'Bursa ile Ankara arasında Eskişehir'i çöldeki bir vaha gibi tanımlıyorum. Nehri tertemiz, yeşillikler, kütüphaneler, sanat eserleri var. İnsanlar sokakta rahatça gezebiliyorlar. Dolayısıyla Eskişehir'i sadece orta Anadolu'nun değil dünyanın markası haline getiren hocamız aramızda, kendisine teşekkür ediyorum. Eskişehir'e büyük hizmetleri var hocamın. O nedenle diyoruz, 'Hocam Eskişehir size teslim' diyoruz. Üniversiteyi üniversite yaptı. Kenti kent yaptı. Bilimi bilgiyi hemen hemen herkesin rahatlıkla ulaşacağı bir ilgi alanı haline getirdi. Anadolu Üniversitesi içerisinde, Osmangazi Üniversitesi, Kocatepe Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Bilecik Üniversitesi, Açıköğretim'in kaynağını yeşertip büyüten hocamızdır. Dolayısıyla hocamız bu konuda Eskişehir'e ve Türkiye'nin eğitim sistemine en önemli katkılarda bulunan bir kişidir. Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyelerimizi de şükranla anmak istiyorum. Her iki belediyemiz de ellerinden gelen bütün çabaları gösteriyorlar.'

48 DAKİKA BAŞBAŞA
Yukarıdaki bu sözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ait. Kılıçdaroğlu bu sözleri Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Şubesi tarafından Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Eskişehir Aydınlanma Buluşması' etkinliğinde söyledi. Kılıçdaroğlu, 'Hocam Eskişehir size teslim' derken salonda büyük alkış koptu. Kılıçdaroğlu, Büyükerşen'in 5'inci kez Büyükşehir adaylığını Eskişehir'de ilan etti. Bu etkinlik sonrasında Kılıçdaroğlu ile Büyükerşen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce'nın odasında '48 dakika başbaşa' görüştüler. Bu görüşmede ikilinin ne konuştuğu merak konusu oldu. Kılıçdaroğlu, 'Hocam Eskişehir size teslim' diyerek Tepebaşı ve Odunpazarı da dahil 'tüm belediye başkan adaylarını belirleme konusunda tam yetki' verdi.

24 SAAT UZUN ZAMAN
Genel Başkan'ından tam yetki alan Büyükerşen bırakın başkan adaylarını belirlemeyi, Büyükşehir'e gelecek meclis üyelerini de kendisi tespit eder. Hatta 'başkan adaylarına ayıracağı belli kontenjan dışında meclis üyesi listelerini de kendisi yapar' diye düşünüyorum. Ben Büyükerşen'in yola mevcut dört CHP'li belediye başkanı (Ahmet Ataç-Kazım Kurt-Erdal Şanlı-İshak Gündoğan) ile birlikte devam edeceğini düşünüyorum. Ancak Süleyman Demirel'in 'Siyasette 24 saat çok uzun bir zamandır' sözünü de unutmamak lazım. Siyasette her an her şey olabilir. Aday belirleme konusunda tam yetkili olan Büyükerşen bu dört isimden biriyle yolunu da ayırabilir. Kılıçdaroğlu konuşmasında 'Tepebaşı Ataç'a, Odunpazarı Kurt'a teslim' deseydi, onların da adaylıkları kesinlik kazanırdı. Kılıçdaroğlu onlar için bu ifadeleri kullanmayarak; Ataç ve Kurt'un başkan adaylığı kararını Büyükerşen'e bırakmış oldu...
--------------------------------------------------------------------
ADAY OLURSAM KAZANIRIM

1999-2004 yılları arasında Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapan İsmail Haşim Ateş ile önceki gün sohbet ettim.

MAĞDUR EDİLDİ
2004'te 'aday listelerinin bilerek veya bilmeyerek yetiştirilmemesi nedeniyle' kazanacağı seçime giremeyen Ateş bence Eskişehir siyasetinde en mağdur edilmiş kişidir. CHP'den istifa ederek AK Parti saflarını katılan Ateş, 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı olmuştu. Kendisine 'Odunpazarı aday adaylığını düşünüyor musun?' diye soru yönelttim. Ateş; 'Partim bana görev verir, aday ol derse elimi taşın altına sokarım. Aday gösterilmesemde, aday olan arkadaşımıza her türlü desteği veririrm. 1999-2004 yılları arasında Odunpazarı'nda çok büyük hizmetlerim oldu. Bu bölgede yaşayan insanlar benim başkanlık dönemimi aradıklarını söylüyor. Aday gösterilmem halinde seçimi kazanacağımı düşünüyorum. Çünkü daha önce AK Parti'ye hiç oy vermemiş, partimize soğuk bakmış binlerce insanın benim aday olmam halinde oylarını alırız. Ekstradan gelecek bu oylar sayesinde seçimi kazanırız' dedi.

