CHP'nin Bayramlaşma töreni dün parti binasında yapıldı. Bayramlaşma programına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük ve Tepebaşı'nın Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları katılmadı. Ataç'a yakın bir isim olan Milletvekili Utku Çakırözer'de bayramlaşma töreninde yoktu.
AK PARTİ TAM KADRO
Törene CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Odunpazarı Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, PM Üyesi Gaye Usluer ve Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı da katılmayanlar arasında yer aldı. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya da yine yoklar arasındaydı. Aynı gün AK Parti'ninde bayramlaşma töreni yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın da konuşma yaptığı törene Milletvekili Emine Nur Günay dışındaki bütün parti yöneticileri katıldı. Milletvekili Harun Karacan, İl Başkanı Dündar Ünlü ve tüm ilçe başkanları, kırsaldaki belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları tam kadro oradaydı.

BÖLÜNMÜŞLÜĞÜN FOTOĞRAFI
AK Parti'nin bayramında birlik ve beraberlik rüzgarları eserken, CHP'de bölünmüşlüğün fotoğrafı yine tüm çıplaklığı ile gözler önüne serildi. Peki CHP'de bu bölünmüşlüğün eseri kime ait? Bu bölünmüşlükte merkezdeki belediye başkanları arasında yaşanan çekişmenin payı büyük. Ancak bu ayrışmada en büyük pay il Başkanı Sinan Özkar'a ait. İl Danışma Kurulu'nda referandum ve parti çalışmalarının anlatıldığı slayt gösterisinde Tepebaşı İlçe örgütünü yok sayarsan, onlarda bayramlaşma programında seni yok sayar. Seçildiği günden beri Odunpazarı İl Başkanı gibi davranarak, partide birlik ve beraberliği bir türlü sağlayamayan Özkar, şu anda İl Başkanlığında uzatmaları oynuyor…
//////

VOLKAN DOĞAN'DAN ÖRNEK ZİYARET

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan'ın bayramda yaptığı paylaşım dikkatimi çekti. Doğan bayramda CHP'nin eski İl Başkanı İsmet Süder'i ziyaret etmiş. Genç ilçe başkanı, bu ziyaret ile ilgili çektirdiği fotoğrafı paylaşarak; 'Büyükdere'de oturan önceki dönemlerde CHP İl Başkanlığı yapmış değerli büyüğümüz İsmet Süder'i evinde ziyaret ettik, bayramını kutladık' diye yorumda bulunmuş. Doğan, Türkiye'nin birlik ve beraberliğe en ihtiyaç duyduğu bir dönemde dedesi yaşındaki Süder'i ziyaret ederek siyasette zarafetin en güzel örneğini sergiledi. 1 Temmuz 2014'den bugüne AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Doğan, yaptığı çalışmalarla zaten rüştünü çoktan ispatladı. Çalışkanlığı, mütevazi kişiliği ile Odunpazarı Bölgesinde partili partisiz çok sayıda insan tarafından takdirle karşılanan Doğan'ı bizlere siyasetteki nezaketi tekrar hatırlattığı için tebrik ediyorum. CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel göreve geldiği günden bugüne bir bayramda, İsmet Süder, Murat Kahyaoğlu, Aydın Güngör, Zeki Ünal gibi partinin önemli değerlerini hiç ziyaret edip, bayramlarını kutladı mı? Bunu gerçekten merak ediyorum. İnsanlığı, ilkeli dik duruşu ve partililiğiyle hep öne çıkan İsmet Süder'e de Allah'tan sağlık dolu nice yaşam diliyorum.

////////////////
//////
YA HIZLI GÖÇ ALIRSAK!
Ülkemizde hızlı göç alan İstanbul, Adapazarı, İzmit ve Bursa gibi illerimiz çarpık kentleşme mağduru oldu.

UR GİBİ BÜYÜDÜ
Bu kentlerimiz, nüfus patlaması sonucunda, plansız ve denetimsiz olarak, gelişigüzel, altyapısız, her türlü estetik kaygıdan uzak şekilde merkezden dışa doğru adeta bir ur gibi büyüdü. Eskişehir'de de bu iller gibi hızlı bir göç almamasına rağmen ne yazık ki çarpık kentleşme örnekleri var. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in göreve gelmesinden sonra çarpık kentleşmeye karşı önemli adımlar atıldı. Her türlü donatıları olan yeni yerleşim birimleri oluşturuldu. Ancak bu dönem de de hatalar yapıldı. Şehir dışında olması gereken AVM'ler kentin merkezine yapıldı. Erdoğan Ekiner'in 18 yıl önce çektiği fotoğraftaki alanda bugün dev bir AVM var. Oysa 'yeşil alan' olabilecek yerler bugün AVM'ler ve yüksek yapılarla doluyor. Vahşi kapitalizm insanlara nefes alacak yer bırakmıyor.

UMARIM YAŞANMAZ
Hızlı göç almamasına rağmen bugün çağdaş kentleşme konusunda istenilen yerde olmayan Eskişehir'i önümüzdeki süreçte nasıl bir akıbet bekliyor? Ekonomistler sanayileşmede Eskişehir'in Bursa'nın yerini alacağı öngörüsünde bulunuyor. Bu ne demek? Hızlı göç ve nüfus patlaması demek. Eskişehir bu konuda şimdiden önlem almalı. İmar planlarını ona göre hazırlamalı. Kentin dışarısında bu göç yoğunluğunu taşıyacak çağdaş yerleşim birimleri oluşturulmalı. Gecekondulaşmaya karşı şimdiden gerekli önlemler alınmalı. Bunlar yapılmaz ise önümüzdeki süreçte Eskişehir'de tıpkı Bursa örneğinde olduğu gibi bol varoş mahalleler, arazi mafyaları görürüz. Eskişehir'in huzuru, güvenliği, insanların mutluluğu için umarım kentimizde hiçbir zaman hızlı göç yaşanmaz…


//////
SEYYAR TAYYAR SEYYAR MUHTAR
Bir dönemler ekranların en çek izlenilen 'Çocuklar Duymasın' adlı Televizyon dizisinde Emin Gümüşkaya'nın canlandırdığı 'Seyyar Tayyar' karakteri öne çıkıyordu. Seyyar Tayyar'ın 'Ben buldum, ondan sonra da patladı gitti' repliği hafızalara kazındı. Öyle abartıyordu ki tüm yediğimiz, içtiğimiz tamamen onun icadıydı. Gazetemizin başarılı muhabiri Esra Ünlü, Muhtarlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ali İrfan İbiş ile röportaj yaptı. İbiş bugün gazetemizin manşetinde yer alan röportajda; 'Değişen çağda hala yıkık bina altlarında, konteynırlarda, kahve köşelerinde ofisi olmayıp ta mührü cebinde gezen seyyar muhtarlık görevi yapan arkadaşlarımız var. Bu hizmet belediyelerin inisiyatifine bırakıldığından çözümü hemen olmuyor' diye serzenişte bulundu. Ne niyeyim? Ülkemizde artık 'Seyyar muhtarlık' dönemi de başlamış. Belki ileride Çocuklar Duymasın dizisinin devamı çekildiğinde bakmışız; 'Seyyar Tayyar olmuş seyyar muhtar.'


FOTO ŞAKA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Kemal Bey, yürüyüşte yolların bir kısmını işgal edip, işgalci konumuna düşüyorsun.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: İktidarınız döneminde 18 adayı Yunanlılara siz kaptırdınız. Bu adadaki Yunan askerleri değil de; Türkiye Cumhuriyeti'nin ana muhalefet partisi Genel Başkanı mı işgalci oldu.