Sevgili okurlar;
Çoğumuz sevabını bilmesek de hemen emen her işte hatta biraz esnediğimizde alışkanlık olarak besmele çekeriz.
İslam dininde beslemenin değeri ve getirisi nedir. Bunu hep beraber paylaşalım.
İlk yazılan yazı besmeledir. Adem peygambere ilkin son olarak gelen besmeledir.
Müminler besmele yardımı ile kıldan ince kılıçtan keskin diye bilinen sırattan besmelenin yardımı ile geçer.
Cennet davetiyesinin imzası besmeledir. Yüce Peygamberimiz hoca, çocuğa besmele okur, çocuk da söylenince Allah Teala çocuğun ve anasının babasının ve hocasının cehenneme girmemesi için senet yazdırır buyurdu.
Kur'an-ı Kerim'e saygı göstermek besmele okuyarak başlamakla olur ve Kur'an-ı Kerim'in anahtarı besmeledir.
Sure veya ayet okumaya Euzu-Besmele ile başlamak vaciptir. Kesin haram olduğu bir şeye besmele ile başlamak küfürdür. Mesela şarap içerken domuz eti yerken, hırsızlık yaparken bunlar gibi kesin haram olanlar da besmele kullanılmaz.
İyi işlere besmele ile başlanmalıdır. Hz. Peygamberimiz A.S. besmele ile başlanmayan her önemli iş noksandır. Özellikle evleri evlerimize girerken besmele çekilirse şeytan 'Bu eve girmeme imkan yok' diye çeker gider. Amel defterinde 700 besmele bulunan kimseyi Allah Teala cehennemden çıkarır.
Besmele yazı yazanın ihtiyacı kolaylaşır. Allah Teala da razı olur.
Besmele ile herhangi bir işe başlayanın günahları af olur. Besmele ile işe başlayıp Elhamdülillah ile bitirilen sofradan kalkmadan günahları af olur.
Besmele ile yemek yemek bereketli olur. Bir kimse sıkıntıya düştüğü zaman bolca besmele çekerse o kişinin sıkıntısı tez zamanda Allah Teala tarafından giderilir. Helaya girerken çekilen besmele cinlere, şeytanlara, perilere perde olur. Avret mahalli gözükmez.
Besmele yazılı bir kağıdı kaldıran kimse Sıddıklardan yazılır.
Besmelesiz koku süren şeytanlara da koku sürmüş olur. Şeytandan korunmak için yemeğe besmele ile başlanmalıdır. Besmele 19 harftir. Bu da cehennem zebanilerinin sayısına denktir. Kim besmeleyi çok okur, bunu adet haline getirirse Allah okuyanın rızkı çoğalır. Dünya ve ahirette makam ve mevkiini artırır.
Besmeleyi dilinden düşürmeyenin Allah ölüm acısını hafifletir. Kabir sorularını basitleştirir. Kabir azabından korur. Hesabı kolay ve zahmetsiz olur.
Evet, besmele ile ilgili daha o kadar çok meseleler var ki inşallah gelecek yazımızda devam edelim.-