CHP'de kongre heyecanı başladı. 26 Kasım'da CHP Tepebaşı İlçe Kongresi yapılacak. 3 Aralık'ta Odunpazarı İlçe ve 24 Aralık'ta İl Kongreleri gerçekleştirilecek. 10 gün sonra yapılacak olan Tepebaşı İlçe Kongresi'nde iki liste yarışacak. 'Ahmet Ataç Grubunun desteklediği' Atilay Dalgıç ile 'Tabanın Adayı' Yalçın Komşu Başkanlık için yarışacak. Odunpazarı'nda tek listenin çıkması bekleniyor. Mevcut Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel'den başka bu bölgede adaylık için kimsenin adı geçmiyor. Önümüzdeki günlerde Sallarel düzenleyeceği toplantıyla Odunpazarı İlçe Başkan adaylığını açıklayacak. 3 Aralık'tan sonra gözler İl Kongresi'ne çevrilecek. Ataç ve Kurt Grupları 'Ortak il başkanı aday' konusunda uzlaşacak mı? CHP kulislerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in 'ortak il başkanı' belirlemek için Ahmet Ataç ve Kazım Kurt ile toplantı yapacağı dillendiriliyor. Hatta Büyükerşen'in Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Aydın Ünlüce'ye bu konuda 'Hazır ol' dediği öne sürülüyor. Büyükerşen İl Kongresi'ne Aydın Ünlüce Başkanlığında ortak bir listeyle gidilmesini istiyor. Bu isteğini iki belediye başkanına da kabul ettirerek, partide son yıllarda yaşanan bölünmenin önüne geçmeyi hedefliyor. Bugüne kadar 'kimsenin adamı olmayan' ve kendi belirlediği ilkeler doğrultusunda CHP'de uzun yıllardır siyaset yapan Ünlüce iyi bir isim. Ben Aydın Ünlüce ismine ne Ataç'ın ne de Kurt'un karşı çıkacağını düşünmüyorum. Ataç ve Kurt Grublarında siyaset yapan bazı kişilerin tüm provokasyonlarına rağmen İl Kongresi'nde birliktelik sağlanacaktır. Bu olmadığı takdirde, parti içerisinde yaşanan dağınıklık ve kavga görüntüsü CHP'ye daha da büyük zarar verir...

******

YÜZÜGÜLLÜ MÜ DOĞAN MI?

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü son yıllarda hayata geçirdiği projeler ve çalışkanlığı ile öne çıkıyor.

LAYIKIYLA YAPARLAR
Türkiye'deki ilkleri gerçekleştirerek, Sivrihisar'ı 'Kültür ve Turizm' ilçesi haline getiren Yüzügüllü'nün 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Odunpazarı Belediye Başkan adaylığını gönlünden geçirdiği öğrenildi. Yüzügüllü yakın çevresine; Sivrihisar'da yaptığı başarılı çalışmaların daha fazlasını Odunpazarı'nda da yaparak, bu bölgenin çehresini değiştireceğini söylüyormuş. AK Parti'nin başarılı Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan'ın ismi de Odunpazarı adaylığı için geçiyor. Hem Yüzügüllü hem de Doğan gerçekten başarılı isimler. Her ikisi de seçilmeleri takdirde bu görevi layıkıyla yapar.

MENDERES TÜREL MODELİ
Daha önce de yazdığım gibi AK Parti 2019 yerel seçimlerinde Eskişehir'de 'Menderes Türel' modeli uygulayarak Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan'ı Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapacak. 2009 yılında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybeden Menderes Türel, önce milletvekili sonra da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı yapılmıştı. Türel, 2014 seçimlerine kadar Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 30 Mart 2014 seçimlerinde tekrar aday olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. AK Parti Yönetimi ve tabi ki Recep Tayyip Erdoğan Menderes Türel olmadan Antalya seçimlerini kazanamayacaklarını çok iyi biliyordu. Çünkü Türel dışında Antalya'nın 'kent yapısına uygun' aday çıkarmaları çok zordu.

