Elbette hemen her Eskişehirli gibi benim de cevabını en çok beklediğim soru şu;

1)Mevcut iktidar tarafından Eskişehir Alpu Ovası'na yapılacağı söylenen 'KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRAL' ile ilgili görüş ve düşünceleriniz nelerdir?
Bu projeyi savunuyor musunuz?
Yoksa 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde kazanmanız durumunda 'YAPILMAMASI İÇİN' gayret göstereceğinizi taahhüt ediyor musunuz?
(Bu soruyu, herhangi bir yanıt alana kadar sormaya devam edeceğim…)

***

2) '5 yılda 10 bin kişiye istihdam sağlayacağım' vaadiniz bana Odunpazarı Belediye Başkanlığı yaptığınız dönemi hatırlatıyor…
Nedense?
O zaman da, yalnızca dış cepheleri yenilenen Odunpazarı Evleri sayesinde Eskişehir'e yılda 3-3,5 milyon turist geleceğini söylemiştiniz…
OGÜ Tıp Fakültesi güzergahındaki (Osman Gazi heykelinin bulunduğu göbeğin hemen yanı başında) göbeğin bir tarafında Büyükşehir Belediyesi'nin üzerinde 'Eskişehir'e on binlerce ağaç kazandırdık' tabelası vardı…
Siz de hemen diğer tarafa 'Eskişehir'e yüz binlerce ağaç kazandırdık' tabelası dikmiştiniz…
Yani meramım şudur ki,
5 yılda 10 bin kişiye istihdam sağlayacağınızı söylerken, 3,5 milyon turist ve yüz binlerce ağaç vaatlerindeki esprili yaklaşımınızı mı yinelediniz?
Eskişehirlilerin, 'Madem öyle 10 yıllık Odunpazarı Belediye Başkanlığınız döneminde neden yapmadınız?' şeklindeki eleştiri ve soruları gerçekçi buluyor musunuz?

***

3)Geçtiğimiz günlerde partinizin diğer iki ilçe adayı ve il başkanı ile birlikte düzenlediğiniz basın toplantısında sözünü ettiğiniz, şehrin atıl duran yüzde 75 potansiyeli 'atıl duruyor da' nerede durduğunu da açıklar mısınız?

***

4) Türk Dili ve Edebiyatı Hocası olarak, Tepebaşı Belediye Başkan Adayınız Hasan Tuç'un sözleri içinde yabancı kökenli 'survivor' ve 'illüzyon' kelimelerini kullanması konusundaki görüşleriniz nelerdir?

***

5)Odunpazarı Belediye Başkan Adayınız Volkan Doğan'ın, siz Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak oradayken ve dahi Zihni Çalışkan da il başkanı ve bir avukat olarak oradayken;
'Odunpazarı'ndaki 4 mahallede kat artırımı yapacağım' açıklamasına siz,
'2014-2019 yılları arasında alınan yol ve kaldırım katkı paylarını geri ödeyeceğim' açıklamasına ise avukat olan sayın il başkanı sessiz kaldı.
(İl başkanı Zihni Çalışkan hem bir avukat hem de uzun yıllar meclis üyeliği yapmış bir siyasetçi olarak, Meclis kararı ile kesinleşip alınan vergilerin geri ödenmesinin mümkün olmadığını, böyle bir şeyin Türk ve dünya siyasetinde örneğinin olmadığını ve olamayacağını söyleme ve uyarma gereği duymamasından söz ediyorum…)
Volkan Doğan'ın bu vaadine,
Tepebaşı Adayı Hasan Tuç ve Büyükşehir Adayı siz Burhan Sakallı katılıyor musunuz?
Siz de, seçilmeniz durumunda aynı uygulamayı yapmayı taahhüt ediyor musunuz?
(DİKKAT! Yeni dönemde alınıp alınmamasından değil, alınanların geri verilmesini soruyorum…)
2014-2019 arası ödeyenlerin vergileri geri ödense bile, 2014'ten önce ödeyenlerin de geri istemeleri durumunda ne yapmayı düşünüyorsunuz?

