Milli Eğitim Bakanlığı Nisan 2018 Tebliğler Dergisi yayınlandı. Dergide Milli Eğitim Bakanlığında aylıkla ödül alan yönetici ve eğitimciler açıklandı.

NEDEN GÖRMEZDEN GELİNDİ?
Eskişehir'den aralarında İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez'in de aralarında bulunduğu 28 kişi aylıkla ödüllendirildi. 1 İl Milli Eğitim Müdürü, 2 İlçe Milli Eğitim Müdürü, 4 şube müdürü, 3 okul müdürü, 2 okul müdür yardımcısı, 13 öğretmen 1 Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni (VHKİ), 2 memur ödül aldılar. Peki bu ödüller hangi kıstaslara göre verildi? Eskişehir'de 'bilimsel ve sportif yarışmalarda başarılı olan okulların yönetici ve öğretmenleri' neden bu listede yok? Kentimize Türkiye birinciliğini getiren eğitim kurumlarından neden 'bir tek kişi bile' aylıkla ödülendirilmedi? Defalarca kurucu okul müdürlüğü yapıp, 'eğitim kurumlarını büyük özveriyle eğitime hazırlayanların' emekleri neden görmezden gelindi? Bu ödüllerin kimlere verileceği İl Milli Eğitim Müdürlüğünde şube müdürleri ve her okul türünden birer okul müdüründen oluşan 'Aylıkla Ödüllendirme Komisyonu' tarafından belirleniyor. Valiliğe gönderiliyor. Valilik tarafından onaylındıktan sonra Bakanlığa gidiyor. Bu komisyon üyeleri amirleri olan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerine ödül verilmesi için teklif yaparken, 'başarılarıyla Eskişehir'in gururu olan' okullarda 'büyük özveriyle çalışan eğitim emekçilerini' yok saydı. Aslında hak edilene verilmesi gereken bu ödüllerin başarı kriterleri gözardı edilerek dağıtılmasını kentimiz eğitim camiası açısından üzücü buluyorum.

İŞTE ÖDÜL ALANLAR
Aylıkla ödül alan Eskişehir Milli Eğitim personelleri şöyle sıralanıyor; 'Necmi Özen (İl Milli Eğitim Müdürü), Bülent Üzmez (Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü), Mehmet Bayrakdar (Alpu Milli Eğitim Şube Müdürü), Etem Bilgin Başeğmez (Alpu Anadolu Lisesi Müdür), Faysal Taşdemir (Beylikova İlçe Milli Eğitim Müdürü), Kaşif Temiz ( Beylikova Mehmet Avdan Ortaokulu Müdür ) Elif Baydır (Beylikova Yeniyurt Ortaokulu Öğretmen), Engin Ericek (Beylikova Atatürk Ortaokulu Öğretmen), Vesile Kalsın ( Beylikova Fen Lisesi Öğretmen), Fazıl Özkara (Çifteler Ortaköy Ortaokulu Öğretmen), Caner Geyikcan ( Han Şehit Osman Gazi Altınluk ortaokulu Öğretmen), Emine Uğurlu (Han Şehit Osman Gazi Altınluk ortaokulu Öğretmen), Şener Göç (İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı), Mustafa Akkaya (İnönü Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi VHKİ), Mehmet Erberk (Mihallıççık İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü), İbrahim Çerçi (Emine Emir Şahbaz Bilim Sanat Merkezi Öğretmen), Emre Soykut (Ticaret Borsasa Ortaokulu Öğretmen), Erol Karameşe (Seyitgazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür), Fatma Uyar (Kırka Anaokulu Müdür Yardımcısı), Özer Atak (Kırka Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Öğretmen), Fatma Kurtoğlu (Kırka Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Öğretmen), Recep Işık (Seyitgazi Şehit Ekrem Saygı İlkokulu Öğretmen) Burcu Karakuzu(Seyitgazi Şehit Ekrem Saygı İlkokulu Öğretmen), Himmet Göktaş ( Seyitgazi Şehit Ekrem Saygı İlkokulu Memur), Şengül Seber (Sivrihisar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğretmen) Yaşar Temur (Tepebaşi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü), İbrahim Çelik (Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü), Hamdi Özdemir (Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi Memur)'



****
CHP'de ADAY BELİRLİRSİZLİĞİ
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminin 26 Ağustos'ta yapılmasını önerdi. 'Cumhur ittifakının yılmaz savunucusu' Bahçeli'nin erken seçim önerisinin kabul edileceğini öngörüyorum. Tabii ki tarihte değişiklik olabilir. Türkiye erken seçim sürecine girecek gibi. AK Parti'nin ve İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayları belli. Anamuhalefet partisi olmasına rağmen CHP'de bu konudaki belirsizlik hala sürüyor. AK Parti Recep Tayyip Erdoğan ile İYİ Parti Meral Akşener ile yarışa çıkacak. CHP'nin adayı 'Yılmaz Büyükerşen mi olacak?' Yoksa İlhan Kesici mi? Ekmeleddin İhsanoğlu benzeri bir isim mi? Abdullah Gül mü? 'Liderlik' konusunda Erdoğan ve Akşener gerisinde kalan Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayını bir an önce belirlemeli. CHP 'Kesici, İhsanoğlu ve Gül tipindeki adaylarla' yarışa çıkarsa 'sonuç yine hüsran' olur. Kılıçdaroğlu ne yapıp, edip Büyükerşen'i Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ikna etmeli. Bunu yapamıyorsa, kendisi aday olmalı...


****
NOSTALJİ
ESKİŞEHİR'İN BAKANI SEYFİ ÖZTÜRK

Yıl 1969. 49 yıl önce Eskişehir'in gazetecilerinden merhum Naci Gelendost, dönemin Adalet Partisi Eskişehir Milletvekili ve Çalışma Bakanı merhum Seyfi Öztürk ile makamında röportaj yapıyor. Avukat Seyfi Öztürk 1961'den 1980 darbesine kadar 6 dönem milletvekilliği yaptı. 1965-1967 Ulaştırma Bakanlığı, 1969-1971 Çalışma Bakanlığı görevlerinde bulundu. 5 Kasım 2002'de vefat etti. Türkiye siyasetine damgasını vuran isimler arasında yer aldı. Naci Gelendost'ta bir Dünya Sevgililer Günü'nde vefat etti. Eskişehir basınının efsane ismi Gelendost 14 Şubat 1994'te aramızdan ayrıldı. Öztürk ve Gelendost'a Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.



****
FIKRA
GELDİK ZATEN

Temel ile Dursun paraşütçülüğe özenmişler ve paraşütle atlamak için yüksek bir tepeye çıkmışlar. Atlayınca 300 metre kala Dursun Temel'e 'Hadi açalım paraşütleri' demiş. Temel de biraz beklemesini söylemiş. Dursun bunu 200, 80, 35 ve 5 metre kala da söylemiş. Temel de hep 'bekle biraz', 'sabırsız herif', 'ne kadar sabırsızsın?' gibi laflarla geçiştirmiş. 1 metre kala Dursun yine açalım paraşütleri demiş. Temel bu sefer:
-Ne açacağız ya, geldik zaten demiş.

****
FOTO ŞAKA
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Salihciğim 'benimle uğraşanlar siyaset sahnesinden silinir' demiştim. Beni dinlemediğin için seni gönderip, Harun'u getirdiler. Al bu suyu da biten siyasi hayatın üzerine artık kana kana iç.
AK Parti Eski Eskişehir Milletvekili Salih Koca: Hocam bu saatten sonra değil pet bardak, bir damacana su içsem, beni kesmez.