KARACAN BELİRLER
Harun Karacan 30 Mart 2014 seçimlerinde AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Parti içerisinde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, Büyükerşen karşısında çok iyi oy aldı. Az bir farkla seçimi kaybetti. 2009 yılındaki Başkan adayı Hasan Gönen gibi seçimde hezimet yaşamadı. Erdoğan, Karacan'ın 1 Kasım seçimlerinde Milletvekili adayı yaptı. Bu seçimlerde milletvekili seçilen Karacan önce MKYK'ya girdi. Sonra AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da olduğu gibi kentin yapısını uygun bir aday çıkarmadan, Eskişehir'in alınamayacağını çok iyi biliyor. 2019 seçimlerinde Harun Karacan AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacaktır. AK Parti'nin Odunpazarı ve Tepebaşı adaylarını da Harun Karacan belirler. Gönlünden adaylık geçirenler bu konuda Karacan'ı ikna etmek zorunda. Çok iyi bir işadamı olan Karacan seçimde kendi başarısı için Odunpazarı'nda ve Tepebaşı'nda en çok oy alabilecek potansiyele sahip kişileri aday yapar.

******

ÜNLÜ TEPEBAŞI'NA GÖZ KIRPIYOR

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü son günlerde özellikle Tepebaşı Belediyesi'ni ve Ahmet Ataç'ı sert bir dille eleştiriyor. Ünlü, 'Tepebaşı'nda da bir CHP'li belediye başkanı var. Bakın Tepebaşı Belediyesi'nin Eskişehir'e yaptığı hiçbir icraat yoktur. Makyaj siyaseti ve icraatı yaparak gemileri yürütmeye çalışmaktadırlar. Bizim hedefimiz 2019 yılında bu makyajcı CHP belediyelerini kapı kapı anlatıp vatandaşımıza göstermemiz lazım' diye konuşarak Ataç'a göndermede bulundu. AK Parti kulislerinde Ünlü'nün bu sert çıkışı; 'Tepebaşı Belediye Başkan adaylığına göz kırpıyor' diye yorumlanıyor. Muttalıplı olan Dündar Ünlü'yü İl Genel Meclisi Üyeliği döneminden beri tanırım. Meclis'te iş disiplini, dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile hep öne çıkan isimdi. İl Başkanlığı görevini de başarıyla sürdürüyor. Ünlü Tepebaşı Belediye Başkanlığını yapabilecek bilgi ve donanıma sahiptir. Yapılacak kongrede İl Başkanlığını bırakıp, Tepebaşı Belediye Başkan adaylığı için çalışmalara başlarsa; doğrusu hiç şaşırmam. AK Parti Ataç'ın karşısına Ünlü'den daha iyi bir aday bulabilir mi? Sanmıyorum...

******

NOSTALJİ

KURT BAYKAL'I UĞURLUYOR

Yıl 1999. 18 Nisan seçimleri öncesinde Eskişehir Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslenen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Havaalanı'nda özel bir uçakla ilimizden ayrılıyor. CHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Kazım Kurt, 3. Sıra Milletvekili adayı Metin Tomsuk, 4. Sıra Milletvekili Adayı Kevser Öztürk, CHP Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Muzaffer Solakoğlu ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Arslan havaalanında Genel Başkanlarını uğurluyor. CHP o seçimlerde baraj altında kaldı. 1. Sıra Milletvekili Adayı Kazım Kurt milletvekili seçilemedi. 1999 seçimlerinde üzülen Kurt, 12 yıl sonra 12 Haziran 2011 seçimlerinde 2. Sıradan milletvekili seçildi. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde de Odunpazarı Belediye Başkanı oldu.

******

FOTO ŞAKA


Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü: Volkancığım ben Odunpazarı adayı olayım. Söz Sivrihisar Belediye Başkanlığını sana bırakacağım.
AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan: Senden Sivrihisar'ı isteyen mi var? Hamit Başkan ben Sivrihisar değil, Odunpazarı İlçe Başkanıyım. Vallahi Odunpazarı'nı sana kaptırmam.

******

FIKRA

Postane


Temel hızla postaneden içeri girip
''Demin atmış olduğum mektubu geri istiyorum.''
Memur şaşırarak
''Neden?''
''Yanlışlıkla fazla pul yapıştırmışım, uzağa gitmesin.''