CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük Haziran'in ilk haftasında bana yapılacak olan kongrede Tepebaşı İlçe Başkan adayı olmayacağını açıkladı. Aynı Yörük Ağustos ortalarında 'Meydanı ite çakala bırakmamak için aday oldum' dedi. Herkes Yörük'ün adaylığına kesin bakıyordu. Yalçın Komşu, Yörük'ün karşısına Tepebaşı İlçe Başkan adayı olduğunu açıkladı. Sonra ne olduysa oldu Yörük adaylıktan çekildi. CHP parti kulislerinde Yörük'e operasyon yapılarak, onun adaylığının engellendiği yüksek sesle seslendiriliyor. Bundan 10 yıl önce CHP kongrelerinde etkili olan Vedat Celal Alp ile Erdal Caferoğlu'nun Yörük'ün aday yapılmaması konusunda Ahmet Ataç'ı ikna ettiği öne sürülüyor. Vural Yörük'ü çağırıp, ona 'aday olma' talimatı veren Ataç'ın ilk Tepebaşı İlçe Başkan adayı tercihi Kurucu Tepebaşı İlçe Başkanı Hamza Akpınar'dı. 'İşlerinin yoğunluğunu' gerekçe gösteren Akpınar bu teklifi kabul etmedi. Sonra ikinci tercih olan Atilay Dalgıç gündeme geldi. O teklifi kabul etti. Böylece Ahmet Ataç Grubunun Tepebaşı İlçe Başkan adayı Atilay Dalgıç oldu. Adaylıktan çekilen Vural Yörük'e de Belediye Meclis Üyeliği sözünün verildiği iddia ediliyor...

******

BALOĞLU VE ESKİŞEHİR'İN DEĞERLERİ

Fotoğrafta soldan sağa Önder Baloğlu, Hamit Türkmen, İbrahim Gerede, Yaşar Arda, Kemal Yakut, Emin Dağlı, Bahar Bilen, Amigo Orhan (Erpek) sıralanıyor. Hepsi de Eskişehir'in önemli birer değerleri.

TANIMANIN GURURU
Önder Abi'yi 9 Kasım 2016'da kaybettik. Ben yıllık izindeyken ölümünün 1'nci yılında Eskişehir Basınının Önder'ini andık. 1968 yılında mesleğe başlayan Baloğmu, tam 48 yıl Eskişehir basınında muhabir, kameraman, Yazıişleri Müdürü, Genel Yayın Yönetmeni, Köşe Yazarı olarak önemli çalışmalara imza attı. Ölümü onu tanıyan, seven herkesi çok üzdü. Ben Önder Abi'yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, O'nun gibi bir ustayı tanımanın gururunu da taşıyorum. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Emekli eğitimci Hamit Türkmen okullarda yıllarca çalıştı. Cumhuriyetçi, aydın çocuklar yetiştirdi.

TARİHE IŞIK TUTTU
Eğitimci olan İbrahim Gerede de Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yaptı. Yıllardır gazetelerde makaleler yazdı. İbrahim Abi ile Sakarya'da başlayan birlikteliğimiz, Sonhaber'de devam ediyor. 1996-2016 yılları arasında çeşitli gazetelerde yayınlanan köşe yazılarını 'Kesit-Eskişehir Yazıları' adlı bir kitapta topladı. Maliyeden emekli olan Yaşar Arda namı-diğer 'Kolsuz Yaşar' uzun yıllardır basında da görev aldı. Karikatürist olan Arda hazırladığı mizah sayfalarıyla yerel basına mizahi bir tat kazandırdı. Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Kemal Yakut Eskişehir tarihine ışık tutacak dört kitap yazdı. 'Eskişehir ve Hakikat Gazetelerine Göre 20'nci Yüzyılın Başındaki Eskişehir', 'Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Eskişehir', 'Eskişehir Sancağı Genel Meclis Kararları' ve 'Modern Eskişehir'in Doğuşu (1923-1938)' kitaplarını yayınlayan Yakut ülkemizin yetiştirdiği önemli tarihçiler arasında.

GERÇEK BİR EFSANE
Eğit-Der Başkanlığı yapan Emin Dağlı, yıllarca eğitimcilerin sendikalaşması için çalıştı. Eğitimcilerin sorunlarının çözümlenmesi konusunda 'Aydın kimliğiyle' hep öne çıktı. Ailesiyle birlikte 1989'da Bulgaristan'dan zorunlu göç eden Bahar Bilen yaptığı ticari yatırımlar ve toplumsal kişiliğiyle kentin tanıdığı bir isim oldu. Rumeli İşadamları Derneği ve Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi olan Bilen artık gerçek bir Eskişehirli. Amigo Orhan gerçek bir efsanedir. O tek bir el hareketiyle bütün tribünü aynı anda ayağa kaldıran liderdi. O sessizliğin içinden büyük tezahüratlar yaratan gerçek bir kraldı. 1965-1970 yılları arasında Eskişehirspor'un her maçında büyük taraftarı orkestra şefi gibi yöneten Orhan Erpek, Türkiye'ye amigoluğun nasıl yapılacağını öğretti.

