CHP'de 19 Ağustos-17 Eylül 2017 tarihleri arasında delege seçimleri yapılacak. 23 Eylül-30 Ekim 2017 tarihleri arasında ilçe kongreleri yapılacak. 6 Kasım-6 Aralık 2017 tarihleri arasında ise İl Kongreleri yapılacak.

ATAÇ'IN ADAYI TAŞDEMİR
Delege seçimlerine sayılı günler kala gruplar kongre kulislerini ve çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kazım Kurt Grubunun Odunpazarı İlçe Başkan adayı belli. Mevcut İlçe Başkanı Akın Sallarel yine Kurt Grubunun adayı olacak. Odunpazarı İlçe Kongresi'ne iddialı şekilde hazırlanan Ahmet Ataç Grubunun Başkan adayının Serhan Taşdemir olacağı öğrenildi. Taşdemir'in adaylığı konusunda Ataç ve Erman Gölet'in anlaştığı parti kulislerinde yüksek sesle seslendiriliyor. 'Parti içindeki çekişmelerden, kavgalardan uzak birleştirici amaç doğrultusunda partinin kişilere değil, kişilerin partiye hizmet etmesini' savunan bir manifesto ile yola çıkan 'Bağımsız Grubu' da Odunpazarı İlçe Kongresi'ne iddialı şekilde hazırlanıyor. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde bu grubun partide sevilen sürpriz bir başkan adayını kamuoyuna açıklayacağı belirtiliyor.



KONGRE PROFESÖRÜ

Kazım Kurt Grubunun Tepebaşı İlçe Başkan adayı da belli. Mali Müşavir Ahmet Saraç, Kurt Grubunun adayı olacak. Tepebaşı Bölgesinde çok güçlü olan Ahmet Ataç Grubu başkan adayı ismini netleştirmedi. Tepebaşı İlçe Başkan Yardımcısı Özdemir Kayhan'ın adı başkanlık için geçiyor. Kongrelerde yaptığı çalışmalar ve hep kazanan tarafta olması nedeniyle parti içerisinde 'Kongre Profesörü' olarak adlandırılan Mecit Açıkgöz'ün adı da son günlerde Tepebaşı İlçe Başkan adaylığı için geçiyor. Daha önce bana 'Tepebaşı İlçe Başkan adayı olmayacağım' diyen Vural Yörük'ünde son günlerde bazı parti yöneticileri tarafından ikna edilmeye çalışıldığı öğrenildi. Yörük'ün 'aday olmama' kararında ısrarlı olduğu öğrenildi.

KOMŞU SESLERİ
CHP Tepebaşı İlçe Başkan adaylığı için son günlerde Yalçın Komşu'nun ismi de yüksek sesle seslendirilmeye başlandı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Beylikova Belediye Başkan adayı olan Komşu, seçim sonrasında da hep sahalarda oldu. Partinin tüm seçim çalışmaları ve etkinliklerinde aktif olarak çalışan Komşu bundan dolayı CHP'lilerden takdir gören bir isim. Ahmet Ataç'ında çalışkanlığı ile öne çıkan Yalçın Komşu'ya sıcak baktığı belirtiliyor. Ataç Grubunun Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe başkan adayları şu anda daha belli değil. Ancak İl Başkan adayının İlker Özokçu'nun olması kesin gibi. Kazım Kurt Grubuna yakın isimlerle yaptığım sohbetlerde, Sinan Özkar'ın tekrar İl Başkan adayı olma şansının çok az olduğunu söylediler. Delege seçimlerinden sonra ilçe ve il başkan adayları netleşir. Bu kongrelerde seçilen yönetimler çok önemli. Partiye 2019 yılında yapılacak yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bu yönetimler hazırlayacak…

***

NOSTALJİ

ES ES EFSANESİNİN MİMARI
11 Mayıs 1966 Belçika Brüksel'de Heysel Stadyumu'nda Şampiyon Kulüpler Kupası Final maçı yapıldı. Turnuvanın ilk beş finalini kazanan Real Madrid 6'ncı kez Avrupa'nın en büyüğü olmak için sahaya çıkıyor. Karşısında ise Abdullah Gegiç'in çalıştırdığı Yugoslavya'nın Partizan takımı var.

