Sevgili okurlar;
Her yıl olduğu gibi bu yılda 1-7 Ekim tarihleri Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaya başladı.
Ben sayın Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaşı Diyanet TV'den Diyanetin Konferans Salonunda kutlama programı çerçevesinde açılış konuşmasını uzun süre dikkatle izledim.
Sayın Başkan hemen hemen değinmedik bir konu bırakmadı. Çok etkileyici ve aydınlatıcı bir konuşma yaptı. İsteyen izleyiciler diyanetin sitesinden bu konuşmanın tamamını metin halinde izleyebilirler.
Eskişehir'imizde gelince; il müftülüğü önderliğinde hazırlanan ve Reşadiye Camii'nde öğle namazından evvel okunan ve değerli hafızların katıldığı mevlit ile başlayan ve vaaz ile biten programdan sonra namaza müteakiben halkımıza verilen pilav ile devam etti.
Öğle namazında Cuma değildi ama en az Cuma namazı kadar kalabalık vardı.
Diyanet İşleri Başkanlığı geçmiş dönemlerde bu tür kutlamalara kendi karşı çıkarken artık kendisi bu etkinliği en iyi şekilde yapabilmek için bütün hayretini gösteriyor. Size burada bir örnek vererek bu konuda Türkiye'nin nereden nereye geldiğini daha iyi anlatabilirim.
Benim usul ve kıraat hocam Türkiye'den ve Diyanet İşleri Başkanlığınca Malezya'da yapılan 'Dünya Kur'an Güzel Okuma' yarışmasına katılmak üzere bu ülkeye gitmiş ve sıra Türkiye'ye gelince komisyonda bulunan diğer İslam ülkeleri temsilcileri Türkiye Müslüman ülke mi değil mi diye kendi aralarında konuşmaya başlamışlar ve hocamı çok zaman sonra sınava alabilmişlerdi.
Sebep ise; o zaman Cumhurbaşkanlığı makamında oturan zati 'Ben Panislamizme de Pantürkizme de karşıyım' diyerek %99 Müslüman olan bir ülkenin başında olması idi. Bu sınavdan evvel uzun süre münakaşa edilmiş ve zoraki sınava alınmıştı. Hocama ilk soruda Türkiye Müslüman bir ülke mi, değil mi? Sorusu sorulmuştu. Sebep ise yukarıda bahsettiğimiz konu.
Şimdi ise tüm dünya Müslüman ülkeleri Türkiye'yi Allah'a şükür lider ülke olarak kabul ediyor.
Önceleri sadece dini saha ilim öğretilirken şimdi fen ve teknik dallarda da eğretime eğilmeleri ve başarılı olmaları yatmaktadır.
Bu etkinlikler hafta boyu devam edecektir. İlimizde büyük gayretle çalışan il müftümüzün sayın Bekir Gerek hocama gerekse Diyanet İşleri Başkanlığında kendi memleketimizin evladı ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşcı hocaya Eskişehir'e sunulan dini hayata yardımlarından ve etkilerinden dolayı cemaatimizin ve şehir halkının teşekkür ve dualarını iletir daha nice yıllar dinimize ve diyanetimize hizmet sunmalarını yüce Rabbimden niyaz ederim.