Renklerin kişinin duygu ve düşüncelerini etkilediği söylenir —ya da tersi. Bisikletlerimizde de böyle mi, bir bakalım. Gerçekten bisikletimizin rengi sürüş karakterinizi yansıtıyor mu, ne dersiniz?
Yeşil Bisiklet:
Yeşil rahatlıktır, hayal gücünü yansıtır. Bisikletle uzun turlar tam size göre. Trafikten uzak, sessiz, doğanın sesine kulak verebileceğiniz yolları seçebilirsiniz. Öte yandan, yeşil bisikletiniz ile dikkatli ama çekingen bir karakterin ipuçlarını da veriyor olduğunuzu unutmayın.
Sarı Bisiklet:
Festivaller, turlar sizin işiniz. Sıcak duygular, samimiyet ve hayata karşı rahat tutumunuzla çevrenize neşe saçıyorsunuz. Sohbetlerinizle de iyimserlik aşılıyorsunuz.
Kırmızı Bisiklet:
Tek düze rotalar, düz yollar, planlı turlar hiç size göre değil. Her turda bir sürpriz yaşamalısınız siz. Hiç planlamadığınız bir yola, rotaya girmekten kendinizi alıkoyamazsınız. Amatör yarışmalara, turlara katılmanız da çok eğlenceli olabilir.
Mavi Bisiklet:
Mavi karakterinizdeki sükuneti yansıtır. Huzuru ve sakinliği arıyorsanız, kendi temponuzda pedallamayı seçmelisiniz. Bunun için belki de küçük bir grup en iyisi. Kalabalığın karmaşası ya da artçının gerisinde kalmamak için koşuşturmaca hiç size göre değil.
Turuncu Bisiklet:
Ormanda, arazide patikalarda pedallamak, rampalardan uçmak, hendeklerden atlamak tam sizin sürüş karakteriniz olmalı. Kalabalık turlar ve festivaller de kaçmaz fırsatlardır. Neşeli, dışa dönük, canlı ve heyecanlı bir kişisiniz, tutmayın kendinizi harekete geçin. Basın pedala ayağınız yerden kesilsin, gerisi kendiliğinden gelir. Yol sizi alır götürür.
Siyah Bisiklet:
Siyah içinizdeki güç ve tutkuyu yansıtıyor olabilir mi? Zaman zaman yapacağınız solo turlar çok heyecan verici olacaktır. Yaşam felsefenizin derinliğine uygun olarak yeni yollara yönelmek ve farklı kültürleri keşfetmek de tam size göre.
Beyaz Bisiklet:
Beyaz yalın bir kişiliğin simgesidir. En basit rotalar sevilir ve çoğu kez düşünmeden karar verilen bir yola pedallanır. Bununla birlikte uzun süreli turlar ve zor rotaların adamısınız aslında. Kendinizi bisikletle çıktığınız bir dünya turunda bulduğunuzda hiç şaşırmayın.

***

BİSİKLETİ FARK ET!
Bisikletli Ulaşım Derneği Facebook'ta bir etkinlik başlattı geçen hafta. Profil resimlerimizi BİSİKLETİ FARK ET! sloganı ile süsleyerek çevremize bisiklet adına kısa, net ve güzel bir mesaj vermeye çalıştık. Pek de güzel oldu, teşekkürler BİSUDER.
Niyetimiz ilkin sürüş güvenliği için trafikte fark edilmek. Bunun yanında bisikletin yarattığı fırsatları fark etmek de başka bir farkındalık yaratsın dilerim.
Bisikleti fark et,
  • Fazla kilolardan kalıcı olarak kurtarır.
  • Doktora, hastaneye daha az gidilir, gençleştirir.
  • Kalp sağlığını iyileştirir, beyin ve sinir sistemini güçlendirir, stresi ve depresyonu azaltır.
  • Erken ölümleri önler, ortalama yaşam süresini uzatır.
  • Spor ve egzersiz için ayrı bir zaman ayırmaktan kurtarır.
  • Şehir içinde arabadan, toplu taşımadan hızlıdır.
  • En ucuz ulaşım yoludur, benzin zamlarından etkilenmez, parkı her zaman ücretsizdir.
  • Sosyal etkinliktir, her gün yeni bir yer yeni bir insan fırsatıdır.
  • Çevrecidir, karbon emisyonunu, hava kirliliğini azaltır.
***

BİSİKLOPEDİ
SELE GENİŞLİĞİ (SIT BONE)
Sele genişliğinin en doğru ölçüsü kalça kemiğinin oturulan yere ilk temas eden noktalarının arasıdır. Bu ölçü 'sit bone' olarak adlandırılır. Kalça kemiğinin alt iki çıkıntısı sele genişliği için ideal ölçüyü verir.


***

Haftanın Etkinlikleri
Tarih Düzenleyen Buluşma Yeri Saati Açıklama
21 Ağust.
Çarşamba
Vel-Esbid
(Esk. Bisiklet Derneği)
Kanlıkavak
Doğa Kafe
19.30 Yeni başlayanlara uygun
22 Ağust.
Perşembe
PAB
(Perş. Akşamı Bisikletlileri)
EsPark
Bağlar Kapısı
20.00
23 Ağust.
Cuma
Dorlion
Bisiklet Grubu
Kanlıkavak
Doğa Kafe
20.00 Yeni başlayanlara uygun
Turlar hakkında ayrıntılı bilgi için düzenleyen grupların Facebook sayfalarına bakılmalıdır.