BÜYÜK FİNALİ KAYBETTİ
55. Dakikada Vasoviç Partizan'ı 1-0 öne geçiriyor. Real Madrid 70. Dakikada Amancio ile skoru 1-1'e getiriyor. 76. Dakikada Serana Real'in ikinci golünü atıyor. Real Madrid Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı alıyor. Maçı Partizan kazanmış olsaydı, Gegiç belki de Real Madrid'in teknik direktörü olacaktı. O yıl Fenerbahçe'den teklif alır. Gegiç yıllar önce bir gazeteye verdiği röportajda Fenerbahçe teklifini nasıl kabul ettiğini anlatarak, 'Babam, Türkiye'yi çok severdi. Teklif aldığımı söyleyince, 'Orada mükemmel bir halkı tanıyacaksın. Para pul ikinci planda olsun. Türk futbolunun kalkınması için uğraş' dedi. Ben de onun tavsiyesini kırmayarak Türkiye'nin yolunu tuttum' dedi. Fenerbahçe ile İki yıllık kontratı vardır. İlk yıl ilk ikiye girmezse kontratı feshedilecektir. Beşiktaş'ın arkasından ikinci olur takımı. Balkan Kupası'nı kazanırlar ama sözleşmesi yine de feshedilir.



ES ES ONA KAPILARINI AÇTI
Fenerbahçe'den koptuğunu öğrenen Eskişehirspor, Abdullah Gegiç'e kapılarını açar. O da Eskişehir'in yolunu tutar. Eskişehirspor Yöneticisi Aydın Begiter'e 'Fenerbahçe bana haksızlık yaptı. Kendimi ispat etmeye hazırım' diyen Efsane Hoca Gegiç, 1967 - 1971 yılları arasında İstanbul takımlarının egemenliğindeki Türk futbolunu temelinden sarstı. Eskişehirspor ile futbolda Anadolu İhtilalini yaptı.

SEVİLLA ZAFERİ
Gegiç'in Eskişehir'deki ilk resmi maçı Fenerbahçe maçıydı. ES ES maçı 3-0 kazandı. İstanbul Basını bu maç ile ilgili 'Gegiç Fenerbahçe'den İntikamını Aldı' başlıklarını atmıştı. Eskişehirspor onunla Avrupa Fuar Şehirleri Kupası'nda 3. tura çıkar. İspanyol Devi Sevilla Eskişehir'in Porsuk Sularında boğuldu. Gegiç, 'Bizim en büyük felsefemiz, yenilsek bile iyi oynamaktı. Bunu başardık. Herkes bizim maçlarımızı izlemekten zevk alırdı. Avrupa'da da çok iyi işler yaptık. Sevilla çok iyi bir takımdı. İlk maçı 1-0 kaybettik. İkinci maçın 2. yarısında 1-0 geriye düştük. Ama Fethi Heper'in attığı 3 golle eledik. Bu inanılmaz büyük bir başarıydı o yıllar için' diyordu. Gegiçli Eskişehirspor ilk yıl ligi 8'inci bitirdi. İkinci ve üçüncü yıllarda ikinci oldu. Kılpayı şampiyonlukları kaçırdı. Gegiç, takımın şampiyonluğa hazır olduğunu ama Kulübün hazır olmadığı için şampiyonlukların gelmediğini belirterek, 'Çünkü para yoktu ve herkes İstanbul takımlarına çalışıyordu' dedi.



ÇİFTE KUPALI
ŞAMPİYON

Gegiç dördüncü yılında Türkiye Kupası'nı kazanmayı hedefledi. ES ES 1970-1971 sezonunda Bursaspor'u yenerek Türkiye Kupası'nı kazandı. Aynı yıl Lig Şampiyonu Galatasaray'ı 3-2 yenen Eskişehirspor Cumhurbaşkanlığı Kupasını kazandı. İki kupa kazanan Gegiç o yıl Eskişehirspor'dan ayrıldı. Eskişehirspor'da çalışırken, 1,5 yıl A Milli Takımında başında yer almıştı. 1924 yılında doğan Gegiç 2008 yılında vefat etti.Gegiç, Türkiye'yi çok seviyor ve Türk vatandaşı olmaktan gurur duyuyordu. Üç çocuğu vardı. Birincisinin adı Brüksel (Real Madrid-Partizan final maçının oynandığı şehir), ikincisinin adı Anadol (Eskişehir'i çalıştırdığı dönemde dünyaya geldiği için), üçüncü çocuğunun adı Kadir (Kadir gecesinde doğduğu için). O '4. evladım Eskişehirspor' diyordu.

***

FOTO ŞAKA:



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Binali Bey, sizin adam yeni devlet kurduğunuzu söylüyor.

Başbakan Binali Yıldırım: Televizyon yorumcularının söylediği laflar, bizim partimizi bağlamaz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Binali Bey, bu sözleri Nagehan Alçı değil, eski MKYK Üyeniz söylüyor.

***
FIKRA:

SORMA!
Yahudinin biri arkadaşını oturmuş ağlarken görmüş. 'Hayırdır Salamon neden ağlıyorsun?' diye sormuş.
Arkadaşı cevaplamış: 'Sorma! çocuğum olmayacağını öğrendim onun için ağlıyorum.'
'E bundan iyi haber mi olur ne güzel bir sürü masraftan kurtulmuşsun.'
'Yok, Ben ona değil bugüne kadar verdiğim prezervatif paralarına ağlıyorum.'