CHP'de 87 mahallede delege seçimleri tamamlandı. Odunpazarı bölgesinde 313, Tepebaşı'nda 305 delege seçimler sonucunda belirlendi. Beklenildiği gibi Odunpazarı'nda Kazım Kurt Grubu, Tepebaşı'nda ise Ahmet Ataç Grubu seçimleri önde götürüyor. 24 Eylül'de Eskişehir'deki delege seçimleri sona erecek. 30 Eylül-30 Ekim 2017 tarihleri arasında ise ilçe Kongreleri yapılacak. 6 Kasım-6 Aralık 2017 tarihleri arasında İl Kongresi yapılacak. CHP Tepebaşı İlçe Kongresi'nde Vural Yörük, Odunpazarı Kongresi'nde Akın Sallarel tekrar başkan seçilecek. 9 Eylül'de daha delege seçimleri başlamadan önce Görünüm'de kaleme aldığım yazıda şu yorumda bulunmuştum; 'Ataç Grubu Tepebaşı'nın favorisi. Odunpazarı'nda da Kurt Grubu daha avantajlı görünüyor. Tepebaşı'nı Ataç, Odunpazarı'nı Kurt grupları kazanırsa, İl Başkanlığı seçimini merkez dışındaki kırsal ilçelerin oyları belirler. Tepebaşı'nı Ataç, Odunpazarı'ın Kurt kazanması halinde İl Kongresi'nde tek liste çıkmalı. Ataç ve Kurt Grupları her iki gruba eşit uzaklıkta bulunan İl Başkan adayında uzlaşmalı. Ortak bir yönetim listesi çıkarmalıdır. Bu olmadığı takdirde partideki kısır çekişme ve kavga ortamı devam eder. Seçilecek İl Başkanı Odunpazarı'nın veya Tepabaşı'nın değil, tüm Eskişehir'in İl Başkanı olmalı...' Sizce bu düşüncelerimde haklı değil miyim? Bu yazımdan sonra hem Ataç Grubuna hem de Kurt Grubuna yakın çok CHP'li ile sohbet ettim. Onlarda bu konuda benimle aynı fikirde. İl Kongresi'nde tek liste çıkmasını istiyor. Partiyi kucaklayacak ortak bir yönetimin işbaşına gelmesini bekliyor. Ataç ve Kurt artık tabanın bu sesine kulak vermeli. Ortak il Yönetimi konusunda diyalog içinde olmalı. Kendi egolarını tatmin etmek için partiye zarar vermemeli...

******
TEMUR İNÖNÜ'YE ATANDI

Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Temur İnönü'ye atandı. İnönü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevine getirilen Temur Eskişehir'in tecrübeli ve başarılı eğitim yöneticilerindendir. Kendisini uzun yıllardır tanırım. Başarılı okul müdürüydü. Sonra Şube Müdürü oldu. Astlarıyla ve üstleriyle diyologları hep iyiydi. Temur'a yeni görevinde başarılar diliyorum.

******
NOSTALJİ


Yıl 1992. 25 yıl önce Eskişehir Belediye Başkanı merhum Selami Vardar Ecza-Koop'u ziyaret ediyor. Tarihi Fotoğrafta Vardar, Ecza-Koop Başkanı Azmi Kerman, Ahmet Batmaz ve Mustafa Kozanlıoğlu ile birlikte. Daha önce 1973-1977 yılları arasında Eskişehir Belediye Başkanlığı yapan Vardar 1919 yılında Mihalıççık ilçesi Ahırözü köyünde doğdu. 26 Mart 1989 Yerel Seçimlerinde 76 bin 767 oy ile belediye başkanlığına ikinci defa seçildi. Bu beş yıllık dönemde kentin geleceğine yönelik yatırımlar yaptı. Altyapı sorununu çözerek, Eskişehir'in çamurdan kurtarılmasında önemli rol oynadı. Halkın Başkanı olarak, siyasi ayrım yapmadan yaptığı hizmetler sayesinde Eskişehirlinin sevgi ve saygısını kazandı. Tüm Eskişehirlilerin 'Selami Amcası' oldu. 15 yıl önce 24 Ağustos 2001'de 83 yaşında vefat etti. Dürüst ve çalışkan kişiliğiyle Eskişehir'e büyük hizmetleri oldu. Merhum Vardar'a Allah'tan rahmet diliyorum. Hizmetlerini Eskişehir halkı hiç unutmayacak.

