Kürşad Önder Ceylan 1,5 yıldır Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini başarıyla yürütüyor.

MÜTEVAZİ VE ÇALIŞKAN
1979 Eskişehir doğumlu Ceylan, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü İşitme Engelliler programında Lisans eğitimi aldı. Osmangazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 'Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi alanında Yüksek Lisans Eğitimini' tamamladı. Mersin, Gaziantep, İstanbul, Eskişehir illerinde okul ve kurumlarda öğretmen ve yönetici olarak görev yaptı. Önce Şube Müdürü olarak atandığı Sarıcakaya'da '2014 yılında İlçe Milli Eğitim Müdürü' oldu. 22 Şubat 2018 tarihinde 'vekaleten Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne' getirildi. Göreve geldiği günden beri mesai saatleri içerisinde makamda fazla oturmadı. Bölgesindeki tüm okulları 'en az birer kez ziyaret edip, eğitim kurumların fiziki sorunlarını yerinde' tespit etti. Öğretmenlerle ve öğrencilerle sohbet ederek 'onların dilek ve düşüncelerini hep dikkate' aldı. Öğretmenlerle bir müdür değil, meslektaş gibi; öğrencilerle de onların abisi gibi sohbet etti. Kimseye müdürlük taslamadı. Mütevaziliği ve çalışkanlığı ile kendi bölgesinde görev yapan 'tüm eğitimciler ve öğrencilerin gönlüne' girdi. İnsanları ötekileştirmedi.

FARK YARATTI
Victor Hugo 'Çalışmak hayat, düşünmek ışıktır' demiş. Ceylan'da Hugo'nun sözünde olduğu gibi Odunpazarı eğitim camiasına ışık oldu. 1,5 yılda Odunpazarı'nda fark yarattı. Odunpazarı eski Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit'in Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne asil olarak ataması yapıldı. Böylece Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosu boşaldı. Görev yaptığı 1,5 yılda başarılarıyla kendini kanıtlayan Ceylan'ın 'asil olarak ataması' yapılmalı. AK Parti Eskişehir Milletvekilleri bunu bir an önce gerçekleşmesini sağlayarak, 'başka illerden birisinin buraya gelmesine engel' olmalı. Eskişehir çocuğu olan, kenti ve kentimizin eğitim camiasına iyi tanıyan Ceylan, asil olarak Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü olmalı. O'nun çalışmaları sayesinde Odunpazarı bölgesindeki okulların başarı kalitesinin daha da yükseleceğine inanıyorum...
--------------------------------------------------------------
PROJE OKULLARINA YENİ MÜDÜRLER

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'Proje Okulu ilan edilen üç lisenin yeni müdürlerinin' kimlerin olacağı merak ediliyordu. Bu okullara kimlerin müdür olacağını Görümün'de 'dört ay önce' yazmıştım. Bu konuda 'sürpriz' yaşanmadı. 'Dediğim isimler bu eğitim kurumlarına müdür olarak' atandı. Peki bu okullar hangileriydi? ETİ Sosyal Bilimler, Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleriydi. Bakanlık tarafından bu üç okula atamalar yapıldı. ETİ Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Başyardımcısı Serpil Cebeci, çalıştığı bu okulun müdürü oldu.. Baksan Çıraklık Eğitim Merkezi eski Müdürü İlhan Özata, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Murat Tuzsuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin eski Müdürü İlhami Can, Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin müdürü oldular. Bu üç isimde bu görevleri layıkıyla yerine getirecek bilgi ve birikimlere sahip. İlhan Özata Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunuydu. Özata yıllar önce mezun olduğu okulun müdürü olmanın büyük sevincini ve gururunu yaşadı. Üç başarılı eğitim yöneticisine yeni görevlerinde başarılar diliyorum...

------------------------------------------------
NOSTALJİ
19 YIL ÖNCE ESKİŞEHİR EĞİTİMİNİ YÖNETENLER

Yıl 2000. 19 yıl önce. Yer: Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi. Yetişkinlere yönelik eğitim semineri veriliyor. Dönemin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İbrahim Gümüş, Mehtap Şenol ve Yakup Erdoğan seminere katılıyorlar.