******

BU GÖRÜŞME NASIL SÜRPRİZ OLABİLİYOR?


Televizyonlarda son dakika bantları geçiyor. Bu bantlarda ve internet haber sitelerinde 'İstanbul'da Sürpriz Buluşma', 'Kısıklı'da Sürpriz Görüşme', 'İstanbul'daki Sürpriz Görüşme Başladı' diye başlıklar geçiyor. 'Sürpriz görüşme' denilince insanın aklına 'Erdoğan ile Kılıçdaroglu', 'Erdoğan ile Akşener', 'Erdoğan ile Serpil Kemalbay' ile görüştü algısı geliyor. Sonra bakıyoruz ki; Cumhurbaşkanı ile Başbakan görüşmüş. Bir ülkede Cumhurbaşkanı ile Başbakanın görüşmesi nasıl sürpriz olabiliyor. Bu olağan görüşmeyi 'sürpriz' diye göstermek başka ne olur bilmem. Ama gazetecilik olamaz. Bu son olay gösteriyor ki; ülkemizde gazetecilik mesleğinde niteliksizlik ve yozlaşma alabildiğince artıyor.

******

BİRBİRLERİNE ÇOK YAKIŞTILAR

CHP'nin son yıllarda yükselen bir ismi olan Yalçın Komşu ile CHP Tepebaşı İlçe Kadın Kolları Başkanı Gökçe Kurt geçtiğimiz Cumartesi günü Tepebaşı Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen görkemli bir törenle 'mutluluğa evet' dediler. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen genç çiftin nikahlarını kıyarken, CHP PM Üyesi Gaye Usluer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Yalçın Komşu'nun eniştesi Mehmet Güleç nikah şahitliklerini yaptı. Kalabalıktan büyük izdihamın yaşandığı nikah töreninde çok sayıda gönderilen çelenk ve çiçekler salonu çiçek bahçesine dönüştürdü. Bir ömür mutluluğa 'evet' diyen çift katılan davetlilerden büyük alkış aldı. Gökçe Kurt, törende güzel birlikteliğe imza attığı Yalçın Komşu'nun elini hiç bırakmadı. 26 Kasım'da CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığına aday olan Komşu'nun heyecanlı olduğunu gözlemledim. Birbirlerine çok yakışan Gökçe ve Yalçın'a ömür boyu mutluluklar diliyorum. İkisi de bunu sonuna kadar hak ediyor...

******


İLK HABERLE GELEN MUTLULUK​

Gazetemizde yaptığı özel haberlerle zorda kalanların ve kimsesizlerin sesi olan Meltem Karakaş 8 Kasım 2017 tarihinde Yahya Kaya ile nişanlanarak evliliğe ilk adım attı. Meltem muhabirliğe 8 Kasım 2015'te başladı. İlk haberi Emek Partisi İl Sekreteri Yahya Kaya ile yaptı. Bu ilk haberle başlayan aşk iki yıl sonra aynı günde yapılan nişanla taçlandırıldı. Birbirlerine çok yakışan Meltem ve Yahya'ya bir ömür boyu mutluluklar diliyorum. Allah tamamına erdirsin.

*****
FOTO ŞAKA


AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Harun Karacan:
Yeni atadığımız İl Sağlık Müdürünü nasıl buldunuz?
Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal: Sayın Genel Başkan Yardımcım biz sizden daha iyi mi bileceğiz? İyi olmasa siz atar mısınız?
Günyüzü Belediye Başkanı Remzi Arayıt: Hüseyin Başkan vallahi sana inanamıyorum. Eskişehir'de eski Sağlık Müdürüne, 'Bizim iznimiz olmadan kimse seni görevden alamaz' diye yangın yap. Sonra gel Ankara'da böyle konuş. Demek ki; 'Kral öldü yaşasın yeni kral' diyorsun!..

******
FIKRA

DOKTOR SIRRI


Bir kadın ve bir erkek doktorun özel muayenehanesine giderek vizite ücretin öderler ve muayene olmak istediklerini söylerler. Doktor; anlatın bakalım neyiniz var? Adam; doktor bey, ben 15 yıllık evliyim fakat bugüne kadar karımı hiç mutlu edemedim. Sağlıklı bir cinsel ilişkimiz olmuyor.
Doktor çifte şöyle bir bakar ve masanın çekmecesinden çıkardığı bir tane hapı erkeğe uzatarak; 'bunu yut ve arka odaya gidip deneyin' Adam hapı alır ve yanındaki kadınla birlikte doktor muayenehanesinin arkasındaki odaya geçerek sağlıklı bir şekilde işini görür ve mutlu bir ifadeyle çıkarlar, doktora da teşekkür ederler. Doktor çiftin mutluluğunu görünce dayanamaz ve; 'Aslında bu bir doktor sırrı, söylenmez ama yine de ben size bir sır vereyim. Sizin hiç bir şeyiniz yok. Sadece psikolojik. Çünkü size verdiğim ilaç Aspirin'di.' Adam sırıtarak; 'Doktor bey, bende size bir sır vereyim mi? Bu kadın benim karım değil, yatacak yer bulamadık da.'