Türkiye'nin umut bağladığı ana muhalefet partisinin hali böyle olursa iktidarın değişmemesi kadar doğal bir şey olamaz. Türkiye'nin geleneksel siyasi yapısı içinde diğer muhalif partilerin her daim AKP ile ittifak yapma ortamı vardır ve çıkarlarına geldikleri sürece de şartlar ne olursa olsun bunu yapacak iç potansiyelleri bulunmaktadır. Çözüm süreci denilen dönemde HDP'nin yaptığı ve kurultay tartışmaları gölgesinde AKP'nin hukuksal desteği ile düzlüğe çıkıp adeta kefeni yırtan Bahçeli'nin, MHP'nin yaptığı gibi.
Muharrem İnce öncülüğündeki muhaliflerin olağanüstü kurultay için topladıkları imzayı teslim etmelerinin ardından CHP Genel Merkezi'nin 'yeterli imza yok, kurultay gündemden kalkmıştır' kararı kimseyi şaşırtmadı! Parti içi muhalefette partinin yönetim kadrosunun da birbirinden farkı yok. Farkı kalmadı! Bu saatten sonra muhtemelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu MYK'de değişiklik yapıp ardından 'önümüzde yerel seçim hazırlıkları bulunuyor' diyerek dikkatleri dağıtmaya çalışacak!
Muhalifler yeterli imza bulunduğu konusunda ısrar etseler de henüz incelemeleri sürdürmelerine karşın genel merkez, 'kurultay defteri kapandı' görüşünde olması da bunun kuvvetli göstergesi.
Kılıçdaroğlu'na göre; 'Partiyi yıpratan ve yoran bu süreç artık geride kalmalı, ülkede büyük ve ağır sorunlar var. CHP vakit kaybetmeden önüne dönmeli, işlerine dönmeli.' Peki sadece Genel Başkanın olayları bu şekilde değerlendirerek yaşananları görmezden gelip bu oyun olmadı hadi yeni oyun kuralım der gibi, hiçbir şey olmamış gibi davranması ne kadar doğru?
Ya Muhaliflerin lideri sayın İnce'ye ne diyelim! Çok kısa bir süre içerisinde reytingini kendine olan güvenini yitiren sayın İnce halen partide köklü değişiklik yapacak teklifler değil özetle 'Kılıçdaroğlu gitsin ben geleyim' teklifi ile olaylara yaklaşıyor bu da kendisine olan güveni iyice sarsıyor. Son olarak 'Partide olanları anlatsam yöneticiler insan içine çıkamaz' dedi!! İnce ayrıca 'Seçim sonrasında şunu beklerdim. Al sana genel merkezde bir oda. Olağan kurultaya kadar birlikte çalışalım. Gerekirse gayrı resmi MYK ve PM'ye de katıl' ifadelerini kullanmış! Tamam da arkadaş insana sormazlar mı? Madem bildiğin inanılmaz şeyler var açıkla bunu. Madem partiden beklentin var seçimden bir gün sonra hem de kendini yalanlayarak kurultay kurultay demekten de makul bir süre bekleseydin! Baktın yaklaşım yok ondan sonra edeceksen isyan etseydin.
Sonuç olarak parti içi iktidarı ile muhalefeti ile CHP evlere şenlik bir durum yaşıyor. İktidar tek adamlık ve otorite yolunda iktidarını her geçen gün sağlamlaştırıp demokrasiyi hakkı hukuku adaleti sarsıcı kararlarını kanunlarını bir bir hayata geçiriyor. CHP ise bunları takip edip karşı politikalar üreteceğine içten içten kendisini kemiriyor ve maalesef acil önlem alınmaz ise halkın gözünde her geçen gün tükeniyor!...