanlarını, değerlerini, dertlerini ve sorunların çözüm yollarını çok iyi bildiğini gözler önüne serdi...
----------------------------------------------------------
AK PARTİ İNÖNÜ'DE İKİYE BÖLÜNDÜ

Görünüm'de dün Mahmudiye seçimlerini değerlendirmiştim. AK Parti tandanslı dört adayın çıkmasının mevcut Belediye Başkanı İshak Gündoğan'ın 'ekmeğine yağ sürdüğünü' belirtmiştim. Buradaki benzer durum İnönü'de de yaşanıyor. 2014'den bugüne İnönü Belediye Başkanlığı yapan Kadir Bozkurt AK Parti'nin adayı. 1999-2014 yılları arasında üç dönem belediye başkanlığı yapan İsmail Karaköse CHP'nin adayı. Karaköse 31 Mart yerel seçimlerinde Bozkurt'tan beş yıl önceki seçimin rövanşını almak için çalışacak. İnönü Belediye Meclis Üyesi Ali Erol 31 Mart 2019 seçimleri için AK Parti'den aday adayı olmuştu. Partisi kendisini değil de Bozkurt'u aday gösterdi. Bu duruma tepki gösteren Ali Erol bağımsız olarak belediye başkan adayı oldu. Erol'un adaylığıyla İnönü'de AK Parti ikiye bölünmüş oldu. Hatta AK Partili eski Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu ve eski İl Yöneticisi Murat Kıraç sosyal medya hesabından Erol'a tam destek verdi. AK Parti İlçe Başkanı Hasan Kırıkçı'nın Erol'un kendi sosyal medya hesabından seçim çalışmalarıyla ilgili paylaştığı tüm fotoğrafları beğenmesi dikkat çekiyor. Erol'un adaylığı ile AK Parti oylarında bölünme yaşanacak. Bu durum CHP'li aday İsmail Karaköse'nin işine yarayacak gibi gözüküyor.
----------------------------------------------------------
CUMARTESİ HİKAYESİ
KOLUNDAN TUTMAYIN YOLDA TUTUN!


Bir gün bir çiftçiyle oğlu çiftlikte günlük işlerini yaparken sahipsiz bir at çıkagelmiş. Adam atın üstünde herhangi bir damga görememiş. Atı önlerine katmışlar. Onlar da kendi atlarıyla atı takip etmeye başlamışlar. At çiftlik çıkışında bir yola sapmış ve bir süre gitmiş. Sonra yandaki gölü görmüş ve su içmek için yoldan çıkmış. Su içmeyi bitirince çiftçi onu tekrar yola çıkarmış. Bir süre daha gittikten sonra bu sefer atın karnı acıkmış ve çimenlik bir yere girmiş. Karnı doyunca çiftçi onu tekrar yola çıkarmış. Bu şekilde at birkaç kez daha yoldan çıkmış. Her seferinde çiftçi onu yola çıkarmış. Sonunda akşamüstü bir çiftliğe gelmişler. Çiftliğin sahibi yanlarına gelmiş ve şaşkınlıkla şöyle demiş: 'Bu benim atım. İnanamıyorum. Peki, bu atın bana ait olduğunu nasıl anladınız?' Atı getiren çiftçi, atın sahibine şöyle demiş: 'Ben bulmadım. At kendisi buldu. Benim tek yaptığım onu yolunda tutmaktı.' Çocuklarımızın veya birlikte çalıştığımız insanların hedeflerine ulaşmalarını önleyen en büyük engel, sürekli bizim onlara karışmamız ve onların yerine kararlar vermemizdir. Yapmamız gereken onlara güvenmek, sorumluluk üstlenmelerini sağlamak ve doğru yolu göstermektir. Bundan sonrası tamamen onların sorumluluğunda olmalıdır. Çocuklarınızı kolundan tutmayın, yolda tutun.
--------------------------------------------
FOTO ŞAKA

TBMM Başkanı Binali Yıldırım:
Beratçığım tarlada 2 lira olan domates markette nasıl 8 lira olurmuş demişsin.
Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak: Dedim abi.
TBMM Başkanı Binali Yıldırım: İstanbul'da seçmen; 'Rafineri de 2,5 Lira olan benzin nasıl istasyondan 6,15 lira oluyor' diye bana soruyor. Onlara ne diyeyim?
Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak: Dış güçler, algı operasyonu de geç abi(!)
-----------------------------------------------------
FIKRA
DİL DÖKTÜM

Arkadaş aradı. 'Evleneceğim' dedi.
İyice düşündün mü?
Bak sonra pişman olma dedim.
Bir saat dil döktüm ama vazgeçmedi.
Gitti çeyrek altın