Adı CHP'den Cumhurbaşkan adaylığı için geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 1999 yılından bugüne her seçimi kazandı. Girdiği dört seçimde de zaferle çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da 1994'ten bugüne girdiği her seçimden zaferle çıktı.
Erdoğan 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği günden bugüne hiçbir seçimi kaybetmedi. 1994, 2004, 2009, 2014 Yerel, 2002, 2007, 2011 Genel, 2010, 2016 Referandum 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle ayrıldı. Tam 10 seçim kazandı. Peki Erdoğan hiç seçim kaybetmedi mi? Erdoğan siyasete girdikten sonra üst üste üç seçim kaybetti.

1986'DA MİLLETVEKİLİ SEÇİLEMEDİ
Siyasi kariyerine 1976 yılında Millî Selamet Partisi Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığıyla başlayan, 1984 yılında Refah Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı, 1985 yılında da İstanbul İl Başkanı ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi seçilen Erdoğan 1986 ara seçimlerinde Refah Partisi'nden İstanbul milletvekili adayı oldu. Ancak girdiği bu ilk seçimi kaybetti.

SANDIKTA ONU TEK
YENEN ASLAN OLDU
Ardından 1989'da İstanbul Beyoğlu Belediye Başkan adayı oldu. RP'nin oyu yüzde 4'lerde olmasına karşın sandıklar açıldığında Erdoğan yüzde 21 almış, ama seçimi kaybetmişti. Seçim akşamı, 'Oylarım çalındı' gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etti. İtirazı reddedilince, İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakim ile tartıştı. Hakime hakaret suçlamasıyla cezaevine girdi. Şevket Kazan'ın bir hafta sonra devreye girmesi üzerine cezası para cezasına çevrildi. 1989-1994 yılları arasında SHP'den İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanlığı yapan Hüseyin Aslan, sandıkta Erdoğan'ı tek yenen siyasetçi olarak tarihe geçti.

MAZBATASI ALINDI
20 Ekim 1991'de Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Recep Tayyip Erdoğan milletvekili adayı oldu. Seçim sonucunda Erdoğan'ın milletvekili seçildiği açıklandı. Ancak Erdoğan ile aynı partinin aday listesinde yer alan ve hemşerisi olan Mustafa Baş 'Benim oyum Recep Tayyip Erdoğan'dan daha fazla, sayılmasını istiyorum' diyerek, Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu. Oylar sayıldı. Mustafa Baş'ın tercih oyları Erdoğan'dan fazla çıktı. (Baş'a 13 bin, Erdoğan'a 9 bin tercih oyu çıktı) Böylece mazbatası Recep Tayip Erdoğan'dan alınıp, Mustafa Baş'a teslim edildi.

29 YIL SONRA BİR İLK OLACAK MI?
Bu seçim Erdoğan'ın üçüncü seçim yenilgisiydi. Bu olay belki de Türkiye siyaset tarihini değiştirdi. Tercihli Oy Sistemi nedeniyle milletvekilliği iptal edilen Erdoğan 2,5 yıl sonra (27 Mart 1994) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Üç seçim ard arda kaybeden Erdoğan, dördüncü seçimde yüzü güldü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ona önce Başbakanlığa daha sonra da Cumhurbaşkanlığa giden yolu açtı. SHP'li İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Hüseyin Aslandan sonra 24 Haziran seçimlerinde Erdoğan'a karşı ikinci defa kazanan çıkacak mı? Büyükerşen veya Meral Akşener Erdoğan'ın 29 yıllık yenilmezlik ünvanına son verecek mi? Bunu bekleyip göreceğiz.
-----------------------------------------
ESKİŞEHİR'İ SEKİZ AY SONRA TEKRAR ALIRIZ


Odunpazarı Belediyesi ve Odunpazarı Kent Konseyi işbirliğinde termik santrallerin insanlara verdiği zararları yerinde görülmesi amacıyla
Zonguldak'ın Kilimli ilçesi Çatalağzı beldesine gezi düzenlendi. Demokratik kitle örgütü temsilcileri ve gazetecilerin yer aldığı geziye bende katıldım. Bu gezi programında Başkan Kazım Kurt ile sohbet ettik. Yılmaz Büyükerşen'in yüzde 70 ihtimalle Cumhurbaşkanı adayı olacağını savunan Kurt; 'Ancak onunla seçimi kazanabiliriz. Eskişehir'deki tüm CHP'liler Yılmaz Hoca'nın Cumhurbaşkanı olmasını istiyor. Bir tek belediye bürokratları onun aday olmasını istemiyor. Hoca Cumhurbaşkanı seçilsin de Eskişehir'i kaybedelim. Zaten sekiz ay sonra AKP'den tekrar alırız' dedi. Yılmaz Hoca'nın Cumhurbaşkanı olması halinde CHP'nin Eskişehir'de beş milletvekilini zorlayacağını belirten Kurt'un; Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili çok umutlu olduğunu gözlemledim.
---------------------------------------
ADAYLIK İÇİN İSTİFA EDİYOR​