******

CUMARTESİ HİKAYESİ

KURABİYE HIRSIZI


Bir kadın havaalanında bekliyordu. Uçağının kalkmasına epeyce zaman vardı. Havaalanındaki kitapçıdan bir kitap ve bir paket kurabiye alıp kendisine oturacak bir yer buldu.

CÜRETKAR VE KABA
Kendisini kitabına öyle kaptırmıştı ki, bir ara yanında oturan adamın oldukça cüretkar şekilde aralarındaki paketten birer birer kurabiye aldığını gördü ama görmezlikten geldi. Bir yandan kitabını okurken, bir yandan da saatine bakıyordu. Bu arada kurabiyeleri yavaş yavaş tüketiyordu. Kadının kulağı saatin tik taklarındaydı ama bunlar sinirlenmesini engelleyemiyordu. Kendi kendine düşünüyordu: 'Kibar bir insan olmasam şu adamın gözlerini morartırdım.' Ama kurabiyeye her uzandığında adam da elini uzatıyordu. Sonunda pakette tek kurabiye kalınca kendi kendine, 'Bakalım şimdi ne yapacak?' dedi. Adam yüzünde asabi bir gülümsemeyle son kurabiyeye uzandı, kurabiyeyi ikiye böldü. Yarısını ağzına atarken, diğer yarısını kadına verdi. Kadın, kurabiyeyi adamın elinden kapar gibi aldı. 'Aman Tanrım, ne cüretkar ve kaba bir adam. Teşekkür bile etmiyor.' dedi içinden. Hayatında bu kadar sinirlendiğini hatırlamıyordu.

ŞAŞKINLIK İÇİNDE
Uçağı anons edilince derin bir nefes aldı. Eşyalarını topladı ve çıkış kapısına yöneldi. Kurabiye hırsızına bakmadı bile. Uçağına bindi ve rahat koltuğuna oturdu. Sonra bitmek üzere olduğu kitabını almak üzere elini çantasına uzattı. Gözleri şaşkınlık içinde açıldı. Bir paket kurabiye çantasının içinde duruyordu. Çaresizlik içinde inledi. 'Bunlar benim kurabiyelerimse, ötekiler de onundu ve kurabiyelerini benimle paylaştı.' Özür dilemek için çok geç kaldığını anladı üzüntüyle. Kaba ve cüretkar olan Kurabiye hırsızı kendisiydi. (Valerie Cox)

FOTO ŞAKA


MHP İl Başkanı Kadir Bıyık:
Dündar bey 'referandum bitti ortaklık sona erdi' mi diyorsun? Bize yakın sendikanın üyelerini yine okul müdürü yapmamışsınız.
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Vallahi ben de bu işi anlamıyorum. Milli Eğitim Müdürü 'AK Parti'ye oy vermedi' diye böbürlenen sendika başkanının dediğini yapıyor. Bizim dediğimiz olmuyor. Sanki iktidarda biz değil de, bu sendika var.

FIKRA

PAPAZ İLE MALİYECİ


Bir papaz ile maliyeci aynı gün ölürler; papaz cehenneme gider, maliyeci ise cennete... Papazın itirazı vardır:
'Ben 60 yıldır, insanların doğru yola, Tanrı yoluna gitmeleri için günde kaç kere dua ettim! Ya bu maliyeci ne yaptı? Beni cehenneme, onu cennete nasıl koyuyorsunuz?'
Cevap gelmiş:
'Öyle deme, öyle deme.' Sen ne zaman kilisede vaaz versen cemaat uyurdu... Ama bu maliyeci ne zaman bir yere gidip defterlere baksa, herkes bildiği, bilmediği bütün duaları okur Allah'a yalvarırdı!'