Bir hışımla geldi geçti, peh peh peh… Kiziroğlu Mustafa Bey, hey hey hey…
Malum türkümüzdeki ve Köroğlu hikayelerindeki Kiziroğlu Mustafa Bey'i kastetmiyorum.
Cumartesi günü Eskişehir'de anayasa ve referandum konusunu anlatan Meral Akşener'den bahsediyorum.
Sevgili Ayhan Aydıner ile tahminlerimiz tuttu. Salon hınca hınç doldu. O, cumartesi günlerini minik ve tatlı kızı Ceren ile geçirdiği için toplantıya gelemedi, merakını ben giderdim, salondan fotoğrafları Ayhan Abi ile paylaştım. Toplantının başlamasına bir saatten fazla zaman varken, bin 300 kişilik salonda bırakın koltukları ayakta duracak yer kalmadı.
Akşener konuşmasına başladı, dakika geçmeden izdiham nedeniyle küçük bir tartışma oldu. Akşener tıpkı mecliste dediği gibi, 'Ya havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim, getirmeyin beni oraya çocuklar' dedi. Salonda ilk alkış böyle koptu.
Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül verenler etkili, hitabet yeteneği üst düzeyde, kendilerini heyecanlandıran ve akıl dolu konuşmalar yapabilen bir lider özlemi içinde olduğunu belli ediyordu.
Salonda beni tanıyanlar, 'Yaz bunları, Ülkücüler burada' gibi sözlerle bana da laf atmayı ihmal etmediler.
Çevremdeki birçok ülkücünün MHP yönetiminin aksine 'Hayır' görüşünde olduğunu daha önceleri de aktarmıştım. Bu zaten alenen hissediliyor.
Öyle ki lise sıralarındayken okulumuzun ülkücü tayfası arkadaşlarımız da salonda, Meral Akşener'i dinlemeye gelmişti. Onları da yıllar sonra ilk kez orada gördüm.
Hatta Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de oradaydı LDP'li Önder Artan da… MHP'den ihraç edilen milletvekilleri de oradaydı, Cumhuriyet Halk Partili Milletvekili Utku Çakırözer de… MHP'nin eski il ve ilçe başkanları da vardı yönetim listelerinde bulunan ve görevden alınan isimler de… Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da Akşener'i dinledi, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ile Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan da… Solcu yapıları ile bilinen sendika üyeleri de oradaydı…
Herhalde Milliyetçi Hareket Partisi'nin mevcut genel başkanı Devlet Bahçeli şehrimize gelse, bu kadar geniş bir kesimden dinleyiciyi etrafında toplayamaz.
Akşener konuşmasında kürdistan bayrağının İstanbul'da göndere çekilmesinden sonra, MHP'li muhaliflerin oranında ciddi artış meydana geldiğini de belirtti. Parti tabanının yüzde 90'ının genel merkeze destek olmayacağını ileri sürdü.
Yaklaşık 1 saat süren konuşması ilgiyle izlenen Akşener, şehrimizden bir hışımla geldi geçti. Meral Hanım, anayasaya verilecek 'Hayır' cevabının en yüksek sesinin ise Eskişehir'den çıkacağını söyledi.
Salonda yaşanan coşkuyu en son MHP'den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Kadir Çalışıcı'nın bir mitinginde görmüştüm… Gerçekten uzun zaman geçmiş, öyle değil mi?