Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu iki yıl önce çok önemli bir işe imza atarak, eğitim kurumu bünyesinde Senfoni Çocuk Korosu kurdu.

HAK KAZANDI
Müzik Öğretmenleri Sera Berber Metin, Sevcan Uzun yönetiminde büyük aşama kaydeden Koro 27 Nisan-2 Mayıs 2018 tarihleri arasında Belçika'nın Nepllet kentinde düzenlenecek Avrupa Okullararası Müzik Yarışma ve Festivaline katılmak için müracaat etti. Bu festivala Türkiye'den sadece iki okul katılmaya hak kazandı. Ordu Bilim Sanat Merkezi ve Eskişehir Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Türkiye'yi bu prestijli yarışmada temsil edecek. Ancak Eskişehir'in bir eğitim kurumu olan Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu gereken parayı bulamaması halinde Avrupa'dan toplam 95 okulun katılacağı yarışmaya gidemeyecek.

ONLARIN BAŞARISI
CEZALANDIRILMASIN

Okul Aile Birliği Yöneticisi Ayşe Bilgin, başarılı koronun aylardır bu yarışma için çalıştığını belirterek; 'Gidemezsek çocuklarımız büyük hayal kırıklığına uğrar. 43 kişilik koro kafilesinin Belçika'ya gidiş, geliş ve orada konaklama ücretleri 75 -80 bin lirayı buluyor. Ocak ayı sonuna kadar bu parayı karşılayacak bir sponsor bulamazsak, yarışmaya katılamayacağız. Çağdaş bir Avrupa kenti olan Eskişehir'in resmi kurumları ve firmalarından destek bekliyoruz. Bu parayı bulamazsak, öğrencilerimizin başarıları, emekleri cezalandırılmış olacak' diye konuştu.

GELECEĞİN SANATÇILARI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, şehrin AK Partili ve CHP'li Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ETO, ESO, Ticaret Borsası, şehrin önde gelen firmaları ETİ, SARAR vb. önemli kuruluşlar geleceğin sanatçıları olacak bu çocuklara destek olmalıdır. Gerekli olan para desteğini bularak, onların Avrupa Okullararası Müzik Yarışma ve Festivali'nde kentimizi temsil etmelerini sağlamalıdır...

******

GÜZEL PROJE

ETO, 19 Ocak-4 Şubat okulların sömestre tatili öncesinde kent turizmine katkı sağlamak amacıyla 'Eskişehir'i Çok Seveceksin Hep Geleceksin' slonganıyla kampanya başlattı. Bu kampanyanın tanıtımı dün Ramada Otel'de gerçekleşti. ETO Başkanı Metin Güler, 'Bu kampanya ile 30-45 yaş aralığında, İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya'da yaşayan, kente erişim potansiyeli olan çocuklu aileleri hedefledik. Eskişehir'e yılda 2,8 milyon turist çekmeyi hedefliyoruz' dedi. Eskişehir'e en çok İzmir'den turist geldiğini belirten Güler, İstanbul, Ankara ve Konya illerini Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattından dolayı seçtiklerini söyledi. Antalya ve İzmir hatlarının da devreye girmesiyle turizm potansiyelinin daha da artacağını belirtti. Güler; 'Onları trenden indirip, Eskişehir'de para harcatmak bizim elimizde' dedi.
Güler; 'Eskişehir'e daha fazla para harcayan turist çekmeyi planladık. Bunun için, bu hedef kitle nezdinde ilgi çeken, akılda kalan bir sloganla bu kampanyanın kurumsal vaadini ve logosunu yaratmak için çalışmaya başladık. 'Hep Geleceksin' sloganını belirledik. Bu sloganı 'Eskişehir'i çok seveceksin, çocuğun çok mutlu olacak ve hep gelmek isteyeceksin' fikri üzerine, uzun vadeli bir söylem haline getirmeye karar verdik. Ayrıca sömestre tatilinde bu kampanyanın ilk adımını atıp zaman içinde değişik vesilelerle geliştirmeyi hedefledik' diye konuştu. Otellerin bu kapsamda fiyatlarını ucuzlatarak, kampanya başlattıklarını kaydeden Güler; 'Gelen yerli turistlerin çocukları için tiyatro, müze, hayvanat bahçesi biletlerini ETO olarak biz vereceğiz' dedi. ETO Proje için detayları barındıran bir web sitesi, Facebook, Instagram, Youtube ve Twitter sayfaları da hazırlandı. Gerçekten bu proje kente önemli katma değerler kazandıracaktır. Otel işletmecisinden, hediyelik eşyacısına, lokantacıdan, kafeciye, ulaşım sektöründen, eğlence sektörüne önemli bir ekonomik gelir sağlayacaktır. Eskişehir olarak bu projeye sahip çıkmalıyız.