Geçtiğimiz günlerde Görünüm'de kaleme aldığım yazıda, TRT'nin Seyitgazili Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya'nın AK Parti Eskişehir Milletvekili adayı olabileceğini belirtmiştim. Seyitgazi Kümbet Köyü doğumlu olan başarılı bürokratın AK Parti Milletvekili Aday adayı olmak için 28 Nisan Cumu günü görevinden istifa edeceğini öğrendim. Son yıllarda Eskişehir'in yetiştirdiği en iyi bürokratlardan birisi olan Kaya ilimize Milli Eğitim Şube Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Kaya'yı 2009'dan itibaren tanırım. Son derece dürüst ve çalışkan bir insandır. Eskişehir Milli Eğitim'inde yöneticilik yaptığı yıllarda personeller arasında ayrımcılık yapmadı. Hep adaletli davrandı. İşini iyi yapan yöneticilere sendika ve siyasi ayrımı yapmadan sahip çıktı. Ben O'nun Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü olmasını istiyordum. O çalışkanlığı ve azmiyle daha üst görevlere yükseldi. Bulunduğu konuma kendi bileğinin hakkıyla geldi. Kaya, AK Parti'nin milletvekili aday listesinde yer bulması halinde partisine çok artı oylar getirir. Başarılı bürokratın 7 kişilik aday listesinde seçilebilecek bir sıraya yazılabileceğini düşünüyor ve bekliyorum...
-------------------------------------------------
NOSTALJİ
DEMİREL'E LÜLETAŞINDAN PİPO


Yıl 1990. 28 yıl önce muhalefette bulunan DYP'nin Genel Başkanı merhum Süleyman Demirel bir dizi siyasi çalışmalar için geldiği Eskişehir'de Ziraat Odası'nı ziyaret ediyor. Tarihi fotoğrafta; Eskişehir Ziraat Odası Başkanı merhum Behçet Aktaş, Demirel'e lületaşından yapılmış bir pipoyu hediye ediyor. Dönemin DYP İl Başkanı Fevzi Toprak, Demirel'in kurmayları olan Mehmet Dülger ve merhum Mehmet Gölhan'da ziyarette hazır bulunmuşlar. 1991 yılının Nisan ayında vefat eden Behçet Aktaş 17 yıl aralıksız Eskişehir Ziraat Odası Başkanlığı yaptı. İyi bir DYP'liydi. Dürüstlüğü ve babacan kişiliğiyle Ziraat Odası camiasında sevilen bir isimdi. Yaptığı hizmetlerle Oda'ya önemli izler bıraktı. Aktaş'ın ölümünden altı ay sonra 20 Ekim 1991 seçimlerinde DYP-SHP Koalisyonu iktidara geldi. Demirel Başbakan oldu.
-----------------------------------------------

FOTO ŞAKA


Eski Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu: Recep Bey bir seçmen olarak, Cumhurbaşkanlığı seçiminde size oy vereceğim.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Senin bir oyuna mı kaldık? Seçmen değil, karşı tarafın Cumhurbaşkanı adayı olsaydın, bana daha fazla yararın dokunurdu.

-------------------

FIKRA
ŞANSLI PİZZACI

Fabrikanın patronu, müdürünü yanına alarak ani bir baskınla fabrika içinde personeli kontrole çıkar. Dolaşırken tembel tembel oturan bir genç görür ve çok sinirlenir.
– Haftalığın ne kadar senin?
– 300 Lira efendim.
Patron cüzdanını çıkarır ve gence 300 Lirayı uzatır.
– İşte haftalığın şimdi git bir daha gelme!
Genç 300 Lirayı alır ve oradan gider. Patron müdüre dönerek:
-Bu genç ne kadar zamandır burada çalışıyordu?
Müdür: -O genç burada çalışmıyor efendim, yalnızca pizza siparişimizi getirmişti.