***

6) Tepebaşı adayı olarak, partinizin önce İbrahim Yılmaz Kaynarca'yı açıklayıp, sonrasında Hasan Tuç'u açıklamasına ilişkin soruyu 'bu liste Cumhurbaşkanımızın listesidir' diye yanıtladınız.
Birincisi, siz bunu etik buluyor musunuz?
İkincisi, bu süreçle ilgili herhangi bir dahliniz oldu mu?
Üçüncüsü, size, partiniz içindeki bu hoşnutsuzluğu, olayın sorumluluğunu Cumhurbaşkanının üzerine atarak gidereceğinizi düşündüren şey nedir?

***

7) Odunpazarı Belediyesi'nin hayata geçirdiği Hamamyolu Projesi hakkındaki görüş ve düşünceleriniz nedir?
Zira,
O dönemde muhabir gazeteci olarak görev yapıyordum ve sizin Alaaddin Park'ta yaptığınız uygulama hakkında, hatıramda son derece belirgin izler var…
Siz o zamanlar bizzat bana,
'Burada proje gereği kaldırmamız gereken ağaçlar var, ama emin ol, kestiğimizden çok daha fazla ağaç dikeceğiz' demiştiniz.
Oysa şimdi;
Yanınızda duran Odunpazarı adayınız Volkan Doğan, Hamamyolu Projesi'nde kaldırılmak zorunda kalınan ağaçlar için Kazım Kurt'a demediğini bırakmadı…
Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

***

8) 2014 yılı yerel seçimlerinden sonra, makamınızı, kazanan aday Kazım Kurt'a teslim etme töreninin ardından geçen yaklaşık 4,5 yılda ne partilileriniz ne de Eskişehirliler sizi hiçbir geniş katılımlı etkinlikte görmedi…
Hatta
16 Temmuz 2016 tarihinde,
Kendi adınıza ait Facebook hesabınızda paylaştığınız bir mesajda de aynen şunu söylüyorsunuz;
'Son günlerde şahsımla ilgili haber sitelerinde, sosyal medya hesaplarında ve köşe yazılarında yer alan 'Pazaryeri Belediyesi Turizm ve Kültür danışmanlığını üstlendiğim ve siyasete giriş sinyalleri verdiğim konulu haberler tamamen asılsızdır. Anılan belediyede resmi ya da gayri resmi kesinlikle bir görevim bulunmamaktadır.
(BURAYA DİKKAT!)
AYRICA aktif siyasetten kesin bir biçimde uzaklaştığımı, ilerisi için bu tür bir uğraşım olmayacağını bir kez daha yineliyor, saygılarımı sunuyorum…'
Şimdi siz AKP Büyükşehir Adayı olarak, geçmişte bu sözleri etmiş iken, bugün tamamen farlı bir noktada olmanız dolayısıyla, sizin bugün aday olarak verdiğiniz taahhütler ve vaatler konusunda Eskişehirliler nazırında inandırıcılığınızın hangi notada olduğunu varsayıyorsunuz?
Aktif siyasete asla geri dönmeyeceğim demenize ve bunu kamuoyuna açıklamanıza karşın, sizi bugün tam ters bir noktaya iten gerekçeler nedir, bunları Eskişehirlilerle paylaşır mısınız?

***

Efendim,
AKP'nin Büyükşehir Adayı Sayın Burhan Sakallı'ya sorularım bunlardır…
Elbette bu soruları,
Talep etmem halinde Burhan Sakallı tek tek yanıtlar…
Ondan hiçbir kuşkum yok…
Ancak,
Burhan Sakallı'nın Odunpazarı Belediye Başkanlığı yaptığı 2004-2014 yılları arasında sahada bilfiil çalışan muhabir gazeteci olarak, birbirimizi anlıyor olduğumuzu varsayarak, ben böyle bir yol seçtim…
Elbette Burhan Sakallı da,
Benim yukarıda sıraladığım soruların, aslında kendisine yönelttiğim eleştiriler olduğunun farkında…
O nedenle de kendisinin bu yazıyı, fark ederse o da, gülümseyerek okuyup geçmesi kuvvetle muhtemel…
Yine de,
Benim de, kendisinin de 2004 yılında hangi noktada isek, bugün aynı noktada olduğumuzu görmek benim açımdan, güzel bir farkındalık…