CHP'de kongre süreci başladı. Üye listeleri ilçe başkanlıklarında askıya çıkarıldı. CHP'liler 17 Temmuz Pazar saat 18.00'e kadar bu listelerde adlarının olup olmadığını inceleyebilecek. 19 Ağustos-17 Eylül 2017 tarihleri arasında delege seçimleri yapılacak. 23 Eylül-30 Ekim 2017 tarihleri arasında ilçe kongreleri yapılacak. 6 Kasım-6 Aralık 2017 tarihleri arasında ise İl Kongreleri gerçekleşecek. Bir CHP'li dün cep telefonuyla CHP Odunpazarı İlçe Başkanlığında kendi mahallesindeki üyelerin isimlerinin olduğu dosyanın fotoğrafını çekmek istemiş. Burada bulunan ve ilçe yönetimi tarafından görevlendirilen birisi 'fotoğraf çekemezsin, yasak' diye onun üzerine atlamış. Aralarında tartışma yaşanmış. Bir partilinin kendi mahallesindeki üyelerin ismini öğrenmesinden 'neden bu kadar korkulduğuna' anlam veremedim. Kongrede aday çıkaracak gruplar, bu üye listeleri olmadan delege seçimlerine nasıl hazırlanacak? Odunpazarı İlçe Örgütü yoksa bu listeleri kendilerine karşı aday olacak gruplara vermeyecek mi? Bunu yaptıkları takdirde 'eşit şartlarda yarışı' engellemiş olmayacaklar mı? Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de 'Adalet Yürüyüşü ve mitingi' yaptığı bir dönemde üye listelerinin gruplardan 'saklamaya çalışılması' doğru bir uygulama mı? Türkiye'nin adalete ihtiyacı var. CHP'nin de parti içerisinde adalete ihtiyacı var…
------------------------------------------------

YENİ PARTİ DE OĞUZ SEVER SESLERİ
MHP'de muhalefet hareketi başlatan Meral Akşener ve Ümit Özdağ yeni parti kuracak. Yeni partinin 26 Ekim'den sonraki tarihlerde kurulacağı belirtiliyor. Böylece TBMM beşinci siyasi partisine kavuşmuş olacak. Bu kurulacak yeni partinin Kurucu İl Başkanının Oğuz Sever olacağı siyasi kulislerde konuşuluyor. Ben kendisini arayarak, yeni parti çalışmalarını sordum. Sever, Akşener ile 9 Haziran'da iftar yemeğinde buluştuğunu belirterek; 'Kendisi 26 Ekim'den sonra yeni partinin kurulacağını söyledi. Meral Hanım İl Başkanlığını benim yapmamı isterse bu benim için gurur olur. Bu yetkiyi bir başka arkadaşımıza verirse, onun başarılı olması için elimden geleni yaparım. Kurulacak yeni partinin çok başarılı olacağına inanıyorum. Ağustos veya Eylül aylarında MHP'den istifa edeceğim. Arkadaşlarımla birlikte yeni partinin başarısı için çalışmalara başlayacağım' dedi.
--------------------------------------------------------------------

'ÇOCUKLARI KÜÇÜK KURŞUNLA ÖLDÜRÜRLER DEĞİL Mİ ANNE?'
'Askerler çocukları küçük kurşunla öldürürler değil mi anne?' 1995 yılında Srebrenitsa katliamında vurulan dört yaşında bir çocuğun ölmeden önce annesine sorduğu bu soru bugün bile bizleri acıya boğuyor. Fikret Bila'nın dediği gibi; 'insanı yediği yemekten, içtiği sudan, aldığı nefesten utandıran soru' Ne yazık ki savaşta en büyük acıları çocuklar yaşıyor.Üç gün önce İnsanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olan Srebrenitsa Katliamı'nın 22. Yıldönümüydü. Retko Mladiç komutasındaki ağır silahlarla donatılmış Sırp Ordusu Temmuz 1995'te Srebrenitsa'da içlerinde kadın ve çocuklarında olduğu 8 bin 372 kişiyi vahşice katletmişti. Birleşmiş Milletler Srebrenitsa'yı güvenli bölge ilan etmiş olmasına karşın 400 silahlı Hollanda barış gücü askerinin varlığı katliamı önlememişti. Ernesto Che Guevara 'Aynı evrende yaşamamalı cellatlar ve çocuklar;ya ölmeli cellatlar, Ya da hiç doğmamalı çocuklar' sözünde olduğu gibi artık çocuklar ölmemeli. Dünyayı yöneten ülkeler çocuk cellatlarına artık 'dur' demeli.
---------------------------------------------------------------------

HOŞ GELDİN ANBAR

Kentimizin genç kuşak gazetecilerinden Arif Anbar artık ES GROUP'ta. Onun köşe yazılarını, haber ve röportajlarını Anadolu Gazetesi'nde takip edeceğiz. Anbar, belediye bürokratı olarak çalıştığı için gazeteciliğe kısa bir mola vermişti. Artık bu mola bitti. Anbar bugünden itibaren doğruları, olayları haber ve yorumlarıyla gündeme taşımaya devam edecek. Ulusalcı kimliği ile öne çıkan Anbar, olaylara farklı açılardan bakabilen kişiliğiyle Eskişehir basınına renk katacak. Kendinize 'Hoş geldin' diyorum. Yeni gazetesinde başarılı çalışmalar yapacağına inanıyorum…
-------------------------------------------------------------

NOSTALJİ

İKİ DEFA CHP GENEL
BAŞKANLIĞINA VEKALET ETTİ

17 Yıl önce. Yıl 2000. Yer: CHP Eskişehir binası. Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyeleri Cevdet Selvi, Türkan Miçoğulları, Bülent Baratalı CHP Eskişehir Örgütü ile buluşuyor. Merkez İlçe Başkanı İbrahim Arslan MYK Üyelerini takdim ediyor. Bu toplantıdan kısa bir süre sonra Cevdet Selvi CHP Genel Başkan Yardımcısı oluyor. Selvi 2 yıl sonra 2 Kasım 2002'de CHP Eskişehir Milletvekili seçildi. 2007'de Kocaeli Milletvekili oldu. Petrol-İş Genel Başkanlığı da yapan Selvi, 1987-1991 yılları arasında SHP Eskişehir Milletvekilliği de yapmıştı. 22 Nisan-23 Mayıs 1999 ve 11 Mayıs-22 Mayıs 2011 tarihleri arasında iki defa CHP Genel Başkanlığına da vekalet etti. (Her ikisinde de Deniz Baykal'dan koltuğu devraldı.)
--------------------------------------------------------

FOTO ŞAKA

ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen: Ekrem Bey, beni AK Parti'den 2019'da Büyükşehir Belediye Başkan adayı yaptırır mısın?
Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen: Aslında yaptırırım da ama Nabi Avcı'ya kıyamıyorum.
ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen: Ekrem Bey anlamadım.
Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen: Merhum Kemal Unakıtan 2009'da seni Büyükşehir adayı yaptığı için Bakanlığından olmuştu. Şimdi seni aday yapayım da Avcı da mı Bakanlıktan olsun?