******

NOSTALJİ

Kır'at Efsanesi Terlikçi Vasfi


Yıl 1995. 22 yıl önce DYP Eskişehir Teşkilatının güçlü isimleri dönemin Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'i Çankaya Köşkü'nde ziyaret ediyor. Tarihi fotoğrafta Demirel'in Eskişehir'de en çok güvendiği isim merhum Terlikçi Vasfi, merhum Fikret Uça, Şahin Çankaya (Çiçekçi Şahin), dönemin Tepebaşı Belediye Başkanı Orhan Soydaş, Odunpazarı Belediye Başkanı Ayhan Boyer, Orhan Kesikoğlu, Ekrem Naycı yer alıyor. Peki Demirel Terlikçi Vasfi'yi neden bu kadar çok seviyordu? Eskişehir ile ilgili karar alırken neden ona danışıyordu? Rahmetli Önder Baloğlu 6 yıl önce yazdığı yazıda; 'Yıl 1965...Adalet Partisi Genel Başkanlığı'na adaylığını koyuyor Süleyman Demirel... Eskişehir'den 24 delege gidiyor ve kaldığı otelde ziyaret ediyor... Sözcü diyor ki: 'Bizler sizi oy birliği ile destekliyoruz...' Demirel, şöyle bir el işareti yapıyor: 'Getirin şu Eskişehir'in dosyasını...' Der demez, rahmetli Terlikçi Vasfi ayağa kalkıp.. 'Ne dosyası len' diyor: 'Hepimiz yanındayız dedik ya!' O anda otel odası birden sessizliğe bürünüyor..Öyle ya!Demirel'e böylesine seslenen kişi kim olabilirdi? Bunu en çok merak eden de doğal olarak Süleyman Bey'di...Toplantıdan sonra araştırdı ve öyle bir dost oldular ki, tarihe örnektir...' Kır'at Efsanesi olan Terlikçi Vasfi bu ziyaretten iki yıl sonra 2 Ekim 1997 tarihinde vefat etti.

******

FOTO ŞAKA

ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen:
Emine Hanım, Harun Bey'e söyleyin 2019'da beni Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapsın. Vallahi kesin kazanırım.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Hasan Bey siz anlaşılan sayı saymayı bilmiyorsunuz. 2009'da az oy alıp, merhum Kemal Unakıtan'ın Bakanlığını yedin. Şimdi de gözünüzü Harun Bey'in Genel Başkan Yardımcılığına mı diktiniz?

******

FIKRA

OH ÇOK ŞÜKÜR

Banka memuru olarak işe alınan genç, ilk gün masasına gelip ne bir kalem kağıt ne bir bilgisayar bulunca depoya telefon açar:
- Rezalet! Ne dalgacı heriflersiniz, benim eşyalarım nerede? Derhal gönderilsin yoksa gelirsem dağıtırım orayı ona göre.
Telefondaki ses sakin bir tonla cevap verir:
- Siz kiminle konuştuğunuzu biliyor musunuz acaba?
- Hayır, kiminle konuşuyormuşum bakalım?
- Ben bu bankanın müdürüyüm!
- Peki siz kiminle konuştuğunuzu biliyor musunuz?
- Hayır?!
- Oh, çok şükür.