'GÖLET HATAYDI'
Ateş'i belediye başkanlığı döneminde tanırım. Erman Gölet'i Başkan Yardımcısı yaptığı için Büyükerşen ile arası bozuldu. Hatta Meclis toplantılarında Başkan Büyükerşen; 'İsmail aslında sen iyi çocuksun da; akıl hocan olacak; kafasına çift şapka takıp, şapkasından tavşan çıkaran biri var ya o seni yoldan çıkarıyor' diye hep Gölet'i eleştirirdi. Ateş yıllar sonra Erman Gölet'i Başkan Yardımcısı yaparak, 'büyük hata yaptığını' belirterek; 'Bu konuda Yılmaz Hoca haklı çıktı' demişti. Ateş çok çalışkan bir başkandı. Belediye bünyesinde kurduğu şantiyede ürettiği kilitli parke taşlarıyla bölgesindeki halkı çamurdan kurtardı. İnşaat Mühendisi olan Ateş, makamında hiç oturmadı. Hep sahalarda hep sokaklardaydı. Yapılan işleri hep denetlerdi. Eğlenceyi, gezmeyi pek sevmezdi. Hayatı işi ile evi arasındaydı. Bazı haberler için ona evinin telefonundan ulaşıyorduk. AK Parti sohbetimizde son derece iddialı konuşan Ateş'i aday yapar mı? Bunu bekleyip göreceğiz...
-----------------------------------------------------
SEÇİM HEYECANI BUGÜN BAŞLIYOR

Eğitim Bir-Sen 1 No'lu Şube'nin 5'inci Olağan Genel Kurulu 17 Kasım'da yapılacak. Delege seçimleri bugün başlıyor. 14 Ekim'de sona erecek delege seçimlerinde kent merkezi ve kırsal ilçelerde toplam 140 delege seçilecek. Seçimler çarşaf liste şeklinde yapılacak. Bu 140 delege ile 10 doğal delege (Mevcut yönetim kurulu) 17 Kasım'da verecekleri oylarla yeni başkan ve yönetimi seçecek. Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlığı için iki isim yarışıyor. Mevcut Başkan Muammer Karaman ile Melahat Ünügür Ortaokulu Müdürü Ahmet Berberler başkanlık için kıyasıya rekabet ediyor. Bugün Alpu, Mihalıççık ve Beylikova ilçelerinde delege seçimleri yapılacak. Alpu'dan iki, Mihalıççık'ta iki, Beylikova'dan bir delege seçilecek. Yarın yapılacak seçimlerde Çifteler'de 4, Mahmudiye'de 3, Han'da 1 delege seçilecek. 10 Ekim Çarşamba günü Sivrihisar'da 5, Günyüzü'nde 1 delege seçilecek. 11 Ekim Perşembe günü Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 6, Mihalgazi'de 1 Sarıcakaya'da 2, 12 Ekim'de Seyitgazi'de 4, İnönü'de 2 delege seçilecek. 13 Ekim'de Tepebaşı seçimleri yapılacak. Tepebaşı bölgesinde 37 delege seçilecek. 14 Ekim'de Odunpazarı bölgesi seçimleri yapılacak. Bu bölgeden toplam 69 delege seçilecek.
------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:
Yılmaz Hocam bu güzel şehri size teslim ediyorum.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Kemal Bey, gerçekten teslim ediyorsun değil mi? Yarın şunu aday yap falan deme. Başkan adaylarını, meclis üyelerini ben yazarım, vallahi kimseye karıştırmam.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Her Salı o kadar insan taşıdım. Buna rağmen adam 'Tepebaşı'nı Ataç'a teslim ediyorum' demedi ya! Büyükşehir hayali kurarken, Tepebaşı'ndan olmasak bari!
CHP İl Başkanı Rabia Akman: Bu partinin İl Başkanıyım. Meclis üyesi listesinin başında ben olmalıyım. Ama kimsenin beni tınladığı yok.
-------------------------------------------------------
FIKRA
HER TARAF KAN OLUR

Adam elinde bir bıçak ile camiye girer: 'Ey cemaat içinizde Müslüman olan var mı?' diye bağırır. Herkes susar. Ancak yaşlı bir amca kalkar 'Ben varım' der. Bıçaklı adam amcaya, bir dakika dışarı gelir misin diyerek koluna girer camiden çıkarlar. Biraz ötede bağlı bir koyunun yanına gidip, 'Amca; bu kurbanı kesmeme yardımcı olur musun, İslami, kurallara uygun keselim' der. Amca koyunu kesmeye başlar. Yaşlılık bu ya her taraf kan olur. Amca; 'Oğlum yoruldum camiye git başka birini bul' der. Adam elinde kanlı bıçağı ile camiye girerek bağırır. 'İçinizde başka bir Müslüman var mı ?' Yaşlı amcayı götürüp kestiğini zanneden cemaat ses çıkarmaz, ama topluca dönüp imama bakarlar. İmam 'Ne bakıyorsunuz ulan, iki rekat namaz kıldırmakla Müslüman mı olduk!' der...