Yaz mevsiminin kavurucu etkisini arttırdığı günlerde otomobillerin iç mekanını normal sıcaklıkta tutmak bir hayli zorlaşıyor. Bununla birlikte sıcaklar kimi zaman araçların dışına da zarar verebiliyor. İşte otomobilinizin içini ve dışını serin tutmanız için öneriler!
GÖLGELER EN BÜYÜK YARDIMCIMIZ
Büyük gölgeler, araçların içi ve dışının aynı sıcaklıkta kalmasına büyük oranda yardımcı oluyor. Güneş ışınlarının daha yüksek bir noktada kesilmesi ile beraber hem içeride ışıma sorunu olmayacak, hem de zararlı güneş ışınlarının kaportaya direk teması sonucu boyada aşınma sorunları yaşamayacaksınız. Ancak çok reçine döken ağaçların gölgelerine aracınızı bırakmamanızı tavsiye ederim.
CAMLARINIZI ARALIK BIRAKABİLİRSİNİZ
Arka ve ön camdan giren sıcaklık, otomobilin içindeki havayı ısıtır ve özellikle koltuklar gibi direkt temas ettiğimiz yerlerde bu ısıyı rahatsız edici bir şekilde hissederiz. Arabadan çıkmadan önce ön camları birkaç santim açık tutarsanız içerideki havanın sirkülasyonunu sağlayabilir ve iç mekanın gereksiz ısınmasının önüne geçebilirsiniz.
BOYA KORUMA YÖNTEMLERİNİ İHMAL ETMEYİN
Güneş, otomobillerin iç yüzeyi olduğu kadar dış yüzeyini de olumsuz etkileyebiliyor. Aracınızı kuş pisliği, çamur kalıntısı gibi etmenlerden temizleyip mevsim başında UV korumalı cila uygulaması yaparsanız güneş yanığı gibi istenmeyen durumlardan uzak tutmuş olursunuz.
YANSITICI GÜNEŞLİK BULUNDURUN
Araba güneşlikleri her ne kadar klasik bir yöntem olsa da etkisi net bir şekilde görülmektedir. Karton güneşlikler, üzerine gelen güneş ışınlarını yansıtma konusunda başarısız olduğu için bu ışınları aracın iç mekanına doğru geçiriyor. Perde tipi güneşlikler ise gözenekli yapıda olduğu için zararlı ışınları yansıtıyor ve içerisinin fazla ısınmasının önüne geçiyor. Bu yüzden bagajınızda biri ön, biri arka cama olmak üzere en az 2 adet güneşlik bulundurmanızda fayda var.
UZUN SÜRELİ PARKLARDA BRANDA KULLANIN
Eğer arabanız uzun süre aynı yerde bekleyecekse üzerini branda ile kapatmayı deneyebilirsiniz. Kalitesiz naylon brandalar güneş ışığını otomobilinize yayacağı için genelde işe yaramamaktadır. Miflonlu brandalar ise UV ışınlarını yansıtacağı için araç içindeki ısı hep aynı kalacaktır.

**

FORD'UN YENİ CROSSOVER'I
PUMA YOLLARA ÇIKIYOR!
Dünya çapında SUV modellere yönelik artan ilgi Ford'un yeni crossover modeli Puma'ya da yansıdı. Sportif dış yapısıyla dikkatleri çeken Ford Puma sınıfının en iyi bagaj hacmine sahip olmasının yanı sıra üstün yakıt verimliliği ve sunduğu performans ile dikkatleri üzerine çekiyor. Ford, Avrupa'da her geçen yıl önemini artıran SUV pazarına Türkiye'de 2020 yılında satışına başlanacak Puma modeliyle girmeye hazırlanıyor.
**

VOLKSWAGEN TÜRKİYE'Yİ SEÇTİ
Alman otomotiv devi Volkswagen Grubu, 1.3 milyar euroluk dev yatırım için nihai kararını verdi. Yeni üretim tesisi için Türkiye'ye seçti. Böylece Türk otomotiv sektöründe son 22 ylın en büyük yatırımın önü açılmış oldu.
5 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLAYACAK
Türkiye'de 4-5 bin kişilik istihdam yaratacak fabrikanın 2022 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor. İzmir ya da Manisa'da inşa edilmesi beklenen fabrikada Volkswagen Grubu'nun Skoda ve Seat markaları için üretim yapılacak. Son yıllarda talebi karşılamakta zorlanan Skoda'ya Volkswagen Grubu yeni fabrika için onay vermişti.