TÜRKİYE BİRİNCİSİ
Aslen Antalyalı olan İbrahim Gümüş 1995 yılında Eskişehir'e müfettiş olarak atandı. 1998- 2005 yılları arasında 7 yıl İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yaptı. O göreve geldiğinde okul yöneticilerinin büyük çoğunluğu bilgisayar kullanmayı bilmiyordu. Kurslar düzenleyerek, bütün yöneticilerin ve öğretmenlerin bilgisayar öğrenmelerini sağladı. 'Liderlik ve Kalite konusunda' eğitimler verdi. Eskişehir O'nun görev yaptığı dönemde Orta Öğretimler sınavında Türkiye birincisi oldu. Okullarda Toplam Kalite Çalışmaları yaptı. O'nun koordinesinde Şehit Ali Gaffar İlköğretim Okulu 2005 yılında Ulusal Kalite Başarı Ödülünü kazandı. Gümüş emekli olduktan sonra Kalite eğitimleri ile ilgili danışmanlık şirketi kurdu. 2006 yılında Avukat Mail Büyükerman Anaokulu'na Türkiye'nin en kaliteli üçüncü okul ödülünü kazandırdı. Daha sonra memleketi Antalya'ya yerleşen Gümüş, 7'si Antalya, 1'i Bursa, 1'i İsparta olmak üzere 9 eğitim kurumuna çok sayıda kalite ödülü kazandırdı.

MİLLİ EĞİTİM'İN
MEHTAP ABLASI
O yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı DSP'deydi. Mehtap Şenol o şen kahkahasıyla Milli Eğitim personelinin Mehtap ablasıydı. Şenol dürüst birisiydi. İşini kural ve mevzuatlara göre yaptı. Atamadan sorumluydu. Yapılan atamaların adaletli olması için çok titiz davrandı. 'Sırf DSP'ye yakın' diye işinde ehil olmayan insanları kayırmadı. AK Parti iktidarı işbaşına gelince kendi isteğiyle emekli oldu. Eskişehir Milli Eğitim'inde güzel izler bıraktı. Şenol daha sonra politikaya girdi. CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı ve CHP İl Yöneticiliği görevlerinde de bulundu. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Erdoğan Eskişehir'de 25 yılı aşkın süre Milli Eğitim Şube Müdürü ve Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Hatta O'nun için hiç öğretmenlik yapmadan yönetici olduğu anlatılırdı. Kişiler ile kurumlarla diyalogları iyi idi. İyi bir yöneticiydi. Altındaki personelden maksimum verim almasını bilirdi. Muhafazakardı. Her görüşten insanlara saygılıydı. Ayrım yapmadan herkese yardımcı olmaya çalışırdı...
----------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın:
Bize teklif ettiğiniz yüzde 4 zam kabul edilemez.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: İki yıl önce de yüzde 3 zam kabul edilemez demiştiniz. Daha sonra 3,5'a imza atmıştınız değil mi Buçuk Ali Bey?
-------------------------------------------
FIKRA
AGOP İLE AYGANOS

Ayganos ve Agop 75 ve 80 yaşlarındalar. Feriköy'de oturuyorlar ve karı-koca keyifli yaşıyorlar. Bir gün Ayganos tombul vücudunu koltuktan ayırarak ve muzip bir eda ile Agop'a sokulur: -Ka Agop Efendi lakin hatirloorsun evde yalnız kalınca eskiden bir şeyler yapar idik. Ben yatak odasına gidoorum! Agop: -He ka yavrus Geloruum. Az sonra Ayganos yatak odasından seslenir: -Agop efeeeendiiiii! Geloooooorsun? Şehvetim kaçoooor! Agop: -Heee! Heee! Gelooorum. Aradan bir süre geçer Agop hala ortada yoktur. Ayganos bir daha bağırır… -Agop Efendiiiiii. Lakin geldin geldin yoksam şehvetim gidoooor! Agop sinirli sesi dışarıdan duyulur: -Ağzına sı…..mım karısı, sen orada mezar açmış bekleoooorsun.. Ben burada ölü diriltoooooorum! Anlamaoooor musun?..