Sezon sonu alınan kongre kararından sonra bir türlü çıkmayan başkan adayımız nihayet hepimizin bildiği ve tanıdığı isim olan Sinan Özeçoğlu, son görüşmelerin ardından 'ben varım' diyerek hepimize derin bir oh çektirdi. Kendisine ve ekibine sonsuz başarılar diliyorum. Umarım her şey gönlümüze göre olur diyorum.
Başkan adayımız açıklanır açıklanmaz şehirde ve hatta ulusal anlamda hem çoşku ve heyecan yarattığı için şehir karamsarlığını üzerinden attı ve yarınlara umutla bakmaya başladı.
Kongre süreci uzadıkça şimdiye kadar yapılması ve planlanması gereken şeylerde doğal olarak gecikmiş oldu. Bu hiç kimseyi panikletmesin doğru adım atılırsa hiç bir şey için geç değildir. Yeter ki şehir olarak yüklendiğimiz enerjiyi doğru kullanıp, yeni yönetim etrafında kenetlenerek en kısa sürede üzerimizden atarız.
Yarın ki kongre tek adaylı seçim olacağı için herkes birden bire transfere kitlenmeye başladı. Hatta isimler bile ortaya atılmaya başlandı. Bunun için acele etmeye gerek yok. Çünkü şu an kulüp menajerler tarafından abluka altına bile alınmıştır. Bunun için vereceğim örnek herkese ders olması açısından ilgililerine ufacık bir uyarı niteliğinde olsun.
Hepimizin bildiği gibi iki yıldır kadromuzda bulunan Axel MEYE dün itibari ile Manisaspor ile anlaştı. Manisaspor'a ve kendisine hayırlı ve uğurlu diyoruz. Fakat futbol kulübü yöneten ve futboldan anlayan hiç bir yönetimin ben Axel MEYE'yi izleyerek ve beğenerek aldığını kesinlikle düşünmüyorum. Bu tamamen bir menajerlik başarısıdır. Onu satan menajeri de ayrıca kutluyorum. Bu transfer Türkiye'deki kulüplerin yapısını en iyi özetleyen bir transferdir. Örnek ve ibret alınması gereken bir transferdir. Ben kısacası tüm kontrolü menajerlere kaptırmış futbol kulüpleri vardır diyorum. Hangi kulübü yönettiğiniz hiç önemli değildir. Asıl önemli olan yöneticilerin niyetleri ve zihniyetidir. Başarılı olmak istiyorsanız mutlaka futboldan anlayan, dürüst, iyi niyetli ve güvenilir kişilerden yardım almaya ihtiyacınız var demektir.
İşte bu nedenle kulislerde Sportif direktör olarak anılan ve Eskişehir'li olarak bildiğimiz Önder ÖZEN'in ismi bizlerde umut ışığı yaratmış ve yeni seçilecek yönetimin olaya profesyonelce baktığının sinyallerini şimdiden vermiştir.
Gelecek günler transfer tahtamızın durumuna göre rotasını belirleyecektir. Geçen seneki kadromuzdan eksilen futbolcuları düşünerek ikisi stoper olmak üzere 4 tane savunma, birisi mutlaka oyun kurucu olmak üzere 2 tane orta saha ve çok iyi bir forvete ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bu oyuncuları alırken de ligimizin koşan ve mücadele gücü yüksek bir lig olduğunu da hatırlatarak biz işi uzmanlarına bırakalım.
Ben önümüzdeki ilk engelin transfer olduğunu düşünerek buradan başladım. Yoksa kurumsallaşma ve şirketleşme adına kat etmemiz gereken daha çok yolumuz vardır. Onları da dilimiz döndüğünce ligler başlayıncaya kadar her hafta bir konuyu ele alarak bizde lige hazırlanmış oluruz. Şimdilik hoşçakalın.