Çanakkale'nin en gözde pastacısı olan Abdullah Karadağ, Yılmaz Büyükerşen'in büyük hayranıydı. Medyadan devamlı Büyükerşen'i takip eden ve O'nun Eskişehir'de hayata geçirdiği projeleri gıptayla izleyen Karadağ, onunla tanışmayı çok istiyordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yedi yıl önce Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde bir konferansa katıldı. Konferans sonrası Çanakkale'yi gezen Büyükerşen'i karşısında gören Abdullah Karadağ, onu pastanesine davet etti. Kendisine olan hayranlığını dile getiren Karadağ; 'Gel Hocam birlikte fotoğraf çektirelim' dedi. Büyükerşen bu hayranını kırmadı. Birlikte fotoğraf çektirdiler. Karadağ bu fotoğrafı büyüterek, pastanenin duvarına astı. Yedi yıl boyunca Büyükerşen'i her resmi ve dini bayramda arayarak; O'na sağlık ve mutluluk dileklerini iletti. Çanakkale'de düzenlenen Adalet Kurultayı'na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, pastacı hayranını ziyaret etti. Büyükerşen, yedi yıl önce Karadağ ile birlikte çektirdiği fotoğrafın dükkanın en görünen yerinde asılı olduğunu görünce duygusal anlar yaşadı. Gerçekten Pastacı Abdullah Usta, bu hareketiyle 'vefa, saygı ve sevginin' en güzel örneğini sergiledi. Büyükerşen'in sürpriz ziyareti karşısında mutlu olan Karadağ onu en iyi şekilde ağırladı. Karadağ; şehirlerin sağlıklı şekilde gelişebilmesi için her kente Büyükerşen gibi belediye başkanının lazım olduğunu belirterek; O'nun gibi büyük bir bilgeyi Çanakkale'de ağırlamaktan büyük keyif ve mutluluk duyduğunu söyledi.



***

OKUL KORİDORUNDA SANAT SOKAĞI
Baksan Mesleki Eğitim Merkezi'ni dün ziyaret ettim. Kurumun Müdürlüğünü yapan değerli dostum İlhan Özata ile yıllar sonra tekrar sohbet etmenin mutluluğunu yaşadım. Okulun girişindeki koridora kentin başarılı eğitimcilerinden Kerim Erzincanlı tarafından yapılan 'Sanat Sokağı' dikkatimi çekti. Koridorda ilerlerken, Odunpazarı Evleri'nde geziyor duygusunu yaşadım. Odunpazarı'nda birebir evlerinin fotoğraflarını çeken Erzincanlı onları tek tek işleyerek duvarlara monte etti. Montaj çalışmasında Eğitimci Rıza Gürsoy'da Erzincanlı'ya yardım etti. Yapılan çalışmanın boyamasını ise Resim Öğretmeni Esengül Güden yaptı. Projenin Mimarı olan Kerim Erzincanlı yeri geldi, hafta sonlarında sabahlara kadar çalışarak, kente çok güzel bir eser kazandırdı. Baksan Mesleki Eğitim Merkezi kursiyerleri ve burada sınavlara giren vatandaşlar koridorda oluşturulan 'Odunpazarı Evleri Sokağı'nda hatıra fotoğrafları çektiriyor. Hatta sırf buun görmek için gelenler bile var. Erzincanlı şu anda Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü görevini başarıyla sürdürüyor. Vali Özdemir Çakacak ve 'Sanatçı Başkan' Yılmaz Büyükerşen bence Baksan Mesleki Eğitim Merkezi'ne gelip yapılan güzel çalışmayı yerinde görmeli. Aynı çalışma Valiliğin veya Büyükşehir Belediyesi'nin giriş katına yapılsa daha fazla insanın göreceği için kent tanıtımına büyük katkısı olur. Bu çalışmanın yapılmasına olanak sağlayan Müdür İlhan Özata, Projenin Mimarı Kerim Erzincanlı ve bu güzel çalışmaya katkılarını sunan Esengül Güden ve Rıza Gürsoy'u kutluyorum...

***



***

FOTO ŞAKA:



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Ahmet Bey, verdiğiniz bu hediye ile beni çok mutlu ettin. Büyükşehir adaylığı dışında dile benden ne dilersen.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Büyükşehir adayı olmayacaksa; bari beni Genel Başkan Yardımcısı yapın. Harun Karacan gibi havam olsun.

CHP PM Üyesi Gaye Usluer: Genel Başkan Yardımcılığına ben de adayım. Kemal Bey beni de Genel Başkan Yardımcısı yapın.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Milletvekilliğine aday ol, Parti Meclisine aday ol. O da yetmedi Grup Başkanvekilliğine aday ol. Şimdi de Genel Başkan Yardımcılığına aday ol. Korkarım yarın benim koltuğuma da aday olursun sen.